• U bent ingelogd als:

Zweten tijdens Yourlease SO Soest U12 Talent Tournament

Geplaatst in Clubnieuws

Tropische omstandigheden goed gepareerd door organisatie

Met een temperatuur van meer dan 30 graden werd afgelopen weekend het internationaal toernooi bij SO Soest gespeeld. De organisatie had zich goed voorbereid op de hittegolf. Extra parasols, gratis zonnebrandolie en een waterdouche zorgden ervoor dat de deelnemers en de ruim 2000 toeschouwers, waarvan 650 betalend, het hoofd koel hielden.

Internationale interesse

Aan het scala van de kentekenplaten op de overvolle parkeerplaats was te zien dat er ook veel belangstelling was uit het buitenland. Maar ook Soest was goed vertegenwoordigd. Jan Dorresteijn stond trots onder een parasol. Gewapend met een glas gerstenat volgde hij Tygo van Ravezwaai die de kleuren van SO Soest verdedigt. Helaas moet de trouwe supporter van zijn kleinzoon constateren dat de inzet van de ploeg te matig is. ‘ Hij is dit jaar dan wel kampioen geworden met U13, maar Club Brugge is vandaag de betere ploeg’, aldus de voormalige Judo kampioen van Soest. Geert Oudenaller geniet als oud-voetballer van het spelniveau. ‘ Ik heb echt supertalenten gezien. Echt mooie acties. Ik heb er wel moeite mee dat die jongens nu al kritiek hebben op elkaar.’ Kawasaki Frontale, speciaal overgevlogen uit Japan moest wennen aan het niveau of had last van een jetlag. Hun eerste treffen tegen Ajax werd met 9-1 verloren. Maar dat kreeg de lach niet van het gezicht van de kleine mannetjes uit het land van de rijzende zon.

Verhitte gemoederen

Ook Vinz Janssen, die normaal de recreanten fluit bij SO Soest merkt een verschil: ‘ Dit is wel heel iets anders. Het spel gaat veel sneller en je krijgt te maken met mondige coaches. Maar ach, het is mooi weer en het is leuk om te doen.’ Toch raakten de gemoederen een enkele maal verhit. Onder meer bij het treffen van SO Soest en HJK Helsinki ging het af en toe mis. Dat had ook Koen Schaareman gezien. De 10-jarige Soester die in U11-2 voetbalt bij SO Soest is nuchter: ‘ Sommige jongens zijn te fanatiek. Dat zijn wij niet en blijven altijd positief. Wel jammer dat ik vandaag niet mee doe. Misschien volgend jaar. Ik denk dat ik wel een kans maak dan.’ Wout Meese, voetballend bij onze zuiderburen, heeft er al drie wedstrijden op zitten. Met zijn Club Brugge speelde hij gelijk tegen HJK Helsinki. ‘ We hadden in de laatste minuut een penalty verdiend, maar we kregen hem niet‘, moppert de Belg, terwijl hij aan de bar een Cécémel besteld. De bediening klappert met de oren. ‘ Een Chocomel’, schiet een omstander te hulp.

Uitgebreide catering

Niet alleen in het clubhuis was van alles te verkrijgen. Ook buiten is het een drukte van belang met de verkoop van frisdrank, bier, hamburgers en chips. Met een ploeg van 25 medewerkers verzorgt Adri van Rouwendaal de catering. In de bestuurskamer, waar  Yvonne en Aat Visser de scepter zwaait, heerst een oase van rust. ‘We ontvangen hier de  staf van de clubs. Dan zijn ze even uit de drukte. Alleen vandaag al werden er hier 250 broodjes en twee grote zalmsalades genuttigd. En vanavond hebben we een buffet met 150 man ’, verteld het echtpaar trots dat met veel vrijwilligers de club internationale glans gaf. SO Soest mag weer terug zien op een geslaagd internationaal toernooi.

Horeca feitjes

Buiten de bestuurskamer om vloog alleen al op zaterdag het volgende over de toonbank:

1000 bolletjes, 400 hamburgers, 200 worstjes, 300 tosti’s, 300 bananen, 250 appels, 1500 flesjes water/frisdrank

Tekst: Ton van Zoeren