• U bent ingelogd als:

Zwaluwen ondanks spektakelstuk ook volgend seizoen in derde klasse

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Geert Vocking, spits van Zwaluwen Utrecht 1911, op archiefbeeld. © Marnix Schmidt

Zwaluwen Utrecht ‘11 speelt ook komend seizoen derde klasse. In een spectaculair duel kwam Zwaluwen bijna terug van 0-3 tot een gelijke stand, maar bleef het steken op 3-4.

 

Bron: AD

Zwaluwen Utrecht speelde voor rust een verloren duel. Binnen twee minuten trof IVV’er Dave Hertog de paal. In het vervolg van de eerste helft leek Zwaluwen voetballend wel mee te komen, maar defensief was het om te huilen bij de Utrechters. IVV maakte halverwege via Davey de Haze de 0-1. Na de openingstreffer was het open huis bij de Utrechters. Keeper Edde Jansen redde nog een knappe één-op-één en Dave Hertog raakte weer de paal, maar diezelfde handige spits maakte voor rust de 0-2 en 0-3.

Wat er in de thee zat bij Zwaluwen is onbekend, maar dat de spelers anders de tweede helft in gingen dan de eerste was duidelijk. Jeff van Kesteren miste oog-in-oog met goalie Zuidema, maar nog geen minuut later scoorde Geert Vocking de 1-3. Vervolgens kreeg invaller Mehdi Unal drie kansen op een rij. Eerst kopte hij naast en vervolgens redde IVV-keeper Guus Zuidema tweemaal prachtig. En zoals de ongeschreven voetbalwet luidt: als je hem zelf niet maakt, valt-ie aan de andere kant. IVV-aanvaller Jeffrey Wilders torende bij een vrije bal boven iedereen uit en knikte de bal prima binnen: 1-4. Jeff van Kesteren bracht de spanning enigszins terug en maakte tien minuten voor tijd door de 2-4 te maken en Geert Vocking maakte in de 84e minuut zelfs de 3-4, maar om onbekende redenen keurde scheidsrechter De Waal deze af. Toch werd het nog 3-4: Khalid Lamchachti vuurde de bal snoeihard in de kruising. In de eindfase werd het nog wat onrustig, maar 3-4 werd de eindstand en zo gaat IVV door naar de finale van de nacompetitie.