• U bent ingelogd als:

Zwaluwen maakt dankbaar gebruik mogelijkheden geboden door AFC Quick

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De trouwe aanhang van Quick bestaat uit realisten, die meestal heel objectief zijn over het spel en resultaten van ons eerste elftal. Zo ook vanmiddag toen, toch wel onverwacht, het scorebord een 1-3 stand aangaf na het laatste fluitsignaal van de heer Van Gom. “Niet eens onverdiend” was de mening van de mannen achter het doel van de tegenstander over de zege van de bezoekers, die uit de laatste 7 wedstrijden 19 punten haalden. Zwaluwen maakte dankbaar gebruik van de paar mogelijkheden die zij in hun schoot geworpen kregen. “Een exacte kopie van de vrije trap van APWC” waren de woorden van trainer Frank Corba na afloop, waarbij hij er terecht aan toevoegde dat je kunt afvragen of dit ver in de tweede helft wel een vrije trap was in het voordeel van Zwaluwen. Het balverlies in de allerlaatste minuut was vervolgens ook een kopie van de wedstrijd aan de Keerkring.

Hing deze nederlaag in de lucht? Eigenlijk niet eens. In de eerste helft zorgde aanvoerder Muslu Nalbantoglu als snel voor een 1-0 voorsprong en hoewel te zien was dat niet iedereen in vorm was vandaag moest Micha Claassen voor de gelijkmaker in de eerste helft maar 1x echt zijn talenten tonen door een uitstekend schot op fraaie wijze uit te hoek te tikken. De gelijkmaker kwam daarna wat gelukkig tot stand, maar was ook een voorbeeld van dingen die niet goed gingen vandaag. Voor rust had Salim el Yousfi pech dat zijn uithaal via de binnenkant van de paal weer het veld in kwam. Een voorsprong bij rust zou wel de verhouding zijn geweest.

In de tweede helft leek Zwaluwen lange tijd wel genoegen te nemen met het punt. Onze elf probeerde wel iets te forceren, maar de overtuiging ontbrak, hoewel een hakbal van Alex Coonen in de doelmond een beter lot had verdiend. Naarmate de klok doortikte werd een punt ook voor onze technische staf iets om genoegen mee te nemen vandaag. Dat dit uiteindelijk niet lukte was een teleurstelling, maar niet onoverkomelijk. Volgende week de topper tegen Saestum in Zeist. Een elftal dat in vorm lijkt, makkelijk scoort, maar ook nogal wat doelpunten tegen krijgt. Aan onze selectie om op een goede wijze om te gaan met de misstap van vandaag. Overigens zijn er na volgende week nog 12 wedstrijden te gaan. Het duurt dus nog wel even voordat de eindstand van dit seizoen wordt opgemaakt.

Opstelling AFC Quick 1890: Micha Claassen, Sander van Amstel, Muslu Nalbantoglu, Roy Ouwerkerk, Cedric Kapelle, Ivory Harrison, Khalid Said, Alex Coonen (Yassine Karraoui(, Salim el Yousfi, Pim Kers (Khalid Benali), Safa Agyazi

Tekst: Gerard van der Werff