• U bent ingelogd als:

Zwaar bevochten zege van VVZ’49 op Breukelen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zwaar bevochten waren de punten die de Heeren van VVZ’49 vanuit Breukelen meenamen. Overtuigend de eerste helft en strijdend de tweede bleken de mannen van scheidend trainer Peter van Diermen een maatje te groot voor de nummer 3 FC Breukelen.

Een week van keuzes

De grote vraag was vooraf natuurlijk hoe trainer en spelers zouden reageren op de beslissing van TC en Bestuur dat volgend jaar er toch een andere trainer voor de groep zou staan. Het antwoord kon snel gegeven worden. Op een prima volwassen manier. Doorgaan met waar je mee bezig ben en wel op een manier die respect afdwingt. Waarmee trainer(s) en spelers een groot compliment verdienen.

Ook Peter van Diermen moest weer keuzes maken. Yordi Verheijen geschorst, Saddy de Koning en Ruben de Goede niet wedstrijd fit en Rick Sterkenburg nog niet helemaal fit na een forse blessure die hem al de hele maand maart lang de kant hield. De keuzes die genomen werden qua opstelling en tactiek vielen de goede kant op en zouden de gastheren met name de eerste helft de nodige kopzorgen geven.

Heer en meester in de eerste helft

Al direct vanaf de aftrap werden de verhoudingen duidelijk. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was voor Joël Bade die met een afstandsschot direct de FC Breukelen keeper tot een fenomenale redding dwong. Een teken aan de wand voor de rest van de eerste doorgang, waarin VVZ’49 positioneel en tactisch zowaar de betere ploeg was tegen FC Breukelen dat prominent in de race is voor winst in de derde periode.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd was dan ook een niet meer dan terecht afspiegeling van de verhoudingen van dat moment. Nadat eerst Joël Bade al wat speldenprikken had uit kunnen delen, was het aan Jefta van den Broek om de openingstreffer aan te tekenen. Een perfect op maat gegeven steekpass van de onvermoeibare Hidde Reitsma kon in één beweging door langs de verbouwereerde Breukelen goalie geschoten worden. Ook de volgende goal werd door een middenvelder gescoord. En daar waar de 0-1 door de linkermiddenvelder op rechts werd gescoord, was het nu de rechtermiddenvelder Björn Frölich die op links het net wist te vinden. na zijn tegenstander gepoort te hebben, was de keeper op het strakke lage schot het antwoord schuldig.

Dat het uiteindelijk 1-2 voor rust werd, was enerzijds te danken aan Stijn Waals die tot 2 maal toe een redding bracht op 2 vervaarlijke afstandsschoten en aan de prima leidende scheidsrechter Willems die toen iedereen de bal volgde wel zag dat er een overtreding van Thymo de Goey op spits

Daniel Kops binnen de beruchte lijnen werd begaan. Slim uitgelokt en tegen alle regels in zelf benut. Het zou achteraf het enige foutje zijn van Thymo tegen één van de beste spitsen in de eerste klasse.

Voor het overige wist FC Breukelen zich geen raad met VVZ’49. Het had geen antwoord op de switchende aanvallers en op het middenveld was het positiespel van VVZ’49 vele malen beter. En als dan de verdedigers geen steken laten vallen heb je het als ploeg al snel goed voor elkaar.

Na rust was er een eenzijdig beeld te zien op het zware natuurgrasveld. Zwaar omdat ondanks alle gedane moeite om het veld te prepareren er toch een zwaar, nat en hobbelig veld onder de noppen lag. Waarmee het voor beide ploegen soms moeilijk was de bal snel te controleren en het zware veld bleek ook een aanslag op de conditie. Iets wat uiteindelijk de ploeg in achtervolging het meest parten ging spelen. En dat was FC Breukelen. Met volle overgave werd de aanval gezocht, maar verder dan 2 grote mogelijkheden kwam men niet. Met een bal onderkant lat en een schot van dichtbij hoog over zijn alle doelpogingen wel genoemd. Alle overige pogingen stranden voortijdig tegen een ploeg die zoals men het tegenwoordig noemt “de bus parkeerde”. Vroeger heette het gewoon dat men de boel op slot gooide. Het resultaat is het zelfde gebleven, namelijk winst. En niet eens onterecht. Een eerste helft heer en meester en een tweede waarin de tegenstander wordt tegengehouden waren zaterdag het recept voor 3 punten die o zo welkom waren. Het geeft rust en én passant kon aan het eind van de middag opgemerkt worden dat rechtstreekst degradatie er niet meer in (hoeft) te zitten. Met een voorsprong van 12 punten op Roda Boys Bommelerwaard en ook een doelsaldo dat 26 doelpunten beter is, kan er met nog 4 wedstrijden te spelen wel gesteld worden dat rechtstreekse degradatie er niet meer inzit.Het volgende doel wordt ontlopen van de nacompetitie. Iets wat geheel in eigen hand is met 3 duels tegen lager geklasseerde ploegen.

Weekje rust en dan thuis tegen GDC.

Toeschouwers: 200

Scheidsrechter: A. Willems uit Amersfoort

Scoreverloop:

22’ 0 – 1 Jefta van den Broek

29’ 0 – 2 Björn Frölich

44’ 1 – 2 Daniel Kops

Opstelling VVZ’49

Stijn Waals,

Luca Bade, Tom Gesgarz (73’ Rick Sterkenburg), Thymo de Goey,, Benny Honing

Jefta van den Broek, Niels van Duijn, Hidde Reitsma, Björn Frölich,

Joël Bade (86’ Sergio Kok), Paul La Feber (71’ Saddy de Koning)