• U bent ingelogd als:

Zuur verlies in laatste minuut tegen Odysseus (3-2)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen studentenvereniging Odysseus op de Uithof in Utrecht op het programma. Het aanvangstijdstip was 15.15 uur en dat betekent in deze tijd van het jaar een lichtwedstrijd. Er stond een harde wind schuin over het veld, maar na een ochtend met veel regen, was het tijdens de wedstrijd gelukkig droog. De tegenstander is dit seizoen niet in goede doen en staat een na laatste op de ranglijst. De Meern kent inmiddels veel geblesseerde spelers in de selectie. Gelukkig is de selectie groot genoeg om dat getalsmatig op te vangen. Ten opzichte van vorige week speelt Saul van de Vegt op de positie van de met een hamstringblessure kampende Tyrell Zinhagel.

 

In de beginfase van de wedstrijd was De Meern nog niet goed bij de les. Al in de 1e minuut voorkomt onze keeper Martijn Smorenburg met zijn voeten een vroege voorsprong voor Odysseus. En ook in de 15e minuut was Odysseus dichtbij een doelpunt, toen een kopbal via de onderkant lat weer het veld in sprong. Toch was het De Meern dat in de 20e minuut op voorsprong kwam via Tim Bijl. Hij ontfutselde halverwege de vijandelijke speelhelft de bal aan de knullig uitverdedigende linksback van Odysseus en rondde een rush tot in het strafschopgebied af met een fraaie schuiver in de verre hoek (0-1). Vijf minuten hierna werd onze rechtsback op zijn beurt verrast door een steekpass en kon de Odysseus-aanvoerder na een snelle sprint de 1-1 op het scorebord zetten.

 

Na de rust kwam Djoey Engel in het veld voor Pieter de Wit. De trainers deden wat omzettingen in het elftal en dit pakte goed uit. De Meern kreeg meer grip op het spel en in de 52e minuut, zorgde Djoey Engel met een afstandsschot voor de 1-2, nadat een voorzet van de over links doorgekomen Jordy Martens niet goed was weggewerkt door Odysseus. En zo leek er geen vuiltje aan de lucht voor De Meern. Het wachten was eigenlijk op de bevrijdende 1-3. Die bleef echter uit en in de70e minuut verspeelde De Meern voor de 2e keer in deze wedstrijd de voorsprong. Bij een corner werd de bal in een mêlee van spelers niet goed weggewerkt en kon Odysseus de gelijkmaker binnenschieten (2-2). Toen de kruitdampen waren opgetrokken, lagen onze keeper Martijn Smorenburg en Sjors Smeulders geblesseerd op de grond, maar scheidsrechter Beudeker zag geen reden het doelpunt af te keuren. In de 80e minuut leek De Meern toch de overwinning naar zich toe te trekken, maar was niet scherp genoeg bij een aantal grote kansen. Een schot van Jordy Martens uit een voorzet van Tim Bijl kon gepakt worden door de keeper van Odysseus en een bal van Sjors Smeulders ging over. In de uiterste speeltijd van de wedstrijd haalde Odysseus wel koelbloedig de trekker over en ging er met de 3 punten vandoor. Een snel genomen vrije trap halverwege de Meernse speelhelft werd in de loop meegenomen door de spelverdeler van Odysseus. Deze grote en traag ogende, maar slimme voetballer, stoomde met de bal het 16-metergebied van De Meern in en schoof de bal tot ontzetting van alles en iedereen bij De Meern doeltreffend in de verre hoek (3-2). En zo stond De Meern toch nog met lege handen. Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma, thuis tegen Lopik.

 

Opstelling: Martijn Smorenburg, Saul van de Vegt, Ricky Hauwert, Roel van Wiggen, Pieter de Wit (60e Djoey Engel), Remco de Smit, Indy van de Poll, Tim Bijl, Sjors Smeulders, Jordy Martens, Jesse Schuin (65e Twan Pieper).

 

Geef een reactie