• U bent ingelogd als:

Zuidvogels zet zegereeks voort tegen VVZ’49 (4-0)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De Huizer rood-groenen hebben vanmiddag tegen VVZ’49 gedaan wat ze moesten doen, namelijk winnen. De hekkensluiter uit Soest werd in de eerste 45 minuten al op een onoverbrugbare 3-0 achterstand gezet, na rust was de thuisploeg slordig in de afronding en bleef VVZ een grotere nederlaag bespaard. In de slotminuuut tekende weer Jermain Heldoorn voor de uiteindelijke 4-0. Het gat met koploper AFC werd hierdoor met 3 punten verkleind, zij verloren namelijk hun wedstrijd…

Zuidvogels heeft zijn ‘winning-ritme’ hervonden, dat kan nu wel gesteld worden. De ploeg raakt weer meer ingespeeld, per positie/per duel wordt de juiste kwaliteit geleverd die nodig is om wedstrijden uiteindelijk winnend te kunnen afsluiten. En dat is fijn voor de coach Fernandez Coto, die zijn spelconcept zeker in de 1e helft goed uitgevoerd zag worden.

Ook vanmiddag werd aangevangen met dezelfde basisformatie als vorige week, dus met Hidde van Erkel op een vooruitgeschoven middenveld-positie. VVZ’49 loste wel het eerste “waarschuwingsschot” in de 2e minuut, Harry Hamstra mocht uithalen vanaf links, zijn schot ging voorlangs het doel van Jasper Schaap. Hierna een fase van 20 minuten dat Zuidvogels de lakens uitdeelde op het veld: Tim Horsmeier’s kopbal na een corner van Steve Promes was net niet hard genoeg om Stijn Waals te passeren en 2x Steve Promes die schuin voor Waals niet kon scoren, dat waren de scoremogelijkheden voor de thuisploeg. Het vroeg ‘druk zetten’ van Zuidvogels, betekende voor VVZ’49 dat het hoegenaamd niet rustig kon opbouwen, wat vaak balverlies opleverde voor de bezoekers.
In de resterende 20 minuten voor rust vielen de goals voor Zuidvogels. Jaap Jong was de ‘slotpion’ bij een aanval over vier schijven in de ’16′, de teruggelegde bal door Niels v.d. Zaal werd in de korte hoek door hem binnen geschoten (1-0), Michiel Foppen poeierde 2 minuten later een breedteballetje van Ricardo Tat na een vrije trap vanaf 25 meter in de touwen (2-0) en 1 minuut voor rust rondde Steve Promes een slimme steekbal van Hidde van Erkel netjes langs Stijn Waals af (3-0). Voorzichtige conclusie in de rust: wedstrijd eigenlijk gelopen…

 

Na rust min of meer eenzelfde spelbeeld, met een kleine nuance: Zuidvogels liet de teugels wat vieren en VVZ’49 mocht naar voren toe ook het een en ander proberen. Na schoten van Hidde van Erkel op de lat, invaller Danny Roozendaal op de paal en een hard schot van Jaap Jong net naast, was het Benny Honing van de bezoekers in de 65e minuut die een boogbal over Jasper Schaap net naast zag gaan.

Twee minuten later scoorde het nog bijna de eretreffer, een counter over links kon in laatste instantie nog net verijdeld worden door Michel Foppen met een effectieve sliding op Harry Hamstra.
In de laatste 15 minuten mochten Jermain Heldoorn en Wouter v.d. Berg hun opwachting maken en het waren die 2 spelers die in de 89e minuut het scorebord voor Zuidvogels alsnog in beweging brachten: v.d. Berg speelde Heldoorn op de rand van de ’16′ aan en vlak voor Stijn Waals tikte hij de bal in de uiterste rechterhoek (4-0).

Een degelijke overwinning voor de thuisploeg, de vorm is verder stijgende. En met ‘vorm’ kan er nog veel moois gebeuren met een ploeg…
Volgende week een vrij Paasweekend voor de rood-groenen, op zat. 22 april ontmoet het in Nieuwegein het plaatselijke JSV, aanvang: 14.30 uur.