• U bent ingelogd als:

Zondags schot beslist de wedstrijd Saestum Vriendenschaar

Geplaatst in

Ondanks het 1-0 verlies van vandaag mag de ploeg van Maykel Tak terug kijken op een goede wedsstrijd. Ruim in de 2e helft mocht de ploeg uit Culemborg met een zondagsschot de voorsprong nemen en gaf deze niet meer uit handen.  

Onder leiding van scheidrechter G. Nieuwland uit Haarlem begon Saestum vol vertrouwen aan de altijd moeilijke wedstrijd tegen Vriendenschaar.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Saestum het initiatief en zette de verdediging van de bezoekers flink onder druk.

De aanvalslinie van de thuisploeg bestond vanmiddag uit Yoeri Pot en Luuk Bruijnis met daar achter Khalid Lamchachti  als aanvallende middenvelder.

In de 4e minuut kreeg Saestum al hun eerste kans om op voorsprong te komen helaas werd deze gemist.

In de 12e minuut mocht Luuk uit een assist van Yoeri op doel schieten helaas werd dit schot door de verdediging van onze gasten geblokkeerd.

Saestum bleef het doel van de gasten bestoken. In de 12e minuut mocht Vriendenschaar een spelde prikje uitdelen maar Chris onze doelman stond op zijn plaats.

In de 20 minuut mocht Luuk alleen op de doelman afgaan nadat hij in balbezit was gekomen door het goed en snel druk zetten van de ploeg van Maykel Tak. Helaas schoot hij net naast.

De achterhoede stond vanmiddag goed met Bart de Greef in een bloed vorm. Hij stond vanmiddag op de plaats van Mitchel Edelbroek die we de komende weken nog zullen moeten missen ivm met een enkel blessure.

In de 35 minuut mocht Khalid zijn kunnen tonen na een kopbal van Luuk helaas miste het eindschot de juiste richting.

Yoeri had inmiddels het veld moeten verlaten met wederom een hamstring blessure. Hatim Kaouass nam zijn plaats in.

Saestum stelde alles in de waag om voor de rust in ieder geval op een verdiende voorsprong te komen helaas lukte dit niet.

Vlak voor rust kwam Saestum nog goed weg na een vermeende handsbal van Bart de Greef in de 16 meter. De goed leidende referee wuifde de protesten van onze bezoekers af.

 

Met een 0-0 stand werd de 2e helft aangevangen. Helaas moest Luuk Bruijnis ook de 2e helft missen en werd vervangen door Shaquil van Ewijk,

Vriendenschaar liet zien met andere gedachte uit de kleedkamer te zijn gekomen en werd het duidelijke een wedstrijd waarbij beide ploegen een goede wedstrijd op de mat legde.

Over en weer werd er aangevallen waarbij zowel de thuisploeg als onze gasten niet direct in scoringspositie kwamen . Beide verdedigingen stonden goed en gaven geen kansen weg. Saestum was ook zwaar gehandicapt nadat zowel Yoeri als Luuk zich niet meer in de voorhoede bevonden.

Foto’s: Norbert Waalboer

Helaas wist Vriendenschaar bij een snelle uittrap van de doelman een aanval op te zetten waarbij de linksbuiten met een zondags schot de 0-1 op het scorebord zette.

Saestum zette alles in om tot een beter resultaat te komen helaas ontbrak het de thuisploeg aan geluk om de aansluit treffer te scoren. De verdediging van onze gasten probeerde het wereldrecord bal uittrappen te verdedigen want menig aanval van Saestum werd onderbroken doordat  ze de bal uit het veld het weiland in trapte zonder intentie het spel te spelen wat voetbal heet.

Menig blessure moest behandeld worden aangezien de wedstrijd onnodig hard werd. Dit leidde tot veel spel oponthoud waardoor vooral het laatste kwartier het spel regelmatig moest worden stilgelegd en dat allemaal in het voordeel van de ploeg die voor stond.

Maykel probeerde nog de stand te beïnvloeden door Jerremy van Maanen in te brengen en stuurde Mano Bakkenes naar voren.

De laatste 10 minuten kon Vriendenschaar niets anders dan met zijn alle terug de 0-1 te verdedigen zelfs doelman Chris Engel ging zich met de aanval bemoeien.

Helaas bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidrechter  G. Nieuwland stond nog steeds de 0-1 op het scorebord en mocht Vriendenschaar de 3 punten mee naar huis nemen waar toch zeker een gelijkspel verdiend was voor beide ploegen.