• U bent ingelogd als:

Zondag-1 speler Shawn Sotong overleden

Geplaatst in Clubnieuws

Woensdag 30 augustus 2017, is onze zondag-1 speler Shawn Sotong (20), geheel onverwachts als gevolg van een hartstilstand overleden.

Zijn overlijden is een verschrikkelijke klap voor Shawns vriendin, familie, vrienden en bekenden en ook binnen onze vereniging en met name zijn team, is deze gebeurtenis-met-fatale-afloop hard en vol ongeloof in de realiteit ervan aangekomen. Wij, alsook de KNVB die wij hiervan in kennis hebben gesteld, w…ensen een ieder veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Tijdens een oefenpotje op de voorafgaande dinsdagavond is, voor het oog van de beide teams, de scheidsrechter en het nodige publiek langs de lijn, Shawn Sotong plotsklaps onwel geworden en al snel liet het zich aanzien dat de situatie meer dan ernstig was. Er was weliswaar nog sprake van een ademhaling; zijn hart weigerde dienst en ook acute reanimatie mocht in deze toestand geen verbetering brengen. Met de grootst mogelijke spoed is Shawn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Een eerste diagnose wees in de richting van een longembolie, die mogelijk het gevolg was van de lange vliegreis die Shawn nog niet zo lang geleden heeft gemaakt. Er waren symptomen die daarop wezen. Los echter van de eventuele oorzaak of oorzaken is Shawn’s hart vanaf die fatale dinsdagavond niet meer op gang gekomen. Tot het moment van zijn overlijden is hij in leven gehouden met behulp van kunstmatige beademing.

Tot nader order zijn in elk geval alle trainingen afgelast en ook het complete wedstrijdprogramma tot en met het komende weekend voor al onze teams – zowel uit als thuis – is in overleg met de KNVB afgelast. De betreffende wedstrijden zullen op een later moment worden ingehaald.

In onze kantine zal een hoekje ter nagedachtenis aan Shawn worden ingericht, met een condoleanceregister, waarin door een ieder herinneringen aan Shawn en blijken van medeleven met zijn familie kunnen worden geschreven. De kantine is hiervoor, maar ook om elkaar als clubleden tot steun te zijn, opengesteld op de volgende dagen en tijden:

donderdag (31 augustus) van 19:00 tot 23:00 uur
zaterdag (2 september) van 11:00 tot 16:00 uur
zondag (3 september) van 11:00 tot 16:00 uur

Namens het bestuur van VSV Vreeswijk,  Michel van den Hoven, voorzitter  Ruud Kerstiens, secretaris

foto van VSV Vreeswijk.