• U bent ingelogd als:

ZO1 De Meern “Herbstmeister”

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Nieuw Utrecht – De Meern 0-2

Met vijf punten voorsprong moet er vandaag definitief afstand genomen worden van onze tegenstander Nieuw Utrecht.
Heel verrassend kreeg de vrijdagavond-kaartploeg een “app” van Wim Stolwijk waarin hij, als verstokt autorijder, ons notabene uitnodigde om op de fiets naar het sportpark van Nieuw Utrecht te gaan. Ik weet niet eens dat ie kan fietsen, maar we laten zo’n “uitdaging” natuurlijk niet aan ons voorbij gaan!

Precies op tijd, het fiets-tempo lag natuurlijk veel te laag, komen we steenkoud op het sportpark aan en zijn we getuige van de aftrap door scheidsrechter van Os.  De beginfase kenmerkt zich door het over en weer aftasten van de linies, beide ploegen proberen de aanval te zoeken maar dit wordt steevast onderbroken door de beide verdedigingen die in het begin nog de baas zijn.
Nadien wordt De Meern de sterkere ploeg, overigens zonder dat er maar sprake kan zijn van sprankelend voetbal. Kansjes worden er wel gecreëerd. Zo is de eerste kans voor Joris van Rooijen die, bij een corner vanaf links, bij de tweede paal zijn voet tegen de bal kan krijgen, maar deze poging hoog over ziet gaan.
Bij een dieptepass op Miquel Ballo kan de keeper maar ternauwernood redding brengen, terwijl Miquel even daarvoor nog slim tegengehouden wordt door de verdediging en daardoor een metertje tekort komt.
Met name bij corners is De Meern gevaarlijk maar met wat stunt en vliegwerk blijft de verdediging van Nieuw Utrecht overeind.
In de 35e minuut moet Tarik Divarci geblesseerd het veld verlaten. Ibrahim Kavas is zijn vervanger, deze gaat in de aanval spelen en gelegenheids-spits Diego Esajas gaat als laatste man fungeren.

Even later wordt een voorzet van rechts slecht verwerkt door de verdediging van Nieuw Utrecht en kan Gökhan Yasar weer eens laten zien dat een echte spits weinig ruimte nodig heeft om te scoren. In een woud van spelers krijgt hij zijn voet tegen de bal en geplaatst tekent hij de 0-1 aan.
Net voor rust wordt een stevige overtreding op Steve Blokland bestraft met rood, daar waar iedereen denkt dat geel meer de lading dekt, en moet Nieuw Utrecht ook nog eens met 10 man verder.

Na rust moet De Meern orde op zaken stellen. En al na vijf minuten krijgt de vrijstaande Dion Gerritsen, na goed doorzetten van Eddy Vorm, de bal in zijn voeten aangespeeld en met een geplaatst schot laat hij de keeper kansloos waardoor de 0-2 op het scorebord gezet wordt.
Daarmee is de weerstand van Nieuw Utrecht compleet gebroken en moeten we vaststellen dat De Meern in de rest van de wedstrijd een paar dotten van kansen laat liggen en dat er met name slordig wordt omgesprongen met het geven van de lage voorzet naar de vrije man in het strafschopgebied. Warm zijn we er in ieder geval niet van geworden.

Na de toch wel makkelijk gewonnen wedstrijd kunnen we vaststellen dat we “Herbstmeister” zijn. Iedereen weet natuurlijk dat deze titel geen prijs oplevert, maar gesteund door de uitslagen van de overige wedstrijden hebben alle Merenezen toch wel een dikke glimlach op het gezicht staan.

Ook bij ons is op de steenkoude terugtocht (met iets meer tempo) de conclusie dat we geen lekkere wedstrijd hebben gezien maar wel kunnen genieten van de stand op de ranglijst.

Ad de Lange

 

De Meern: Mike van Houten, Erwin van der Klis, Irak Asad , Joris van Rooijen, Sven van Doorn, Steve Blokland (78. Sjoerd Vlasman), Bob Verweij, Dion Gerritsen (88. Glenn Hemmers), Miquel Ballo (65. Ferdie Vrede), Gökhan Yasar en Eddy Vorm.

 

 

 

Het AD schreef op 15 december 2014

 

DE MEERN HOUDT KOERS

Nieuw Utrecht eenvoudige prooi in burenstrijd


UTRECHT | De confrontatie met de buren kwam voor De Meern op het meest ideale moment. De ploeg van Rob Zomer trof in Nieuw Utrecht een ploeg die snakte naar een pauze. De winterkampioen won daarom eenvoudig met 2-0. “Ik hoop dat we ook zo’n team als De Meern worden.”
Rik Bakker

 

EERSTE KLASSE ZONDAG
0 NIEUW UTRECHT
2 DE MEERN
35. Gökhan Yasar
50. Dion Gerritsen

 

De taakverdeling van Diego Esajas voor en na de rust verschilde nogal, maar vertelde eigenlijk het verhaal van Nieuw Utrecht van de laatste weken. De nummer veertien, lengte bijna twee meter, is van origine verdediger, maar begon noodgedwongen in de spits. Half geblesseerd was Esajas nog. Deze week had hij voor het eerst weer meegetraind, omdat trainer Charly Olf vanwege zeven ontbrekende basisspelers noodverbanden moest aanleggeen.
Toen aanvoerder Abdul Yildiz vlak voor rust een rode kaart kreeg, nadat eerder Tarik Divarci als tweede verdediger geblesseerd was uitgevallen, bleven er twee middenvelders in de laatste linie van Nieuw Utrecht over. En dus werd Esajas na de pauze laatste man.
Het schuiven was typerend voor de ploeg die de laatste weken amper een eersteklassewaardig elftal op de been kon brengen. Esajas zag nog een reden waarom Nieuw Utrecht werd afgetroefd. “De Meern speelde als één team met één taak. Bij ons ontbrak dat, terwijl we wel de kwaliteiten hebben. Nu gaan we teleurgesteld de winterstop in, maar we komen er straks tien keer zo sterk uit,” klonk het zelfverzekerd.
De ploeg van trainer Rob Zomer kon zich op de laatste competitiedag van 2014 geen betere tegenstander wensen om het predicaat winterkampioen binnen te slepen. De Meern kon het zich permitteren één van haar slechtste wedstrijden van de eerste seizoenshelft op de zompige grasmat van sportpark Rijnvliet neer te leggen. Toen Dion Gerritsen vlak na rust de 2-0 binnen prikte, verloor de burentwist het laatste sprankje hoop van een wedstrijd.
“We steken onze ambitie niet onder stoelen of banken,” bekende Zomer op de vraag of de titel in zicht is. “We staan bovenaan en dat willen we graag zo houden. De sfeer in de ploeg is goed, we hebben geen geblesseerde spelers, geen geschorsten en we kunnen optimaal werken. We zijn pas op de helft, twee keer verliezen en je staat derde of vierde, maar we liggen op koers.”
De oefenmeester schudde de ingrediënten die nodig zijn voor de langgekoesterde promotie naar de hoofdklasse uit zijn mouw op een manier waar Esajas alleen maar van kan dromen. “Ik hoop dat we straks ook zo’n team als De Meern hebben,” zei hij mijmerend.
Nieuw Utrecht mist volgens Olf de volwassenheid om mee te strijden om het kampioenschap. Hij mikt op een plaats bij de eerste vijf en misschien een periodetitel.
“We moeten na de winterstop zorgen dat we weer de angstgegner worden die we na vijf  wedstrijden waren. Bij Elinkwijk toonden we vorige week minder strijd. In een wedstrijd als tegen De Meern moet je het snot voor je ogen werken. Maar we moeten ons ook geen crisis aan praten, we staan als nieuwkomer in de eerste klasse zesde. Er moet alleen wel wat gaan gebeuren in onze voetbalbeleving.”