• U bent ingelogd als:

Zie de maanen schijnen door de bomen bij Saestum in mei

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Veel mensen zullen hun wenkbrauwen fronsen wat is dit nu weer, maar verderop in mijn verslag zal ik dat toelichten.

Scoreverloop deze middag bij rust nog een brilstand. Eindstand 4-0 in het voordeel van Saestum

    1. Anass Akharouid
    2. Anass Akharouid
    3. Jeffrey van Maanen strafschop
    4. Anass Akharouid 

Zoals in het verleden al zo vaak naar voren kwam, blijkt Saestum toch echt een familieclub. In het verleden werd er al lovend gesproken over de familie de Goede. Wat denk je van de familie Beijaard vader Leo zoons Marco en Patrick nu kleinzoon Olaf Verwei basisspeler in het eerste. Raymond Lamphen zoon van Nico Lamphen oud speler en voorzitter.Bart de Greeff zoon van Good Old  Norbert de Greef, Just Pouw zoon van Henk Pouw de rots in de branding in het verleden, Robin Akemann zoon van Alphons Akemann het slot op de deur in het goal, Glenn van Greuningen ken je hem nog Peter van Greuningen kwam niet bij hem in  de buurt, want hij sloopte je op een juiste en faire manier, Luuk Bruijnis opa voorzitter, vader en oom in de A selectie. Ik zal er best een paar vergeten zijn, maar neem het me niet kwalijk.

Vanmiddag was het de beurt aan de familie van Maanen na de Bakkenesjes Jordao en Mano stond Jeremy van Maanen klaar om de familie naam van Maanen vast te leggen in de analen van Saestum. Broer Jeffrey de aanvoerder van Saestum 1 mocht zijn broer naast hem begroeten vanmiddag. Jammer voor de spitsten van de thuisploeg, maar het slot stond op de deur nadat Jeremy de plaats had in genomen van Olaf Verwei.  Olaf Verwei stond op scherp dus als je een goede vervanger achter de hand hebt wissel je toch gewoon 20 minuten voor tijd.

Een rustig gevoel want Saestum wacht nog het restant van de competitie en natuurlijk ook nog de nacompetitie voor het bereiken van de 2e klasse. Wat zal dat mooi zijn in het jubileumjaar van onze club.  

Saestum stond  vanmiddag in Leersum voor de vooraf moeilijke opgave de 3 punten na de wedstrijd tegen HDS om deze mee naar Zeist te nemen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de leidsman de heer HC Draaijer bleken de beide ploegen aan elkaar gewaagd te zijn.

Over en weer werden er kansen gecreëerd, maar tot een definitief eindschot kwam het niet. Beide keepers hielden hun doel schoon, zodat de ruststand 0-0 voor beide ploegen een goed resultaat was.

De 2e helft zou geheel anders worden vanaf het eerste fluitsignaal nam Saestum het initiatief en mocht na zo’n 9 minuten de eerste bevrijdende goal scoren. Anass legde de bal buiten bereik van de doelman in het dak van het doel. Blijft mooi om het net zo te zien bollen.

Deze goal werd door de gehele ploeg van Saestum met goede gevoelens begroet.

Maar dit ging ook wel een beetje ten koste van de concentratie. HDS kwam gevaarlijk opzetten en een vreselijke goede reactie van Robin Akemann op een schot van zo’n 2 meter weerhield hij de gelijkmaker van de thuisploeg.

Kort daarop maakte Anass Akharouid zijn 2e doelpunt met een gerichte kopbal,  hierdoor brak de tegenstand van de thuisploeg en kon Saestum door een strafschop van Jeffrey van Maanen en wederom Anass Akharouid de eindstand van 4-0 op het scorebord zetten.

Door de resultaten van de medekoplopers mocht de ploeg van Maykel Tak vanmiddag de 2e plaats op de ranglijst innemen. Wie had dat gedacht aan het begin van de competitie. Bij Saestum ontbraken vanmiddag  spits Yoeri Pot en Mano Bakkenes, maar deze werden goed vervangen door de goede bank van Saestum. Dit is ook de kracht van Saestum een jonge ploeg en daarachter een goede bank met gemotiveerde vervangers.

Nog 2 wedstrijden in deze competitie en wat gaat dit nog brengen de komende weken. We zijn er met de staf en de ploeg klaar voor en kijken uit naar de komende wedstrijden.

Teammanager Arthur Brouwer werd afgelopen week gehuldigd door de koning van Nederland en mag nu rondlopen met de onderscheiding als lid van Oranje Nassau. Zijn werk voor Saestum en in de maatschappij in het algemeen werden met deze onderscheiding gehonoreerd.

Als u de komende weken het Jagershuys in Zeist bezoekt kijk er dan niet van op, als u ziet dat de naam even is aangepast in het

                                               JAGERSHUIS VAN ORANJE

Tot ziens bij de komende wedstrijden tegen Roda in Leusden en VVZA in Zeist.