• U bent ingelogd als:

Zaterdag 1 van Hercules blijft winnen en heeft de titelstrijd nog in eigen handen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Wedstrijd: Hercules 1 – DVSU 1

Uitslag: 2-0
Dit keer een onvoorspelbare ploeg uit Lunetten. DVSU kennen we nog van twee jaar geleden. Via de nacompetitie wisten de rood witten toen te promoveren. Het waren toe lastige wedstrijden die beiden met een goal verschil werden verloren. Toen al meldde uw reporter “Het was onduidelijk wat vandaag zou brengen. Een onbekende tegenstander die zich na degradatie uit de 3e klasse herpakt had.”
Het was koud maar wel zonovergoten in Voordorp. Uw vaste reporter stond dit keer langs de lijn met de vlag. Gerard Wijfje onze vaste grens staat op de latten.

Eerste helft
Om iets voor half vier mocht er van de scheidsrechter door Hercules worden afgetrapt. DVSU nam het initiatief in de eerste minuten en dat leidde gelijk tot twee grote kansen voor de uitploeg. De Zaterdag 1 leek hier door wakker geschud, want vlak daarna viel het doelpunt aan de andere kant van het veld. Het was Bart Goudswaard die – ‘Chupa’ – Nabor met een uitstekende pass de diepte in stuurde, Nabor omspeelde op zijn beurt zijn tegenstander en gaf de bal vanaf de achterlijn voor op Gerrit. Die liet deze kans uiteraard niet onbenut en schoot de bal hard in. De man uit Kampen doet weer helemaal mee in de strijd om de topscoorderstitel! Vijf minuten later was het weer raak. Opnieuw was het Nabor die een voorzet gaf en dit keer was het de nummer vijf van DVSU die het net vond in eigen goal. Een kwartier gespeeld en de 2-0 op het scorebord, de heren van Zaterdag 1 geven DVSU een lesje effectiviteit. Zo zag ook – oud-speler van de Herculanen – Melvin Bicker die weer trouw langs de kant van het veld stond. Wat doet hij nou bij Eminent Boys, kom lekker terug!

Even later leek het erop dat Gerrit zijn tweede van de dag kon inschieten na een mooie combinatie rond de zestien. Helaas zag de – prima vlaggende – grensrechter het als buitenspel en de jonge scheids nam het signaal over. Onze eigen vlagger hoefde de rest van de eerste helft nauwelijks in actie te komen en maakte ook een prima indruk de hele wedstrijd. Op slag van rust was er de kans voor Hercules om de wedstrijd al definitief te beslissen. Na een rebound op een schot van Nabor kreeg aanvoerder Sander de bal voor z’n linkervoet, zijn schot mist de goede richting en belandde in de handen van de keeper. Hierna klonk vrij snel het rustsignaal en was het tijd om de tenen op te warmen en voor een tosti-kaas met ketchup voor uw gelegenheidsreporter. Voor de spelers is er warme thee en maar zijn er helaas geen sinaasappeltjes.

Tweede helft
De tweede helft stonden de beide ploegen ongewijzigd aan de aftrap of misschien had DVSU wel gewisseld, geen idee eigenlijk. Eerste wapenfeit na rust was een aanval van Hercules die begon met een lange bal van Insa en uiteindelijk met Rutger als eindstation. De aanvaller die de afgelopen weken goed op dreef was, kon vandaag de kansen niet afmaken. Verderop in de tweede helft had hij nog een mogelijkheid, maar niet alle tijd, en dus werd zijn schot geblokt.

Vielen er dan geen kaarten deze wedstrijd? Jawel, Gerrit kreeg een plakkie kaas te zien na een tackle van achteren. Makkelijk gegeven, “Desalniettemin voor eigen rekening” – aldus Ward. Echter zou na de wedstrijd blijken dat de kaart niet voor Gerrits rekening kwam, maar voor Rafaels rekening. De voetballer die liefkozend ‘poedel’ wordt genoemd door zijn teamgenoten, was nog niet eens ingevallen op dat moment. Dat gebeurde enkele minuten later wel toen Bart werd bedankt voor bewezen diensten en op de bank mocht plaatsnemen.

DVSU liet weinig zien in het verdere verloop van de wedstrijd. Eenmaal deed Olaf nog een mooie redding na een volleybal-slag van één van de DVSU-spelers. Duidelijk de verkeerde sport gekozen. Het oordeel van Ruud over de ploeg uit Lunetten in de 70ste minuut van de wedstrijd was dan ook bikkelhard maar volkomen terecht: “zij kunnen niet veel”. Op dat moment is duidelijk dat de wedstrijd allang is gespeeld en hebben we eigenlijk zitten kijken naar een tweede helft waarin weinig gebeurde. Overigens is het ook helemaal aan de Zaterdag 1 te danken dat DVSU niks kon laten zien vandaag. De driemans-verdediging Jules, Insa en de jarige Mickey stond als een huis de gehele partij en ook op het middenveld had Hercules de overhand.

Een kwartier voor tijd mag Frankie de plek van de goed spelende Jules overnemen. Er valt nog één kans te noteren in het restant van de wedstrijd en dat is uit een vrije trap-variant van Rafael en Cas. Laatstgenoemde schiet de bal echter een meter over het doel van de doelman van DVSU. Cas Coopmans: “Zeg maar gerust twee meter”.

Hercules heeft gedaan wat het moest doen en boekt een verdiende overwinning op DVSU. Zo blijft de strijd bovenin spannend en hebben de heren van de Zaterdag 1 alles nog in eigen hand om kampioen te worden. Want dat is wat ze willen, zoals vandaag hebben laten zien! Tijd voor de favoriete helft van uw reporter van vandaag.

Volgende week
Volgende week een weekje rust. Graag zie ik u allen over twee weken langs de lijn, als we op zaterdag 10 maart de belangrijke wedstrijd tegen Elinkwijk spelen!
Tegen deze tegenstander heeft Hercules wat goed te maken. In de vorige wedstrijd ging Elinkwijk er na een zondagsschot in de ‘dying seconds’ er met de die punten vandoor. We kijken er naar uit om dit goed te maken!

Tom Geytenbeek

Frank van den Heuvel