• U bent ingelogd als:

Zaterdag 1 Hercules : Degelijk en doeltreffend

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Wedstrijd: Odin 1 – Hercules 1
Uitslag: 0 -4
Wedstrijdjes tegen Odin zijn nooit gemakkelijk. Want het is dan wel een aardig en sympathiek clubje, ze willen toch ook maar al te graag winnen. Of in ieder geval niet verliezen. Vandaar dat ze met veel inzet en een geblokt systeem proberen om zo lang mogelijk op de been te blijven. En dan liefst ook nog een goaltje of wat meepikken. Dat laatste schijnt ze dit seizoen goed te lukken gezien de eerdere uitslagen tot nu toe. Tegen Hercules was daar echter niet heel veel van te merken. Want om eerlijk te zijn, gevaarlijk voor ons doel zijn ze niet of nauwelijks geweest en als het al zo ver kwam, lag dat nog eerder aan slordigheden aan Herculeskant dan aan uitgespeelde aanvallen van de thuisploeg.

Vandaar dat het wachten dan ook meer was op het moment waarop Hercules het verschil zou gaan maken. Het verschil in kwaliteit was echt wel zichtbaar en het vertrouwen dat de goal ging vallen, bleef ook steeds boven de markt hangen. Dat gebeurde uiteindelijk ook, zij het pas in de tweede helft. Waarna de ban definitief gebroken was en Hercules gemakkelijk uitliep naar een 4-0 overwinning. Niets op aan te merken, volledig verdiend. Het enige wat je nog zou kunnen wensen in het vervolg, is dat de helften omgekeerd worden. Want als je als voor de rust het verschil kunt maken, voetbalt dat nog net wat lekkerder.

Hoe ging dit alles wat gedetailleerder in zijn werk?

Het begin was voorzichtig. Meteen corners over en weer (van onze kant niet heel goed genomen) en een licht overwicht voor Hercules. Met kansjes en mogelijkheden maar niemand durfde echt af en door te drukken. Rutger, Tom, Gerrit, Nabor, Mark, Sander. Allemaal deden ze pogingen maar het lukte nog niet. De ingooien van Insa stichtten zoals vaker nogal wat onrust voor het vijandige doel maar ook die leverden geen doelpunten op. Odin deed sporadisch wat terug via kleine plaagstootjes maar hun gevaar werd snel onschadelijk gemaakt door de opnieuw zeer degelijke achterhoede met wederom Kris als sluitpost. Dat de rust aanbrak met 0-0 was gezien dit alles niet vreemd.

De tweede helft had een ander karakter. Niet alleen had Hercules nu letterlijk de wind mee, ook figuurlijk ging het ze nu meer voor de wind. De ballen kwamen net iets beter aan, men vond elkaar sneller en Odin werd volledig de wil opgelegd. Die kwamen niet meer aan zelf spelen toe en liepen achter de feiten en de tegenstander aan.

Nabor opende het bal met een (gestuite) rush en een naast geschoten vrije trap. Daarna was het Mark die een niet te missen kans kreeg (maar dat lukte hem toch!). Vervolgens schoten achtereenvolgens Sander en Tom naast en waren aanvallen via Gerrit en Rutger net niet succesvol. Een voorzet van Rutger werd met de hand onderschept (net buiten de lijn helaas) maar ook dat vervolg strandde. Heel even was het billenknijpen aan de andere kant toen Kris zich gedwongen zag een terugspeelbal toch maar op te pakken (was het er echt een?) en de scheids (op appel!) floot. Het liep met een sisser af.
Hercules bleef maar proberen en drukken. Heel ongelukkig was dat Insa tegen geel aanliep omdat hij net even de controle kwijtraakte. Op zich niet onterecht, jammer was alleen dat de scheids niet heel consequent hierin was (want ook bij Odin werd er enige malen fors ingegrepen).

Na ongeveer driekwart wedstrijd werd Frank ingebracht voor Tom. Hij ging naar zijn vertrouwde linksbackplaats en Ward schoof een linie door naar het middenveld. Dit had zowaar meteen resultaat (hoewel dat niet meteen aan genoemde spelers lag) want uit een nieuwe Ingooi van Insa kwam de bal bij Rutger die voorzette waarna Mark de bal (nu wel!) binnen tikte. En eindelijk de dik verdiende voorsprong op het bord kwam. Daarna ging het sneller. Ward kreeg het op zijn heupen en schoot een keer van afstand. Prima en doeltreffend! Een mooie beloning voor zijn puike inzet.

Hercules was nog niet verzadigd en bleef aandringen. Pogingen van Gerrit en Sander, Nabor deed een duit in het zakje en Odin wankelde hier en daar. Mickey kwam Sander aflossen (terug van een blessure) voor het laatste stukje. Odin maakte bijna een eigen goal en er vielen maar liefst vier corners achter elkaar. Nu kopte een Odinner op zijn eigen lat en kon Gerrit de rebound niet benutten.
Even later scoorde hij echter alsnog. Twee keer zelfs. De eerste keer toen hij attent reageerde op een door de keeper losgelaten schot van Ward (hij weer!), de tweede voor hem en de vierde voor zijn team toen hij de bal kreeg van Rutger die bij een uitbraak een vrij veld voor zich zag en hij netjes aflegde (of was het toch een poging tot eigen succes? De meningen waren verdeeld achteraf).

Dus werd er afgefloten met een duidelijke 0-4 op het bord. Een lekkere middag en een goede opsteker voor de komende weken. De uitslag was misschien een beetje aan de hoge kant, maar dat mag ook wel een keer. Toch?
Komende week wacht EDO. Die komen op bezoek op Voordorp. Opnieuw een leuke maar ook stugge ploeg om tegen te spelen. Ik verwacht dus een aardig potje. Alle reden om even te komen kijken! Dan kunt u vermoedelijk ook Pieter en Cas aan het werk zien. Die zijn in dit verslag nog niet genoemd, maar hebben wel degelijk meer dan voldoende bijgedragen aan het succes van zaterdag jl.

Aftrap om 15.00u.

Frank van den Heuvel