• U bent ingelogd als:

Zand in de machine kost Hees punten

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Koen Schimmel zorgt in slotfase voor punt

De 15-jarige Koen Schimmel werd zaterdag de held van Hees. In de 89e minuut schoot de Soester het speeltuig in het dak van het doel en zorgde daarmee voor een uiteindelijk verdiend punt. Coach Harold Valkenburg was nuchter: ‘ De wedstrijd was ondermaats. We hebben vandaag niet gevoetbald.’

Hees dat de laatste weken in een flow zat met een uitstekende reeks resultaten, leek de eerste twintig minuten tegen BZC’13 daar nog op te teren. Met nonchalant spel werden de Hilversummers in staat gesteld om het spel te maken. Nadat de lat boven Henk Reddering nog redding bracht was het na twintig voetbal wel raak. De doelman liet zich verrassen door een afstandsschot: 0-1. De ploeg van Valkenburg had die tegenslag schijnbaar nodig, want Hees begon eindelijk van zich af te bijten. Fraaie mogelijkheden voor Ruud Steur en Chris van den Berg gingen echter verloren.

Echt scherp had Valkenburg zijn team in de rust niet gekregen. ‘ We misten beleving en hanteerden teveel de lange bal’. Er leek zand in de machine te zitten, want zijn pupillen gingen door zoals in het eerste part. Op wat afstandsschoten na werd er weinig druk uitgevoerd op het vijandig doel. Zelfs toen BZC’13 een kwartier voor tijd met tien man verder moest konden de roodwitten geen vuist maken. De klok van het scorebord werd de grootste tegenstander van de thuisclub. De 150 toeschouwers zagen met lede ogen aan dat Hees fantasieloos richting eindsignaal koerste. De slotfase maakte echter alles goed. De net tien minuten in het veld staande Schimmel bedacht zich geen moment en zette zijn ploeg op 1-1. En dat was op tijd, want het was bij het eindsignaal met recht ‘Donkere dagen voor Kerst’, door het ontbreken van verlichting op het hoofdveld van Hees.

Schimmel, die al vanaf zijn 4e jaar speelt bij Hees stond te glunderen: ‘ Ja, zo’n kans moet er natuurlijk in. Heerlijk gevoel om in de laatste minuut de gelijkmaker te scoren.’ Hees moet aanstaande zaterdag het vorige week afgelaste duel inhalen tegen laagvlieger Austerlitz. ‘ Misschien heeft die afgelasting vandaag invloed gehad op de jongens. Ik had liever vorige week gevoetbald’, relativeerde Valkenburg.

Hees-BZC’13. 1-1 (0-1). 1-1, Koen Schimmel