• U bent ingelogd als:

Zakelijke overwinning van Saestum op Sporting ´70

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Terugkijkend op de 17 wedstrijden in de competitie van de 3e klasse blijkt dat 4 ploegen Hooglanderveen, VVZA, Saestum en het op het ogenblik geheel van slag zijnde Vriendenschaar het lijken uit te gaan maken wat de titel betreft.

Saestum moet nog tot 28 februari wachten om de 2e periode te mogen bijschrijven, maar is daarin wel volledig afhankelijk van de resultaten van de inhaalwedstrijden van Hooglanderveen en VVZA.

Bij het niet behalen van deze periode is het seizoen van Saestum zeker nog niet voorbij, want voor de 3e periode staan de wedstrijden tegen Brederodes (u), MSV (t), Aurora (u), Wasmeer (t), de Meer (u), Laren (t),  HDS (u) , Roda (u) en VVZA (t) nog op het programma. En de ploeg ziet in deze reeks zeker kansen om daar positieve resultaten uit te halen.

Vanmiddag stond dan Sporting ’70 tegenover de thuisploeg. Door het ontbreken van Jordao Bakkenes, Lhasse Hercules, Luuk Bruijnis en Niels Grevelman mochten Shaquill van Ewijk, Mano Bakkenes en Jelle Schut hun kans pakken om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Mano Bakkenes stond er al enkele weken, maar vanmiddag starte hij i.p.v. zijn broer op de 10 in het elftal van Maykel Tak.

Verder mag het ook wel even vermeldt worden dat de aanvoerder Jeffrey van Maanen afgelopen woensdag richting PERTISAU (Oostenrijk) vertrokken was om met zijn ouders en verdere familie van de wintersport te genieten en toch gisteren op het vliegtuig is gestapt om zijn ploeg vandaag niet in de steek te laten en hij was als een van de eerste op het sportpark vanochtend. Petje af.

Ja, dat is de kracht van een ploeg, die al zo lang vanuit de jeugd met elkaar speelt en spel plezier belangrijker vindt dan voor geld en contributie vrij elders hun heil gaan zoeken.

 Vanaf het eerste fluitsignaal mochten de opgekomen supporters, die het slechte weer voor lief namen zien, dat de ploeg van Maykel Tak van plan was de punten aan de Noordweg te houden.

De wind was natuurlijk een spelbreker. Saestum kon met moeite zijn zo gevreesde positiespel slecht tot uitvoering brengen.

Ondanks de wind creëerden ze toch de nodige mogelijkheden om de gastheren op een achterstand te zetten. Na 10 minuten liet Yoeri Pot zijn hielen zien aan de verdedigers van Sporting en legde soepel de 1-0 tegen de touwen.

De wind kreeg steeds meer invloed op het spel van Saestum, door de wind werd de bal oncontroleerbaar waardoor de bal vaak onnodig de achterlijn passeerde waardoor de keeper via een doeltrap de bal weer in het spel moest brengen.

In de 21e minuut trok de leidsman van vanmiddag in een keer de rode kaart voor de spits van de gastheren. Hij zette in een aanval ongecontroleerd zijn elle boog in de nek van een van de verdedigers van Saestum. De leidsman nam dit waar en volgens hem kon hij niets anders dan de rode kaart tonen.

Hierdoor moest de trainer van Sporting zijn ploeg met 1 spits laten spelen waardoor het spel zich verder de gehele 1e helft voornamelijk op de helft van de gastheren afspeelde. Saestum ontbrak het echter aan kracht om de 1-0 voorsprong verder uit te bouwen.

In de rust vertelde Maykel Tak dan ook zijn ploeg, dat het voor een ploeg als Saestum beter is om tegen de wind in te spelen, dan met de wind mee. Hij wees nog wel even op het feit, dat de thuisploeg moest uitkijken, want Sporting  zou zeker anders uit de kleedkamer komen, dan hun vertoonde spel in de 1e helft.

De muziek in de kleedkamer bij hun werd gebruik om de ploeg op te zwepen.

En de 1e 10 minuten constateerden we dat ze met 2 spitsen Saestum probeerde terug te drukken in hun verdediging. Maar helaas gaf dit niet het gewenste resultaat. Saestum bleef de rust behouden en maakte gebruik van de door de tegenstander geboden mogelijkheden.

In de 17e minuut van de 2e helft mocht Saestum een vrije schop nemen. Deze werd door de verdediging van Sporting met moeite van het doel afgehouden en uit de rebound van deze vrije schop mocht Anass  Akharouid geheel in vrije positie de bal op de schoen nemen om hem in het uiterste hoekje van het doel uiteen te laten spatten en stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong.

Zo, Saestum zat op rozen, want de bezoekers konden met 10 man geen vuist maken.

Na 30 minuten mocht Anass wederom uithalen en op zo‘n 20 meter van het doel van Sporting nam hij de bal op zijn schoen en de bal sloeg in de kruising om zo de bezoekers op een definitieve achterstand te zetten.

Maar Yoeri Pot vond het niet leuk dat Anass 2x had gescoord dus in een actie waarbij hij  op snelheid de volledige verdediging van Sporting zijn hielen liet zien maakte hij bekeken de 4-0 achter de doelman van Sporting en trok hij zo het scoreverloop weer gelijk.

Na het scoren van dit 4e doelpunt mochten de spelers van Saestum trots de kleedkamer opzoeken na het laatste fluitsignaal van de leidsman van vandaag en gaan uitkijken naar een rustige week waarbij a.s. zondag 28 februari  geen programma is vastgesteld.

Na volgende week staat de reeks zoals eerder vermeldt op het programma en de opdracht van alles is dat Saestum hier een zo goed mogelijk resultaat uit gaat halen.