• U bent ingelogd als:

Woudenberg wint weer eens

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Onder een behoorlijke publieke belangstelling troffen de veelvuldig meegereisde Woudenbergse supporters een prachtig sportpark aan. Een schitterend hoofdveld met relatief nieuw kunstgras dat voor de wedstrijd en in de rust werd natgespoten om de balcirculatie te verhogen. Onder deze omstandigheden is gedurende het hele seizoen goed voetbal mogelijk.

Woudenberg voetbalde ‘voorzichtig’ vanuit een hechte formatie om vanuit de omschakeling trachten gevaarlijk te worden. In de eerste helft leverde dat aan beide kanten nauwelijks kansen op. Het meest gevaarlijk waren de dode spelmomenten. Het was een sportieve wedstrijd die in de 2e helft op gang moest komen. In de 2e helft ging Woudenberg iets meer naar voren spelen waardoor de gebroeders De Greef steeds meer in stelling werden gebracht.

In de 55e minuut werd Nick met een mooie steekbal diep gestuurd. Hij liep alleen op de doelman af. Zijn tegenstander kon hem niet anders afstoppen dan hem vast te houden. Rood! Nee dus. De enige man op het sportpark die er een gele kaart in zag was uitgerekend de scheidsrechter. Een scheidsrechter die nota bene door de KNVB was geschorst omdat hij een terechte rode kaart tijdens de wedstrijd Valleivogels – Horst voor een doorgebroken speler van Horst na de wedstrijd omzette in een gele kaart. Blijkbaar heeft deze vreemde actie hem onzeker gemaakt zodat hij deze onjuiste beslissing nam. Woudenberg liet zich niet van de wijs brengen.

In de 58e minuut werd Tom aangespeeld die met een prima actie meerdere tegenstanders uitspeelde, de achterlijn haalde, het overzicht behield en zijn uitblinkende broer Nick in stelling wist te brengen. Nick rondde prima af en liet de prima spelende keeper van VSCO kansloos. Eindelijk wisten we weer eens te scoren: 0-1. Ook daarna bleef Woudenberg gedoseerd druk zetten. In de 65e minuut werd na een goed opgezette aanval wederom afgerond. De afvallende bal kwam bij Nick terecht die zijn zeer goede optreden voor de 2e keer beloonde: 0-2.

Toch werd het weer spannend omdat VSCO vanuit een directe vrije trap wist te scoren. De bal ging door het ‘gat’ in de muur direct in de verre hoek. Woudenberg bleef rustig en voetbalde zich onder de druk uit. In de 90e minuut ging Mark de Graaf alleen op de keeper af. Die wist het schot nog te keren. Op de rebound van Mark was hij kansloos zodat de eindstand van 1-3 op het score bord kwam.

De concurrenten Horst – AVW speelden 0-0 zodat Woudenberg weer op kop staat. Unicum heeft 2 punten en een wedstrijd minder. Volgende week spelen ze de derby uit bij Lelystad. Woudenberg is volgende week vrij en speelt op 9 maart thuis tegen de ‘Kraaien’.

 

Geef een reactie