• U bent ingelogd als:

Woudenberg wint van WNC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Clash wordt thriller: maar winst op WNC!

De wedstrijd tegen WNC heeft zo’n beetje alles wat voetbal zo bijzonder maakt. Mooie goals, penalty’s, kaarten, onze keeper als held en veel gemiste kansen.. Maar uiteindelijk zijn we als Leicester City en trekken we aan het langste eind! Nu komende zaterdag ook nog vol aan-de-bak om echt veilig te zijn..

We beginnen zeer goed in het warme Waardenburg langs het verkeer dat voortraast over de A2. Via Tom en Dirk zijn we vooral over links gevaarlijk en dat leidt -na een tweetal kansen- ook tot de 0-1. Dirk zet door en zijn  voorzet wordt door Kevin op de juiste waarde geschat: 0-1. Kansen op de 0-2, maar ook WNC zet aan: een schot op de lat en nog enkele mogelijkheden.

In de tweede helft prima counters van de in wit gestoken Woudenbergers. Uit een van die aanvallen zoekt Mark de Graaf de 16 en wordt op het puntje daarvan onreglementair gestuit: strafschop volgens de attent leidende scheidsrechter van de Waerdt. WNC vindt het nodig daar uitgebreid over in discussie te gaan, wat uiteindelijk leidt tot rood voor invaller Wiedema. Kevin bewaart de focus en schiet de strafschop onberispelijk binnen: 0-2. Helaas verzuimen we daarna de vele kansen tot doelpunt(en) te promoveren en leidt een vrije trap tot de 1-2. Nog meer kansen voor de witten, maar Joey Kooy krijgt aan de andere kant de bal tegen z’n arm en 5 min voor tijd lijkt onze winst in rook op te gaan. Daan denkt daar echter heel anders over: hij pakt de pingel en wordt de held van ons allemaal.

Eind goed, bijna al goed. De 31 punten die nu zijn vergaard zijn een prestatie van formaat, maar nog niet genoeg. Montfoort wint van VVZ ’49 en dat betekent dat ook volgende week tegen GDC we weer aan de bak moeten: winnen zal het devies zijn om aan alle onzekerheid een eind te maken!