• U bent ingelogd als:

Woudenberg wint knap in Lelystad 1-4

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Woudenberg is er in geslaagd om op een zeer effectieve en fraaie wijze de uitwedstrijd bij Unicum in Lelystad te winnen.

Woudenberg begon niet goed aan de wedstrijd en had het de eerste 15 tot 20 minuten lastig tegen deze goede tegenstander. Unicum is het afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit de 3e klasse en heeft zich met een aantal spelers versterkt, waaronder oud prof Cees Toet. Deze spits had er in de eerste 2 wedstrijden al 7 gescoord, dus Woudenberg wist wat zich te wachten stond en waar ze zich op in moesten stellen.

Met de 3 goede voorhoedespelers had de Woudenbergse defensie het in het begin lastig. Dit resulteerde na 10 minuten dan ook in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Na een mooie aanval, die door Quincy van der Leuv werd opgezet, was het dezelfde Quincy die een voorzet vanaf rechts knap binnen kopte. Dit was voor Woudenberg een wake-up call en betekende dat ze vol aan de bak moesten. En dat gebeurde ook. Na een aantal gevaarlijke momenten van Woudenbergse zijde was het Nick de Greef die na mooi aangeven van Mark de 1-1 langs de keeper in de verre hoek schoof. Woudenberg bleef hierna, met het dynamische middenveld en de gebroeders De Greef in de aanval, druk op de tegenstander zetten die er daardoor niet meer gevaarlijk uit kon komen. En als Woudenberg voor rust nog iets scherper in de afronding was geweest, dan was het al met een voorsprong de rust in gegaan.

Een goed voetballend Woudenberg zette de stijgende lijn in de 2e helft door en was gevaarlijker dan de thuisploeg. Dit resulteerde na een kwartier voetballen in de 1-2. Na een goed genomen hoekschop van Tom sprong Jeffrey hoger dan zijn directe tegenstander en knikte de bal achter de keeper binnen. Daarna was het zaak voor Woudenberg om achterin goed bij de les te blijven en voorin de kansen af te maken. Dat lukte. Op aangeven van Mark kwam Nick bij de 1e paal netjes voor zijn directe tegenstander en schoof hij de 1-3 binnen, zijn 2e van de wedstrijd. Even later gooide Tom de wedstrijd definitief in het slot en scoorde fraai de 1-4. Al met al een goede collectieve prestatie van de mannen van trainers Jeroen en Dennis. Woudenberg mag trots zijn op deze fraaie zege tegen een tegenstander die zeker in het linkerrijtje zal gaan meedraaien!

Op naar de thuiswedstrijd van volgende week tegen ESC uit Elburg.

Geef een reactie