• U bent ingelogd als:

Woudenberg weer koploper

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Woudenberg heeft zaterdag de koppositie heroverd na een 3-0 overwinning op VSCO ’61. Door het gelijke spel van Unicum neemt Woudenberg weer de eerste plaats over.

Woudenberg starte fel maar tot echte kansen kwamen beiden ploegen in de eerste helft niet. Het enige wapenfeit was een kopbal van Joey Kooij die van de lijn werd gehaald. En zo bleef de 0-0 tot aan de rust op het scorebord staan.

Na rust het zelfde spelbeeld. Weinig kansen aan beiden kanten en het voetbal werd er niet beter op. Tot de 77ste minuut. Wanneer Joey Kooij mag aanleggen voor een vrijetrap en snoeihard de bal de kruising in schiet. Dit is de inleiding voor een tumultueus laatste kwartier. In de 80ste minuut scoort Robin Hanna de 2-0. De grensrechter van VSCO ’61 vlagt voor buitenspel, maar zoals in onderstaand filmpje ook terug te zien is, is het gewoon een geldig doelpunt en staat Robin op het moment van spelen zeker geen buitenspel (de rechtsback van VSCO ’61 heft dit namelijk op). De grensrechter blijft protesteren en wordt uiteindelijk weggestuurd door de scheidsrechter.

Als Mark Radstaake in de 83ste minuut de 3-0 maakt is het verzet definitief gebroken. VSCO ’61 moet de wedstrijd met 10 man eindigen i.v.m. een rode kaart na een harde overtreding op Joey Kooij. Woudenberg pakt drie belangrijke punten want Unicum en Renswoude speelde gelijk waardoor Woudenberg weer de koppositie heeft overgenomen.

Aankomend zaterdag is er een inhaalronde. Met de topper Woudenberg – Valleivogels. Op naar weer een mooie voetbalzaterdag.

Doelpunten:

77. 1-0 Joey Kooij