• U bent ingelogd als:

Woudenberg- VRC 3-1

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Woudenberg heeft op eigen veld een 3-1 overwinning geboekt op FC Horst. Vorige week op bezoek bij VRC werden de punten gedeeld na een 1-1 eindstand. Dit resultaat wist VRC zaterdag 20 april opnieuw te brengen tegen de andere hoogvlieger Unicum. De Woudenbergers hebben de koppositie weer van Unicum overgenomen.

In Ermelo werd eerder dit seizoen een 3-1 nederlaag geleden bij FC Horst. Tijdens de return was in de beginfase het eerste wapenfeit voor Woudenberg. Een schot van Joey Kooij werd gekeerd door doelman Ronald Verhoef. Aan de andere kant ging een inzet van een speler van FC Horst voorlangs.

Na vijf minuten spelen was het wel raak voor de thuisploeg. Op aangeven van Tom de Greef kon Thomas Bruijnzeels met rechts de doelman passeren, 1-0. Doelman Daan Rijsemus moest een hoge bal van zijn teamgenoot Erik de Vries over de lat tikken. Uit de hoekschop werd FC Horst niet gevaarlijk.

Aan de andere kant van het speelveld maakte aanvoerder Kooij een actie en gaf de bal voor op Nick de Greef, waarna de doelman het eindstation was. Met de 1-0 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Middenvelder Thomas Bruijnzeels opende in de vijfde minuut de score, 1-0. Woudenberg ging in het tweede bedrijf met dezelfde basisformatie verder. Met de instelling om de score te gaan verdubbelen. Allereerst een afstandschot van Kooij dat net naast ging. Vervolgens een goede actie van Tom de Greef. De aanvaller was sneller dan de uitkomende keeper. Echter stond er een verdediger tussen die deze scoringskans wist te voorkomen.

In de tegenaanval was het de uitspelende ploeg met een uitbraak. Een overtreding van Steffan Kranendonk in het zestien meter gebied leverde een penalty op. Deze strafschop werd door Elroy Martens binnen geschoten, 1-1. Daarna zag aanvaller Nick de Greef zijn schot uit de draai gekeerd worden door een tegenstander.

FC Horst tekende uit een strafschop van Elroy Martens voor de 1-1 gelijkmaker.

Het team van het trainersduo Jeroen Peters en Dennis Heshusius zorgde in het laatste kwartier voor de overwinning. Rick Staal werd binnen de lijnen gebracht, daar Kranendonk met een blessure het veld verliet. Met enkele aanpassingen op verschillende posities ging de thuisploeg op zoek naar een nieuwe voorsprong.

Dat gebeurde uiteindelijk ook met een goede pass van Tom de Greef richting de doorgelopen Rick Staal. Zijn schot, met een uitkomende doelman Verhoef, promoveerde tot een treffer, 2-1. Vlak voor tijd viel de beslissing. Een andere invaller Mark Radstaake zag een vrijstaande ploeggenoot Staal lopen om de 3-1 tegen de touwen te werken.

Belangrijke invalbeurt voor Rick Staal bij een 1-1 tussenstand. Zijn schot bij de 2-1 en niet veel later ook trefzeker voor de 3-1.

De eerstvolgende competitiewedstrijd voor Woudenberg is zaterdag 11 mei op bezoek bij VVOP. Unicum werkt die middag een thuisduel af tegen VSCO ’61. Een week later volgt dé kraker tussen de nummers één en twee: Woudenberg tegen Unicum. Zaterdag 25 mei volgt het slotstuk met een uitaffiche voor Woudenberg bij ESC. Unicum gaat dan de thuisontmoeting aan met FC Horst.

Scoreverloop:

1-0 Thomas Bruijnzeels (5)

1-1 Elroy Martens (67/pen)

2-1 Rick Staal (79)

3-1 Rick Staal (87)

Opstelling Woudenberg: Daan Rijsemus, Alec Stalman, Erik de Vries (83. Robin Hanna), David Ajayi, Steffan Kranendonk (76. Rick Staal), Joey Kooij, Thomas Bruijnzeels, Emmanuel Makonga, Mark de Graaf, Nick de Greef (78. Mark Radstaake), Tom de Greef