• U bent ingelogd als:

Woudenberg pakt knap een punt tegen DUNO 2-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op een zonovergoten en druk bezocht Sportpark de Grift ontspon zich een prachtig voetbalgevecht tussen ons eerste elftal en het uit Doorwerth afkomstige DUNO.

Woudenberg moest de aan zijn knie geblesseerd geraakt Joey Kooij wederom missen.  Ruud en Dennis hadden daarom voor dezelfde basis gekozen als de laatste wedstrijd.  Meteen werd duidelijk dat Duno kampioenkandidaat is. Het elftal beschikt over een riante sponsor die onder andere 5 ‘oud ex profs’ heeft aangetrokken.  Duno beschikt over zeer goede spelers en de kwaliteit droop er voetballend vanaf.

Woudenberg is daar op zich zelf niet van onder de indruk en is gewend tegen goede tegenstanders te spelen. Ons team maakte de ruimtes klein zodat Duno voetballend wel de bovenliggende partij was maar tot veel grote kansen leidde dit niet. Het was zelfs Woudenberg dat via een prachtig opgezette aanval over rechts Tom in staat stelde af te drukken en de bal hard tegen de touwen te schieten.

Duno voerde de druk verder op en ging op jacht naar de gelijkmaker. Het middenveld van Woudenberg met Emmanuel, Jelmer, Tom en Mark hield zich goed staande. Ook het verdedigende werk van Sander, Jesper, Jurriaan en Dirk was prima. Ook Daan liet een uitstekende vorm zien.

Woudenberg wist de rust met een 1-0 voorsprong te halen. In de 2e helft was het Duno dat 2 mooie uitgespeelde kansen benutte en de achterstand wist om te zetten in een voorsprong. Inmiddels was de van een blessure herstelde Rick Staal in de ploeg gekomen voor Marc van Ginkel. De snelheid van Rick in de counters was levensgevaarlijk. Met nog 15 minuten te gaan werd Jeffrey ingebracht zodat er ook met hoge ballen gevaar gesticht kon worden.

Duno bleef goed voetballen en ging op zoek naar de 3e bevrijdende treffer. Het was daarentegen Woudenberg die gelijk wist te maken. Na een afgeslagen corner wist Joey Hendrikse Tom in de rechterhoek bij de achterlijn aan te spelen. Met een prima actie en gaf  Tom een slimme lage bal op Rick. Rick wist met een prachtige voetbeweging de bal naar de linkerhoek te verlengen en liet de doelman van Duno kansloos.

Onze mannen wisten de 2-2 tot het eindsignaal vast te houden. We kunnen dit punt zonder meer als een bonuspunt beschouwen want er zullen weinig ploegen zijn die Duno van een overwinning af kunnen houden.

Het was een mooi debuut van Arno Vink die als teammanager van het eerste de staf is komen versterken. Jaap en Arno zullen zich elke week inzetten om alle zaken rondom het eerste zo goed mogelijk te organiseren.