• U bent ingelogd als:

Woudenberg pakt belangrijk punt in de degradatiestrijd

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Woudenberg heeft gister een belangrijk punt binnen gesleept in de degradatiestrijd. In Waardenburg werd met 2-2 gelijkgespeeld dankzij doelpunten van Tom de Greef en Kristian Schouten!

Woudenberg begint beter aan de wedstrijd dan vorige week tegen DHSC. Er ligt veel ruimte waardoor er een interessante eerste helft op de mat wordt gelegd. Dat WNC goed kan voetballen wisten de Woudenbergers al na de thuiswedstrijd voor de winterstop. Met veel strijd en beleving werd dit gister door de Woudenbergers gecompenseerd.

Toch komt Woudenberg in de 40ste minuut op een 1-0 achterstand. Hiervoor waren er al een aantal kansen voor WNC afgeslagen. Aan de andere kant lukte het Woudenberg net niet om de laatste bal goed bij een speler te krijgen. Maar in de allerlaatste seconde van de eerste helft is het Tom de Greef met een actie van de rechterkant die de gelijkmaker binnenschiet. Een mooi moment om de gelijkmaker op het bord te zetten.

In de tweede helft wordt WNC sterker maar Woudenberg houdt stand. Tot de 77ste minuut. De druk van WNC wordt te groot en de 2-1 valt binnen. Vervolgens wordt er gewisseld. Joey Hendriks en Rick Staal verlaten het veld en Marc van Ginkel en Kristian Schouten (op zijn 39ste verjaardag) komen in het veld. Kris maakt na 8 jaar! zijn rentree in de hoofdmacht van Woudenberg. En laat meteen zijn waarde zien.

Tom de Greef, nu vanaf de linkerkant, met een prima actie. De bal wordt bij de eerste paal neergelegd en daar loopt Kristian Schouten die de bal snoeihard tegen de touwen kopt, de 2-2. Een prachtige en belangrijke goal.

Vervolgens gaat WNC vol in de aanval en zijn er een aantal hachelijke momenten maar het lukt de Woudenbergers om een punt uit het vuur te slepen. Een belangrijk gelijkspel aangezien SVL verliest en de overige concurrenten ook gelijk speelden. Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen de Merino’s op het programma in Veenendaal.