• U bent ingelogd als:

Woudenberg ook volgend seizoen eersteklasser

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Gisteren hebben de mannen van Arno en Rob zich in de voorlaatste wedstrijd definitief veilig gespeeld. In Amsterdam werd het tegen AFC 2-2. AFC had aan dit punt voldoende om kampioen te worden.

Het eerste reisde af zonder teammanager Remko die vrijdag met Wendy de trotse ouders zijn geworden van een dochter, Nore. Met Jesper terug in de basis na een blessure, Jeffrey als vervanger van de geschorste David en Kevin terug in de punt van de aanval startte Woudenberg voorzichtig. AFC had al 3 weken achtereen verzuimd het kampioenschap zeker te stellen. De Amsterdamse ploeg had aan 1 punt voldoende om de titel eindelijk te grijpen.

Na een minuut of twintig was het, na een fout in de defensie van Woudenberg, AFC die op een 1-0 voorsprong kwam. Woudenberg liet zich niet van de wijs brengen en kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Rick en Marc van Ginkel hadden beide een paar goede acties die tot enig gevaar leidde. Uiteindelijk was het wederom Joey Kooy, zoals zo vaak in dit seizoen, die met een splijtende pass Kevin voor de keeper zette. Met een subtiele lob wist hij het net te vinden en was het weer gelijk.

Na de thee zette Woudenberg goed door. AFC wist dat Zuidvogels die tegen Geinoord speelde, 3-0 voor stond. Deze tussenstand was voor Woudenberg zeer gunstig omdat bij verlies van Geinooid ons eerste definitief veilig zou zijn. AFC had, met 6 punten voorsprong, minimaal een gelijkspel nodig voor de titel. Dit leidde tot een steeds zenuwachtiger spelende opponent. Na een kwartier in de 2e helft was het wederom Kevin die scoorde. Hij reageerde zeer alert op een foutje van de laatste man van AFC en ontfutselde hem de bal. Vervolgens omspeelde hij de keeper en schoof de bal in het lege doel.

Door deze stand werd het een zeer open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Daan liet wederom zijn klasse zien door een aantal prachtige safes. Het zag er lange tijd naar uit dat het weer niet zou lukken voor AFC tot in de 85e minuut de bevrijdende gelijkmaker viel. Daan redde de inzet nog maar de rebound was onhoudbaar. 2-2. De laatste 5 minuten gebeurde er niet veel meer zodat beide ploegen zeer tevreden het veld verlieten.

Een geweldig compliment voor de selectie met een prima seizoen afwerkt onder leiding van Arno en Rob. Geholpen door Breus, Remko, Peter, Arjen, Hans en Linda. We nodigen iedereen van harte uit om volgende week in de laatste thuiswedstrijd van Woudenberg aanwezig te zijn om afscheid te kunnen nemen van de trainers Arno en Rob en de stafleden Remko, Peter, Arjen en Linda. Wat een geweldig team zijn zij geweest de afgelopen jaren! Ook nemen we afscheid van onze clubtopscoorder Kevin en Joost (Hazeleger). Het belooft een prachtige middag en avond te worden op ons prachtige sportpark. Na de wedstrijd zullen we tevens de speler van het jaar trofee uitreiken!

Tot zaterdag: 14.30 uur Woudenberg – JSV