• U bent ingelogd als:

WNC wint vlak voor tijd

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

WAARDENBURG – De matige wedstrijd in de eerste klasse tussen WNC en DHSC uit Utrecht verdiende zaterdag geen winnaar. Vlak voor tijd bezorgde Willem-Paul van der Heijden de thuisclub in Waardenburg toch nog een erg late 1-0 zege.

Bron: www.vvwnc.nl en regiovoetbal (foto’s)

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Bijna tweehonderd toeschouwers werden zaterdag qua spel en spectaculaire momenten bepaald niet verwend. Heel lang bleef het terecht en begrijpelijk 0-0. Toen vrijwel iedereen zich al met een bloedarm doelpuntloos gelijkspel verzoende, greep WNC diep in de lange blessuretijd toch nog met 1-0 de kostbare overwinning.

Niet meer op gerekend
WNC-trainer Cor Prein had ook niet meer op de late winst van zijn equipe gerekend: “Het was vandaag een typische 0-0 wedstrijd. Beide ploegen speelden heel safe. Voor de rust hebben we nog aardige kansen gehad maar in de tweede helft had eigenlijk geen van beide teams recht op een overwinning. Daarvoor was de controle door beide clubs vanmiddag achterin ook te strikt.”

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Na ook al een 0-0 remise in Bennekom kwam de zege voor WNC natuurlijk wel goed van pas. De club uit Waardenburg is immers nog zeker niet op volle sterkte. Topschutter Vincent Verheul ontbreekt nog enkele weken wegens een flinke schouderblessure en Bas Smulders bleef zaterdag met een enkelblessure de hele partij op de bank. Bovendien viel verdediger Giel Goesten halfweg de tweede helft met een ogenschijnlijk ernstige knieblessure uit toen hij zich verstapte.

DHSC had overigens ook diverse invallers. Zo ontbraken de ex-profs Evander Sno (ziek) en Rodney Sneijder (blessure) op het appél.

Afgekeurde goal
Na twaalf minuten maakte WNC-aanvoerder Nehemia Sanaky een doelpunt maar vanwege buitenspel van Aimen Seqqal die de bal vanaf links na een vrije trap voor het doel kopte, werd deze vroege treffer van WNC door scheidsrechter Gerrie van Essen uit Best afgekeurd. Veel scoringsmogelijkheden waren er voor rust overigens niet. Na een kopbal van DHSC-spits Wesley Suister sloeg WNC-keeper Arjen Kaasjager de bal nog net voor Wesley van Zoolingen weg.

Na een blessurebehandeling voor middenvelder Kevin Groffen was WNC na ruim een half uur tweemaal aanvallend gevaarlijk. Nick Vijlbrief mikte na goed inleidend werk van Nehemia Sanaky en Giel Goesten echter onzuiver en meteen nadien schoot Joel Sanaky, evenals zijn broer van TEC overgekomen, net naast.

DHSC stelde er twee schoten van Marc van Rees en Walid Ould-Lhikh tegenover; ook zonder Utrechts succes.

Kort voor rust liepen Aimen Seqqal en Jesse Wammes bij WNC allebei een gele kaart op. Een Utrechtse knal van Wesley Suister was net mis. Ook Aimen Seqqal rondde voor WNC op links een voorzet van Joel Sanaky onzuiver af, want hij mikte voorlangs. Tijdens deze levendige slotfase van de eerste helft werd DHSC nog één keer dreigend, doch uit een pass van Wesley van Zoolingen mikte Marc van Rees veel te hoog. Dus was 0-0 de ruststand na eerst lange perioden met matig voetbal.

Mogelijkheden
In het eerste kwartier na de thee waren er kleine mogelijkheden voor beide teams. Uit een corner van Wesley Vaes kopte DHSC-verdediger Jordy Best over. Ook bij een kans voor de eveneens van Elinkwijk overgekomen Redouan Aamri ontsnapte WNC even aan een achterstand. De thuisclub stelde er een verre lage vrije trap van Nick Vijlbrief en een schot voorlangs van Nehemia Sanaky tegenover.

WNC’er Demian Ririmasse blesseerde zich bij een sliding en moest zich in de 62e minuut door Senaid Jukic laten vervangen. Amper één minuut later verstapte Giel Goesten zich onfortuinlijk op het middenveld en na vijf minuten op de grond te hebben gelegen moest hij met een knieblessure per brancard van het veld worden gedragen. Maxim Kivaka (ex-Unitas) was zijn vervanger. Even later kwam Jeffrey Weidema als derde verse kracht bij WNC binnen de lijnen.

Bij DHSC liep invaller Alain de Koter (ook ex-Elinkwijk) de eerste Utrechtse gele kaart op. Een knal van Jesse Wammes werd door DHSC-keeper Niels Renes tot corner getikt. Daarna verzandde de wedstrijd steeds meer en wees bijna alles op een 0-0 eindstand. DHSC forceerde nog wel enkele corners en invaller Niels Brunnikhuis kopte de bal bovenop het net.

Late beslissing
In de 96e minuut greep WNC via een late beslissing verrassend alsnog de volle buit. DHSC-keeper Niels Renes liet de bal na een ver schot van Aimen Seqqal namelijk los en spits Willem-Paul van der Heijden profiteerde prompt attent van deze misgreep. Resoluut schoot de van Geinoord overgekomen WNC-aanvaller de thuisclub naar de late 1-0 winst want slechts twee minuten later blies arbiter Gerrie van Essen voor het slot.

WNC heeft met vier punten uit twee duels en nog geen enkele tegengoal dus een voortvarende competitiestart. Wat voor de eersteklasser organisatorisch wel steeds meer zorgen gaat baren is de voortdurende onderbezetting van het bestuur en daarmee ook van een volwaardige representatie in de bestuurskamer.