• U bent ingelogd als:

Wissels Hees pakken goed uit tegen VIOD

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Sneeuw ruimen brengt drie punten op

Wissels Hees pakken goed uit tegen VIOD

Na ruim twee maanden competitieduels heeft Hees zijn goede reeks van daarvoor doorgezet. Twee ‘gouden’ wissels waren in de tweede helft de ommekeer na een stroeve eerste helft. Hees is nu de koploper ’t Gooi tot één punt genaderd.

Woensdag lag er nog een fors pak sneeuw op het hoofdveld. Met man en macht is er aan gewerkt om het speelveld klaar te krijgen, want de club hunkerde naar de competitie hervatting. De ploeg van coach Harold Valkenburg doet nog volop mee voor de tweede periodetitel. Maar daar was in de eerste helft weinig van te merken. ‘ Die helft was verschrikkelijk slecht’, reageerde Valkenburg eerlijk. Op twee kansen na van Djoey van Hoffe  en Chris van den Berg na was er niets te beleven.

In de kleedkamer moeten harde woorden zijn gesproken, want al snel werd er op zaken gesteld. Vlak na de tweede aftrap stelde Lasse Groot zijn teamgenoot Dennis Schaap het leder binnen te lopen: 1-0. Lang duurde de feestvreugde echter niet, want een vrije trap van VIOD verraste iedereen inclusief doelman Henk Reddering: 1-1. Gelukkig voor de trouwe aanhang pakten de roodwitten de draad weer op en mocht Wesley Haasjes vanaf de stip zijn ploeg weer op voorsprong zetten: 2-1. Valkenburg begon te wisselen. ‘ Ja, ik moest wel, want sommige jongens speelden vandaag onder de maat.’ Bart van Hornsveld kreeg en greep zijn kans, want zijn splijtende pass gaf Chris van den Berg de kans om de 3-1 tegen de touwen te duwen. Ook Koen Schimmel mocht opdraven. Samen met Van Hornsveld zorgde hij voor meer dreiging. En nadat Lasse Groot met een verre vrije trap voor de 4-1 gezorgd had, bekroonde de 15-jarige Schimmel zijn goede invalsbeurt met een fraaie lob: 5-1.

Valkenburg was na afloop verdeeld: ‘ We hebben dan wel dik verdiend, maar het was niet best. Maar het resultaat is belangrijk, want we deden goede zaken vandaag. De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd lastig. Je weet nooit hoe je daar uit komt.’ Voor Hees rest er nog een inhaalduel in de strijd om een periodetitel. Op 4 maart zal er in Maarn tegen SVMM gewonnen moeten worden om de bloemen uit de emmers te halen.

Hees- VIOD  5-1 (0-0). 1-0 Dennis Schaap, 2-1 Wesly Haasjes, 3-1 Chris van den Berg, 4-1 Lasse Groot, 5-1 Koen Schimmel