• U bent ingelogd als:

Winst voor SO Soest na hectische week

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De dramatiek die af en toe kenmerkend is voor een voetbalclub ging de afgelopen week ook niet aan SO Soest voorbij. De reeks slechte resultaten moest een halt toegeroepen worden. Trainer Herman Wallenburg en zijn assistent Nico van Woerkom werden van de groep “afgehaald”.  Bas Dreef, trainer van het tweede elftal, en jeugdtrainer René Kaats namen de posities van hoofdtrainer en assistent in. SO Soest won, wederom in een uitwedstrijd. Het werd 1-3. (klik op lees meer)

Op het schitterende complex van het sympathieke vv Assendelft, waar de mooiste tribune van Nederland te zien is, speelde SO Soest een goede eerste helft. De tegenstander werd afgejaagd en vastgezet op eigen helft. Het tempo was hoog en de spelers wisten elkaar prima te vinden. Dat was knap, want SO Soest speelde in een opstelling zoals die dit seizoen nog niet eerder in het veld was verschenen. Door blessures en schorsingen moest trainer Bas Dreef een beroep doen op spelers die hij dit seizoen zo goed heeft leren kennen in het succesvolle tweede elftal.

Een van die spelers, Nico Safarov, mocht in de defensie zijn debuut maken. De speler liet een goede en solide indruk achter. Dat deed de volledige Soester ploeg trouwens. Zoals gemeld, in een hoog tempo dicteerden de Soesters het spel, en dat resulteerde binnen 35 minuten in twee puntgave treffers. Rayendall Bitorina was de architect bij de 0-1. Hij bracht de bal vanaf het middenveld het strafschoppengebied in. Het speeltuig kwam voor de voeten van Ali Coban die met een fraaie krul de kruising zocht en vond. In de 35ste minuut verdubbelde diezelfde Ali de score. In een kluwen spelers draaide hij zich goed vrij en creëerde hij ruimte om fraai binnen te schieten. Soest zat op rozen. In de slotfase van de eerste helft drong de thuisploeg wel aan en het was aan doelman Midas Dorrestein te danken dat SO Soest de nul hield. De jonge doelman keepte een uitstekende wedstrijd.

In de tweede helft drong Assendelft aan Het was te verwachten dat Soest, na de energievretende eerste helft, het zwaarder zou krijgen. Assendelft kreeg kansen, maar wederom was Midas Dorrestein een aantal keer de reddende engel. In de 72ste minuut moest hij capituleren toen een poging van dichtbij doel trof. Hierna volgde een benauwd kwartier voor Soest. De ploeg liep op het tandvlees. Routinier Robin Smeeing kwam de gelederen versterken. Dat ging goed, maar Soest snakte wel naar het eindsignaal. Groot was dan ook de vreugde toen invaller Majid Ghaddari op briljante wijze de 1-3 scoorde. De keeper van Assendelft wilde de bal hard weg schieten. Hij schoot echter tegen Majid op. Die kreeg de bal onder controle en lobte op fraaie wijze de 1-3 in het verlaten doel.

Een verdiende overwinning voor een gehavend Soest. Winst tegen een directe concurrent bovendien. Voor het duo Bas Dreef en René Kaats volgt nog een aantal finales om het eersteklasserschap veilig te stellen. Tijdens het paasreces kunnen de geblesseerden herstellen en dan volgt op 23 april de uitwedstrijd in en tegen Hillegom.

Opstelling SO Soest: Midas Dorrestein; Nico Safarov, Hessel de Goeij, Wouter de Zoete, Niels van der Plaats; Dave Klarenbeek (67. Jim van den Berg), Rayendall Bitorina, Coen Roest (75. Majid Ghaddari); Marouane Ghaddari, Ali Coban, Dylan Meijer (77. Robin Smeeing)

23. 0-1 Ali Coban

35. 0-2 Ali Coban

72. 1-2

90+ 1-3 Majid Ghaddari