• U bent ingelogd als:

Winst voor Jonathan 1 in Koelaan derby

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zaterdag 6 oktober alweer de derde competitiewedstrijd voor het vlaggenschip van de groen witten. Uit tegen een bekende tegenstander en wel dat was en is Bunnik’73. Het was vandaag dus de Koelaan derby. Beide clubs spelen op nog geen 2 kilometer van elkaar en er was dus sprake van een (e-bike) fietstocht richting Bunnik.

Coach Rob Zomer had een wijziging in zijn basisformatie.  In de basis startte Ilidio Miguel en dat betekende een plek op de bank voor Tijani Arkhouch. Voor het overige werd gestart met dezelfde spelers als vorige week uit in Rhenen tegen Candia’66. Een andere wijziging betrof de positie van de assistent-scheidsrechter. Jeroen van Duijvenbode vorige week absent maar was nu weer terug op zijn vertrouwde plek.

Vanaf het startsignaal van referee Appel was Jonathan de bovenliggende ploeg. Het was steeds dreigend richting de Bunnikse doelman maar vooralsnog niet doeltreffend. Tot de 20e minuut. Darif Labardi kreeg de bal voor zijn rechtervoet en schoot doeltreffend in (0-1). Jonathan bleef daarna de gevaarlijkste ploeg maar werd aan de andere kant verrast door een Bunnikse counter. Dat leidde in eerste instantie tot een vrije trap voor Bunnik’73 op de rand van het 16-metergebied. De vrije schop werd door keeper Xavier Gyina prima gekeerd. Toch snel daarna de gelijkmaker. Een vlotte counter werd door Bunnik’73 in de 25e minuut bekroond met de gelijkmaker (1-1). Tot aan de rust kreeg Jonathan nog de nodige mogelijkheden om de score te verhogen. Die leden in eerste instantie schipbreuk maar in de laatste minuut voor rust floot scheidsrechter Appel voor een penalty. Jesse Bertens benutte deze mogelijkheid perfect en zorgde voor de 1-2 voorsprong bij rust.

Na rust een identiek spelbeeld met dien verstande dat Bunnik’73 veel minder met de counter gevaar stichtte. De verdediging was soeverein ten opzichte van de Bunnikse voorwaartsen die er niet meer aan te pas kwamen. Het duurde echter nog even voordat Jonathan de score verhoogde maar in de 75e minuut was het zover. Het was opnieuw Darif Labardi die een geoliede aanval doeltreffend afrondde (1-3). Daarmee was de koek nog niet op. Opnieuw was er sprake van een aanval over een aantal schijven die onreglementair in het 16-metergebied werd gestuit. Wederom dus een strafschop die door Jesse Bertens koel werd benut (1-4).

Het slot was voor Bunnik’73 dat na een vrije trap voor de 2-4 zorgde. Pal daarna floot arbiter Appel voor het einde en was er opnieuw sprake van drie punten voor de groen witten na een verdiende overwinning in de Koelaan derby.

Volgende week een thuiswedstrijd en wel tegen het Soester Hees. Aanvang is om 14.30 uur op het sportpark Achter ‘t Slot.

Opstelling Jonathan:

Xavier Gyina, Matthijs Visser, Roy Versluis, Bart Rijnja, Ilidio Miguel (Tijani Arkhouch), Jaouhad Amjahid, Alexander Prent (Rogier van der Hout), Osmerald Hima, Jesse Bertens, Darif Labardi, Wouter Botermans (Nigel Siebelink)

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode.

Verslaggever: Ies Visser

Geef een reactie