• U bent ingelogd als:

Winst Veensche Boys gaat niet de mist in

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

In de dichte mist van de Nijkerkerveense dreven heeft Veensche Boys de winst binnen gesleept tegen FC Almere, de huidige nummer 2 van de competitie. Yannick Bouw schoot de winnende goal er in de derde minuut voor rust in na een voorzet van Stefan Fredriksen. Veensche Boys klimt daarmee niet alleen drie punten hoger op de competitieladder, maar verdient ook honderd liter aan bier.

veensche-boys-fc-almere-26-11-velthuis-1Het gerstenat is beschikbaar gesteld door een sponsor van het Utrechtse DHSC, met 28 punten de koploper in de Tweede Klasse B. De Utrechtenaren zagen de mannen van FC Almere iets te dicht naderen en stelden twee vaten met vijftig liter bier ter beschikking mocht Veensche Boys winnen van de polderbewoners, een afspraak die twee weken geleden al is gemaakt. Dat lieten de Veenders zich geen tweede keer zeggen. Toch ging het in het begin van de wedstrijd vrij stroef. Achterin met de nieuwe keeper Jasper van Leeuwen en Michael Dingsdag vanaf de eerste minuut, stond alles solide.

De ploeg uit Almere kreeg bijna geen gelegenheid om door de defensiemuur te breken. Daarentegen was de voorhoede van de Veenders vrij slordig bij het afmaken van de kansen. Zo kon Kevin Hols volkomen vrij inschieten, maar de bal werd gepareerd door een verdediger van FC Almere. Later nam de druk aanzienlijk toe en rook Veensche Boys dat er meer in het vat zat. Uiteindelijk volgde de goal alsnog nadat Bas van de Grootevheen kon doorbreken. Hij speelde de bal cross naar Stefan Fredriksen. Die zette voor richting de goal waarna Yannick Bouw het net kon laten bollen (1-0). Vijf minuten had Bouw ook al een treffer op zijn schoen, maar hij werd gevloerd. De scheidsrechter zag hier geen penalty in, ondanks aandringen van Veensche Boys.

Na rust kwam Jan Struijk in de ploeg en die wist de bal af en toe leep voor te geven. Bas van de Grootevheen en Yannick Bouw misten echter de opgelegde kansen. Er werd geen afstand genomen van de tegenstander en hierdoor bleef het tot in de laatste seconde spannend. Vermeldingswaardig is nog een hele knappe redding van de debuterende doelman Van Leeuwen. Voor zover hiervan iets kon worden gadegeslagen, want door de mist was de wedstrijd voor velen langs de lijn niet meer te volgen. Zij gingen ervan uit dat zolang FC Almere niet hoorbaar juichte dat dit een gunstig bericht was. De scheidsrechter liet maar liefst negen minuten in blessuretijd doorspelen. Veensche Boys is met dit resultaat medekoploper in de tweede periode.

Bron :Kees van den Heuvel