• U bent ingelogd als:

Winst Valleivogels geeft extra tint aan jubileumdag

Geplaatst in Clubnieuws

Op 1 augustus 2017 bestond s.v. de Valleivogels 70 jaar. Afgelopen zaterdag, 26 augustus, verzamelden op een zonovergoten sportpark De Bree-West om 09.00 uur veel mensen om samen de Jubileum Dag Valleivogels te vieren. Na de activiteiten voor jong en oud werd om 15.00 uur de jubileumwedstrijd Valleivogels tegen Woudenberg gespeeld. De ploeg van trainer Ruud van de Geest kwam na één minuut al op voorsprong door Mark de Graaf, maar nog voor rust wist Rémon Liefting de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Na rust stelde Valleivogels de winst veilig door treffers van Mohamed Bouyglafin en Bart van de Vliert: 3-1.

Woudenberg bleek naar Scherpenzeel gekomen te zijn om het jubileumfeest Valleivogels 70 jaar te verstoren en al in de eerste minuut konden de handen van de meegereisde supporters op elkaar. De cornerbal kon niet goed worden weggewerkt en de bal kwam bij Mark de Graaf terecht. De Graaf poeierde de bal met een droge knal in de lange hoek: 0-1.

De thuisploeg was echter niet onder de indruk en zocht de aanval op jacht naar de gelijkmaker. In de negende minuut mocht Rémon Liefting, na een handsbal, op de rand van het zestienmetergebied de vrije trap nemen. De aanvoerder schoot de bal tussen de twee palen: 1-1. De formatie van oefenmeester Dennis van der Steen kon drie minuten na de gelijkmaker op voorsprong komen. Remco van de Fliert gaf de bal keurig voor, maar de meegekomen Jordi Liefting zag zijn kopbal naast het doel gaan. Ook Rémon Liefting en Remco van de Fliert kregen mogelijkheden, maar de inzet van Liefting belandde in de handen van de Woudenbergse doelman en Van de Fliert kon zijn mooie actie geen goed vervolg geven en schoot de bal naast de verkeerde kant van de paal.

Het laatste kwartier van het eerste bedrijf trok Woudenberg het initiatief naar zich toe en dat leverden ook een aantal kansen op. Echter in drie gevallen kwam keeper Sven Hardeman als winnaar uit de strijd. De vierde kans werd oog in oog met de doelman voorlangs geschoten.

Na de theepauze bracht Van der Steen Joshua Akerina voor Remco van de Fliert. Behoudens een aanval van Woudenberg die eindigde in de handen van Sven Hardeman viel er in het eerste kwartier niets te beleven. Met nog een uur te voetballen bracht de hoofdtrainer van de thuisploeg zes nieuwe voetballers in. Mohamed Bouyglafin, Bart van de Vliert, Jelle Staal, Jimmy de Greef, Corwin Broekhuizen en Ronnie van Essen mochten het veld betreden. Anass Akharouid, Peter van de Pol, Nick Engelen, Niels Sikking, Wilbert Thomassen en Jordi Liefting namen plaats in de dug-out.

Na 63 minuten voetballen wist verdediger Stefan van den Brink Mohamed Bouyglafin te bereiken. De behendige voetballer schoot de bal op perfecte wijze tegen de touwen: 2-1. Negen minuten later kregen de bezoekers een kans op de gelijkmaker, maar wederom was Sven Hardeman een onneembare vestiging. Na deze kans kwam Woudenberg, behoudens twee kansen in de slotminuten, er niet echt meer aan te pas. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd de wedstrijd beslist. Jelle Staal verzette werk en hierdoor kon Stefan van den Brink de bal bij Bart van de Vliert krijgen. De spits haalde de bal via een mooie beweging achter zijn standbeen langs en verschafte zichzelf hierdoor een vrije schietkans. Deze kans was aan Van de Vliert wel besteedt en beheerst schoot hij de bal langs de goallie heen: 3-1.

Zaterdag 2 september begint het districtsbekertoernooi. Valleivogels ontmoet dan in de eerste wedstrijd tweedeklasser Meerkerk. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bree-West en begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer F.M. Tol.

Geef een reactie