• U bent ingelogd als:

Winst en nacompetitie voor SO Soest

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het was een bijzondere wedstrijd voor SO Soest bij PVCV. Winst of verlies deed er in Vleuten niet zoveel toe. De belangstelling was meer gericht op het scoreverloop bij Kampong – NVC. Bij winst of gelijkspel van Kampong zou de eerste periodetitel naar SO Soest gaan. Dat scenario werd werkelijkheid. In de laatste minuut scoorde Kampong 3-3. SO Soest gaat volgende week op voor de nacompetitie met als inzet een plek in de eerste klasse. Ondertussen werd er op het veld van PVCV met 4-1 gewonnen. Dat was een schamele afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Zelfs met 10 man was SO Soest veel sterker.

Het liep dus allemaal goed af. Op basis van de wedstrijd  in Vleuten had Soest ook recht op een toetje. De voorhoedespelers Dylan Meijer en Ali Coban waren in vorm en af en toe ongrijpbaar. Op het middenveld heerste Maarten Jan Belt die met Bas Tullemans, Thijs Janmaat en vooral Jim van den Berg sterke secondanten had.

Soest stond binnen twintig minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong. Ali en Jim waren het eindstation bij goede aanvallen. De lat en een aantal reddingen van de keeper voorkwamen een hogere tussenstand.

Na twintig minuten voetbal ontstond de nodige consternatie toen de wat warrig leidende scheidsrechter de discussie aanging met de luidkeels protesterende trainer van PVCV. Het pleit leek beslecht te worden met een handdruk, maar de trainer bleef mopperen. Zijn verwijzing achter de omheining was dan ook logisch. Mooi staaltje polderen van de scheidsrechter; na de rust mocht de trainer weer in de dugout plaatsnemen.

Voor Jaime Hensen was een andere discutabele beslissing van de scheidsrechter onomkeerbaar. Bij een diepe bal van PVCV stormde de keeper zijn goal uit, de hoge bal stompte hij met twee vuisten weg. Volgens de arbiter en alles wat PVCV was gebeurde dat buiten de zestien. Rood voor de keeper. Bram van der Duijs mocht weer onder de lat plaatsnemen en Thijs Janmaat werd geofferd. Jaime verwonderde zich: ,,De scheidsrechter twijfelde volgens mij. Hij greep eerst naar zijn borstzak om geel te geven, maar opeens greep hij naar zijn kontzak voor rood. Het was geen opzettelijk hands, ik had verwacht dat geel zou volstaan.”

In de tweede helft probeerde de thuisploeg het numerieke voordeel uit te buiten, maar de tegenstander wist slechts één goal te maken. Doelman Bram toonde zich weer een prima vervanger van Jaime. De voorhoede van Soest kreeg dankzij het wanhopig aanvallende PVCV alle ruimte. Dotjes van kansen werden gemist en de keeper van PVCV stak in een bloedvorm. De score werd opgevoerd dankzij Ali Coban. Hij lanceerde zichzelf en wist zich goed vrij te spelen. Zwaar gehinderd wist hij uit een moeilijke hoek toch te scoren. Er was na zijn goal wat getergdheid te merken bij de Soester spits.

Het slotakkoord was voor Dylan Meijer. De spits schoot een vrije trap loepzuiver in de bovenhoek. Direct na het laatste fluitsignaal werd er geïnformeerd naar de stand bij Kampong – NVC. Met het gelijke spel wist Kampong de derde periodetitel voor de neus van Elinkwijk weg te kapen. Hierdoor komt de eerste periodetitel in handen van de hoogst geëindigde ploeg na NVC en Kampong. SO Soest is dus de lachende derde. Het seizoen wordt minimaal één wedstrijd verlengd. Aanstaande zondag in Wognum wordt aangetreden tegen De Spartanen. Wint SO Soest dan volgt die week daarna een thuiswedstrijd tegen een nog onbekende tegenstander. Wordt ook die wedstrijd gewonnen dan volgt de finale. Om de thuislocatie wordt dan geloot. Hou de website in de gaten voor meer informatie.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen (rood. 44); Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij (82. Gido de Hiep), Steven van den Berg, Nico Safarov; Jim van den Berg, Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Thijs Janmaat (44. Bram van der Duijs); Ali Coban (82. Sinan Bayzan), Dylan Meijer

18. 0-1 Ali Coban

24. 0-2 Jim van den Berg

58. 1-2

68. 1-3 Ali Coban

88. 1-4 Dylan Meijer