• U bent ingelogd als:

Wilhelmina – Delta Sports 3-2

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 In Hollands tafereel laat Delta Sports zich andermaal kaas van het brood eten.

Zaterdag 22 april ging Delta Sports met 2 bussen naar Wilhelmina 26 in Wijk en Aalburg, achter Zaltbommel.  Van Wilhelmina was thuis met 2-0 gewonnen. Zij stonden op plek 9 met 26 punten tegenover Delta met 52 punten. Het complex ligt er heel idyllisch bij met zicht op een Hollandse molen. Het hoofdveld ( veld 2) was een gras(biljartlaken). Onze kunstgrastijgers “roken”er aan. Er groeiden zelfs madeliefjes in. De hoofdtribune was goed gevuld met Delta supporters.

De strijd kon beginnen. Domenique Pellegrom was geschorst. Hij werd vervangen door Timon Dubbeldam. Zelfs clubcoryfee Bas Geurts kon ingezet worden. Delta Sports zou er direct op in gaan om te heersen. Maar daar dacht Wilhelmina anders over. Zij zijn nog niet veilig en proberen nacompetitie te ontlopen. In de 18 de min. crosste Wilhelmina de bal over de Delta achterhoede en scoorde Nick Linnenbank 1-0 voor Wilhelmina. In de 37 ste min. liep Wilhelmina nog verder uit. Een vrije trap werd koppend afgerond door Samuel Hartgers. Dat was een domper. Delta liet het er niet bij zitten. In de 41 ste min een vrije trap, die Thymen Doeleman in kopte. Delta liep al juichend naar t midden. Maar de scheids keurde de goal wegens buitenspel af. Delta verbaasde zich, want de grensrechter van Wilhelmina had niet eens gevlagd. Vlak voor rust eindelijk gerechtigheid. Berend Bram Heinen nam de corner, die Lennard van de Brink laag inkopte en het leer via het hoofd van de keeper in het net verdween: 2-1.  

In de 62 ste min. lette Delta even niet op en liep Nick Linnenbank 3-1 erin. Om voorin meer stootkracht te hebben werd verdediger Timon Dubbeldam gewisseld voor Dave Pietersen. In een 1-2 tje met Lennart Dubbeldam knalde Dave Pietersen de 3-2 op het scorebord. Er werd even gekeken op Voetbalnederland. Concurrent GJS stond nog op 0-0 tegen Heukelum. Toen even rekenen . Als zij gelijk blijven dan zal een gelijkspel genoeg zijn om toch kampioen te worden. Van afstand schoot Dave Pietersen maar de Wilhelmina keep dook met een snoekduik de bal eruit. Nog een aanvaller erin Bart Rouhof. Dyon Siebelink schoot op de paal. Delta juichte weer te vroeg, want de goal van Bart Rouhof werd ook wegens buitenspel afgefloten.

Delta Sports stond weer met lege handen. Super zuur.