• U bent ingelogd als:

Wilbert Thomassen gevierde man bij Valleivogels

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De gemeente Apeldoorn had het veld sneeuwvrij gemaakt, zodat er op zaterdag 16 december 2017 gevoetbald kon worden op het prachtige sportpark Berg en Bos in Apeldoorn. Tegen AGOVV was Wilbert Thomassen de grote en gevierde bij Valleivogels met maar liefst vier treffers. Robert van den Broek was vanaf de elfmeterstip tweemaal trefzeker. Marco Bosz maakte het enige doelpunt voor de thuisploeg: 1-6.

Oefenmeester Dennis van der Steen kon in deze wedstrijd geen beroep doen op de geschorste Peter van de Pol en Remco van de Fliert. In de achterste linie was Corwin Broekhuizen de vervanger van Van de Pol en mocht Jordy Liefting de plaats innemen van Van de Fliert. Vooraf had Van der Steen gehoopt op een elftal wat fel uit de startblokken kwam, maar in het eerste kwartier nam AGOVV het initiatief.

Na zes minuten moest Sven Hardeman zijn kunnen tonen door oog in oog met Marco Bosz redding te brengen. Een minuut later kon de thuisploeg weer op voorsprong komen. Luca Hendriks bracht de bal bij Lars Hoekman die de bal echter diagonaal tegen de paal schoot waardoor de bal weer het veld in stuiterde. Drie minuten na de eerste grote kans moest Hardeman ver uit zijn doel komen en kon met een sliding de inzet van Marco Bosz pareren.

In dit kwartier hield de goallie van Valleivogels zijn ploeg op de been en de bezoekers leken langzaam de regie over te nemen. Corwin Broekhuizen ging goed door en bracht de bal bij Rémon Liefting. De aanvoerder van Valleivogels scoorde wel, maar deed dit vanuit een buitenspelsituatie. Jimmy de Greef kreeg na een goede aanval de mogelijkheid, maar zijn inzet werd gekeerd door keeper Martijn Droppert. De ploeg van trainer Hans uit den Boogaard kreeg in het eerste bedrijf nog één kans, maar Maikel van der Wijk zag zijn schot door Nick Engelen geblokt worden.

De laatste tien minuten van het eerste bedrijf waren volledig voor Valleivogels of beter gezegd voor Wilbert Thomassen. De formatie van Van der Steen kwam in de 35e minuut op voorsprong. De lange bal van Robert van den Broek werd een luchtduel tussen doelman Droppert, Wilbert Thomassen en een verdediger van AGOVV. Aangezien er geen communicatie was tussen de doelman en verdediger zag dit er hilarisch uit. Wilbert Thomassen profiteerde van dit misverstand en via zijn hoofd rolde de bal over de doellijn: 0-1.

Vier minuten na deze openingstreffer konden de trouwe supporters van de rood-witte sportvereniging uit Scherpenzeel op elkaar. Na een aantal balcontacten kwam de bal bij Wilbert Thomassen terecht. In eerste instantie kon hij de bal niet goed controleren, maar tegelijkertijd had hij direct iets moois in gedachten. Met een bijzondere fraaie omhaal trapte hij de bal keurig in de bovenhoek en zette door dit fenomenale doelpunt zijn ploeg op een 0-2 voorsprong.

Het tijdperk Thomassen was nog niet voorbij, want nog voor rust verscheen de lichtvoetige voetballer alleen voor Droppert en wist koelbloedig de bal tussen de twee palen te krijgen. Met deze loepzuivere hattrick vergrootte hij de marge naar drie doelpunten: 0-3.

De schade werd in de laatste minuut van de eerste helft nog groter voor AGOVV. Nadat Kevin Jansen in de 27e minuut een gele kaart had gekregen na de overtreding op Wilbert Thomassen, beging hij in de 45e minuut wederom een overtreding op de drievoudig doelpuntenmaker en kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart. Jansen kon de kleedkamer dus vroegtijdig opzoeken. In de blessuretijd zag Nick Engelen zijn kopbal, na de corner van Niels Sikking, over het doel gaan.

Hoewel het in de beginfase niet naar uitzag, liep Valleivogels toch met tevreden gezichten richting de kleedkamer voor de thee. Wilbert Thomassen, alias Wuppie, keek terug op een eerste helft met een loepzuivere hattrick.

Voor de tweede helft hadden beide oefenmeesters hun elftal gewijzigd. Bij AGOVV kwam Rogier van Geerenstein voor Armon Veeneman en bij Valleivogels bleef Niels Sikking in de kleedkamer achter en mocht Anass Akharouid zijn opwachting maken. Door deze wissel bij de gasten uit Scherpenzeel ging Stefan van den Brink op de plek van Sikking spelen en nam Akharouid de plaats van Van den Brink in.

Net als in het begin van de wedstrijd, trokken de gastheren het initiatief naar zich toe en werden met tien man gevaarlijk voor het doel van Hardeman. Met name Marco Bosz was een plaaggeest voor de defensie van Valleivogels. In de 53e minuut liet hij nu een kans niet onbenut en alleen voor Hardeman schoof hij de bal tegen de touwen: 1-3. Een minuut later had hij zelfs de 2-3 op zijn schoen maar de harde lage schuiver kon door Sven Hardeman gepareerd worden.

Na deze kans was het team van Van der Steen weer bij de les en Thomassen zag zijn vrije trap door Jordy Liefting naast schieten. Met nog een half uur te voetballen kwam Friso Drewes voor Nick Engelen. Uit den Boogaard bracht een dubbele wissel. Raymon van Buuren en Niels van Geerenstein verlieten het veld voor respectievelijk Yuri Brentjens en Ross Baars.

De wissels hadden weinig effect op het elftal en Wilbert Thomassen kon vanaf de rand van het zestienmetergebied zijn vierde treffer van deze wedstrijd maken. Jelle Staal mocht ook minuten maken en kwam voor Jordy Liefting. Zeven minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd begon Marco Bosz aan een indrukwekkende solo. Stefan van den Brink echter toonde inzet en ontfutselde hem de bal. In de slotfase van deze wedstrijd kreeg Valleivogels twee strafschoppen. In de 86e minuut was er een scrimmage waarbij de bal op de hand kwam van een AGOVV-speler en in de 87e minuut werd Jelle Staal naar de grond gewerkt in het zestienmetergebied. Robert van den Broek maakte beide keren vanaf elf meter geen fout en zorgde voor de 1-5 en de 1-6.

De laatste mogelijkheid kwam op naam van Corwin Broekhuizen, maar hij zag zijn kopbal naast het doel van Koppert verdwijnen.

Zaterdag 27 januari 2017 is weer de eerstvolgende competitiewedstrijd. Op sportpark De Bree-West ontvangt Valleivogels dan Lunteren. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.