• U bent ingelogd als:

WHC in halve finale nacompetitie uit tegen Montfoort

Geplaatst in Aankondiging/Voorbeschouwing

WHC speelt zaterdag 9 juni in de halve finale van de nacompetitie voor een plek in de zaterdaghoofdklasse in Montfoort tegen het gelijknamige Montfoort. Montfoort, winnaar van de 1e periode en dat als 4e eindigde in de zaterdag 1e klasse C, won afgelopen zaterdag in Hoogeveen van HZVV met 0-1. HZVV degradeerde hierdoor en komt in het nieuwe seizoen weer uit in de zaterdag 1e klasse. Goudhaantje bij Montfoort was Marck van Baal die in de 30e minuut de winnende treffer in de touwen schoot.

Montfoort is in 1946 opgericht en is sinds 1973 bespeler van Sportpark Hofland. Montfoort is een relatief kleine vereniging met zo’n 400 leden.
Vanaf het seizoen 1996-1997 is Montfoort een stabiele zaterdag 1e klasser. Echter in het seizoen 2002-2003 degradeerde men naar de 2e klasse. Montfoort werd in het seizoen 2004-2005 al weer kampioen en promoveerde weer naar de 1e klasse. Aan het einde van het seizoen 2009-2010 speelde het samen met Swift en VVZ’49 in de nacompetitie voor twee plekken in de hoofdklasse. Na eerste gelijk gespeeld te hebben tegen Swift en Swift wist te winnen van VVZ’69 was een 4-3 overwinning op VVZ’69 voldoende om te promoveren naar de zaterdaghoofdklasse.

Montfoort dat qua inwoneraantal van 13.000 hetzelfde ongeveer als Wezep maar in tegenstelling tot Wezep wel als stad wordt aangemerkt, werd in het seizoen 2010-2011 verrassend 3e en wist opnieuw via nacompetitie promotie te bewerkstelligen. Op het eigen sportpark Hofland won het met 1-0 van CSV Apeldoorn en promoveerde het daardoor naar de Topklasse. Het spelen in de Topklasse werd geen succes men eindigde als 15e en degradeerde weer naar de Zaterdaghoofdklasse.
Na drie seizoenen in de zaterdaghoofdklasse A degradeerde Montfoort na het seizoen 2014-2015 na een 13e plek op de ranglijst.

Montfoort speelde twee seizoenen in de zaterdag 1e klasse A en eindige daarin als 11e en 4e . Ook in het vorige seizoen nam Montfoort deel aan de nacompetitie. Toen verloor het kansloos van Nootdorp (2-5 ) en Sliedrecht (6-1). In het afgelopen seizoen speelde het in de zaterdag 1e klasse C. Montfoort won nog wel de 1e periode, maar zag de vooraf al als grote favoriet betitelde DUNO D. met grote overmacht kampioen worden. Montfoort was wel één van de twee ploegen dat DUNO D. dit seizoen in eigen huis wist te verslaan. Ook De Merinos (1-2) wonnen in Doorwerth.

Montfoort heeft de selectie voor het nieuwe seizoen al goed als rond. Nick van Luinen (lager elftal), Danny Berkhouwer (De Meern) , Eddy Vorm, Jasper Attevelt, Ricardo Bakker (Maarssen) en Jeffrey Looien ( onbekend) verlaten de selectie.

Nieuw spelers die komen zijn Kevin Quint (Jodan Boys), Bob Kuit (Zuidland), Jacky Testa la Muta (Elinkwijk) , Jeffrey van der Werken (VVIJ) , Denny van Loen (Bennekom) en Mats van Essen (De Meern).

De huidige trainer Aart Jan van Boksel verlengde eerder dit seizoen bij Montfoort, maar moest zijn contract inleveren omdat hij zijn werk niet goed kan combineren met het trainer zijn bij Montfoort. Montfoort moest dus op zoek naar een nieuwe trainer en heeft in Bart Schreuder een opvolger gevonden. Bart Schreuder is vier jaar trainer bij Lunteren geweest en daarvoor had hij Otterlo onder zijn hoede. Bart is het broertje van Dick en Alfred Schreuder. Dick Schreuder is op dit moment de assistent trainer bij Philadelphia Union dat in de MLS speelt. Alfred is bij AJAX op dit moment de assistent van Erik ten Hag bij Ajax.

Opvallende namen heeft Montfoort staan op de lijst met trainers. Oud FC Utrecht doelman Jan Willem van Ede trainde de Montfoorters anderhalf seizoen. Hij volgde de ontslagen Alain Hijman op en bleef tot aan het einde van het seizoen 2016 -2017 als trainer bij Montfoort.
De meest opvallende naam als trainer bij Montfoort is Marinus Dijkhuizen. Hij had Montfoort 3 seizoenen onder zijn hoede. Hij promoveerde twee keer met Montfoort. Van de zaterdag 1e klasse naar de zaterdaghoofdklasse en van de zaterdaghoofdklasse naar de zaterdagtopklasse. Echter het avontuur in de zaterdagtopklasse bleef maar beperkt tot één seizoen. Na Montfoort ging Dijkhuizen o.a. aan de slag van Excelsior, NAC, assistent trainer bij FC Utrecht en Cambuur Leeuwarden.
Topscorer bij Montfoort is dit seizoen Marck van Baal met 10 treffers. Gevolgd door Joey van Ede (zoon van Jan Willem van Ede) 9 treffers en Eddy Vorm met 8 treffers.

Marck van Baal was afgelopen zaterdag het “goudhaantje” bij Montfoort door in Hoogeveen tegen HZVV de enige treffer te scoren.
Afgelopen zaterdag startte Montfoort met de volgende elf spelers tegen HZVV:

Robin Vianen; Don Mimpen, Ricardo Bakker, Chris Resida, Mike van Oostrom, Nick van Luinen, Nick Koppers, Bart Roelofs, Marck van Baal, Joey van Ede en Eddy Vorm.
Montfoort heeft als bijnaam The Orange Machine.
De tegenstander van Montfoort of WHC in de finale wordt het Zeeuwse Kloetinge of Sportlust’46 uit Woerden.

Kloetinge speelde afgelopen zaterdag in Ede tegen DTS Ede. WHC oefende afgelopen seizoen twee keer tegen DTS. DTS Ede speelde dit seizoen net als Montfoort in de zaterdag 1e klasse C.  Dit duel eindigde na 90 minuten in 1-1. In de verlenging die volgde maakte Kloetinge het verschil door nog een keer te scoren.

Sportlust’46 speelde in Drachten tegen Drachtster Boys. Ook hier was de eindstand na 90 minuten 1-1. In Drachten werd in de verlenging niet gescoord. Sportlust’46 won uiteindelijk na strafschoppen met 2-3.
Ook Flevo Boys en DETO kwamen een ronde verder. Flevo Boys won in eigen huis van Rijsoord met 3-1 door drie treffers van Madih Doufikar. Voor de polderbewoners rest nog één duel in het Zeeuwse Brielle tegen Brielle. Bij winst in Brielle keert Flevo Boys na één seizoen weer terug in de zaterdaghoofdklasse.
DETO speelde in Vriezenveen tegen AFC Amsterdam. De eindstand was hier na 90 minuten 1-1. In de verlenging was het Kevin Aman die de Vriezenveners naar de halve finale schoot. In de halve finale speelt DETO opnieuw thuis op sportpark Het Midden is vv Groningen de tegenstander. Groningen won afgelopen zaterdag WNC, klassegenoot van Montfoort, met 3-1. Mocht DETO weten te winnen  van Groningen dan speelt het op zaterdag 16 juni tegen de winnaar van het duel tussen Huizen en Xerxes DXB.

WHC won afgelopen zaterdag in de 1e ronde van Gorecht. Door een benutte vrije trap van Vincent Oosterkamp kwamen de blauwwitten al snel op een voorsprong. WHC verzuimde daarna de score te verhogen en liet Gorecht beter in het spel komen. In de 2e helft waren de bezoekers nog een tweetal keren dichtbij de gelijkmaker maar ook WHC kreeg goede mogelijkheden om de score te verdubbelen. Zo bleef het onnodig lang spannend en zo moest de van een langdurig blessure teruggekeerde Robert Schonewille de 90 minuten helemaal vol maken met alle risico’s van dien.

WHC zal in Montfoort de steun van een grote blauwwitte supportersschare goed kunnen gebruiken Montfoort is de 2e horde die WHC moet nemen in de strijd om de fel begeerde plek in zaterdaghoofdklasse. Jij bent er toch ook bij om onze blauwwitte helden te supporten in deze halve finale / 2e ronde !

Het duel staat o.l.v. Dhr. M. Oosting uit Niekerk

In het afgelopen seizoen floot hij 23 keer in de zaterdaghoofdklasse A en B. In deze wedstrijden gaf hij 70 keer geel en 3 keer rood. Bij twee duels hield hij de kaarten op zak en dat was bij Noordwijk – FC ’s Gravezande en Urk – Eemdijk.

Hij wordt geassisteerd door Dhr M.A. Bronts en Dhr. S. Rozemeijer.

De aftrap op sportpark Hofland in Montfoort is om 14.30 uur.