• U bent ingelogd als:

Wervelend Hees pakt periodetitel in stijl

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SOEST Met  een klinkende 8-0 overwinning op laagvlieger De Posthoorn is Hees zaterdag periodekampioen geworden. Die prijs werd na afloop uitbundig gevierd door het thuis nog ongeslagen Hees

WERELDPARTIJ  Het enige wat de ploeg van trainer Harold Valkenburg mogelijk kwalijk mag worden genomen is dat het de Amersfoorters niet met dubbele cijfers naar huis terug stuurden. Maar daar was ook Daniel Nijenhuis debet aan. De doelman van de gasten speelde een wereldpartij. Met spectaculaire reddingen  moest de arme man ervaren dat je ook zonder fouten te maken acht treffers om de oren kunt krijgen.

SUPERSTART   Hees had weinig genade met De Posthoorn. Al in 2e minuut mocht Dennis Schaap vanaf elf meter de score openen, maar Nijenhuis verstoorde het Soester feestje door de strafschop te pareren. De topscorer van Hees deed het in dezelfde minuut van grotere afstand beter. Met twee strakke knallen stond er pardoes 2-0 op het scorebord. Er volgden veel kansen voor de roodwitten. Toch duurde het tot de 13e minuut voordat Leroy Voskuilen voor de derde maal het net liet bollen: 3-0. De mogelijkheden op meer stapelden zich op, maar de thuisclub verzaakte in de ‘schiettent’ al voor rust naar een monsterscore uit te lopen. Uiteindelijk was het Yesse Smulders die zijn ploeg net voor de rust naar  4-0 schoot.

SPECTACULAIR  De thee had Hees schijnbaar scherper gemaakt, want in de 48e minuut pikte ook spits Marvin Snijders zijn graantje mee en nam het speeltuig in één keer op de slof: 5-0. Daarna ontstonden er in het strafschopgebied  twintig  minuten lang spectaculaire taferelen  met een bal die er niet in wilde. Doelman Nijenhuis groeide naar grote hoogte, maar moest in de 65e minuut het antwoord schuldig blijven op een vlammende inzet van Schaap: 6-0. Dat daarna Koen Schimmel en Voskuilen de teller op 8-0 zette, was leuk voor de statistieken.

TITELRACE In de race voor de titel staat Hees nog steeds drie punten achter FZO, dat met 7-1 van SEC won. Er resten voor beiden clubs nog drie wedstrijden tegen mindere goden. Het lijkt er op dat Hees ondanks een record aan punten vastgenageld staat op de tweede plek. Het moeten hopen op een mindere dag van de Zeisters. Hoe dan ook. Zaterdag bleek hoe welkom de periodetitel is. Het bleef nog lang gezellig op het knusse sportpark verscholen tussen de bossen.