• U bent ingelogd als:

Wervelend De Meern met 1 been in finale nacompetitie

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Foto: Rick Kruijs in actie tegen een verdediger van Juliana ’31

En dan sta je zomaar in de nacompetitie…… Na een uitstekende eindspurt in de regulaire competitie en het winnen van de 3e periodetitel wachtte ons vlaggenschip het tweeluik tegen SV Juliana 31 uit Malden. En ook Juliana kende een goede eindspurt, uit de laatste 4 competitiewedstrijden behaalden zij 10 punten. Op papier een tweestrijd tussen 2 ploegen in vorm. Op een ongebruikelijke donderdagavond zou om 20 uur de aftrap plaatsvinden. Laat de donderdag nu net ons trainingsavondje zijn….De beslissing was snel genomen voor diverse teams, niets geen trainen, allemaal support bieden aan ons eerste team. En zo kon het gebeuren dat er eindelijk een bomvolle tribune te bespeuren viel, drukker in ieder geval dan op een normale “zondag”. Hoewel ik mij in het begin even in Malden waande….alleen maar supporters van de tegenstander die met een supportersbus richting De Meern waren getogen, hoewel het ook een 65+ reisje geweest had kunnen zijn. Door het accent begreep ik er weinig aan, maar Andre van Merode fungeerde als tolk en zo kwam ik erachter dat er bij Juliana 2 belangrijke spelers ontbraken en de nummer 10 van hen een fantastische voetballer moest zijn. In de opstelling van De Meern stond Taner Memili weer onder de lat en was verder de opstelling gelijk aan vorige week.

 

Als er exact om 20 uur is afgetrapt is het eerst even aftasten. Het gaat gelijkop en je ziet direct dat er bij Juliana een paar aardige voetballers op het middenveld lopen. Achterin valt mij weer op dat er weer een voorbeeldje “teveel slagroomsoesjes” (zie mij vorige verslag) rondhobbelt, ik vind dat ongelofelijk op dit niveau. Na 10 minuten schudden we de schroom van ons af en nemen het heft in handen. Achterin zit het potdicht bij Redouan en Irak waarbij met name Redouan zich deze wedstrijd zal onderscheiden met prachtige passes over 30-40 meter en zijn sprongkracht. Hij is niet de grootste van het veld, maar het lijkt soms wel of hij een polsstok gebruikt in de kopduels.

 

Na 10 minuten dan de eerste echt grote kans voor ons, Kesly kan alleen op de keeper af, maar hij mist. Deze had echt moeten zitten. Ons vertrouwde recept van vroeg druk zetten en de bal veroveren begint weer te werken. Dit leidt in de 11e minuut tot een schotkans voor Gokhan Yasar die gekeerd wordt door de keeper van Juliana. En dan in dezelfde minuut uit het niets…..de eerder “geroemde” nr 10 van Juliana, Wouter op den Camp, haalt vanaf een metertje of 25 verwoestend uit. Het diagonale schot is onhoudbaar voor Taner en zo staan we met 1-0 achter.

 

Kort daarop weer een gevaarlijk moment, we staan massaal voorin bij een corner waar Irak de bal wat knullig inlevert en Juliana er met 3 man razendsnel uitkomt. Echter, Trevor met zijn korte snelle pasjes laat even zien wat sprinten is en haalt de angel uit deze gevaarlijke counter. En vanaf dit moment zal Juliana niet 1 kans meer krijgen in de hele wedstrijd. We laten vanaf dit moment weer eens zien hoe ontzettend goed we kunnen voetballen. We krijgen kansen uit corners, Bob kan uithalen maar besluit te passen op Gokhan die hem niet goed meekrijgt en zo kan ik nog wel even doorgaan. In de 31e minuut hebben we dan een meevaller. Rick Kruijs schiet tegen een hand van een speler van Juliana aan en Gokhan benut zoals gebruikelijk onberispelijk de strafschop.

 

Redouan blijft ondertussen met prachtige lange ballen strooien en het is meerdere keren Gokhan die goede doelpogingen krijgt. Maar ondanks deze “gemiste” kansen laat hij in de 37e minuut weer eens zien hoe het hoort. Hij schudt puur op basis van zijn individuele klasse 2 verdedigers van zich af en schuift de bal langs de keeper, we staan voor. Kort daarop weer zo’n prachtige pas van Redouan op Gokhan, maar helaas mist hij. En zo gaan we de rust in met de wetenschap dat de verdediging van Juliana zeer matig is, wij legio kansen hebben gehad en onszelf tekort doen met slechts een 2-1 voorsprong.

 

In het begin van de 2e helft loopt het even niet lekker bij ons, maar na een paar minuten beginnen de kansen weer te komen, eerst Gokhan en daarna Kesly die de 3e hadden kunnen maken. Achterin geven we helemaal niets weg, we spelen soms prachtig voetbal en toch lijkt het erop dat de wedstrijd een beetje doodbloedt. Juliana is dolblij met slechts 2-1 en wij komen niet in onze beste fase terecht. Tot een kwartier voor tijd als we weer even gas geven en het Kesly den Haag is die een rebound van Bob binnen kan schuiven. Eindelijk de 3-1. Kort voor tijd komt Hakan Yasar dan nog in het veld als linksbuiten (!) voor Eddy Vorm. En dan is het kort voor tijd dan toch nog Gokhan die de 4-1 maakt waardoor we een mooie uitslag neerzetten.

 

Achteraf had de uitslag nog veel hoger kunnen uitvallen, maar dit is een mooie uitgangspositie voor de wedstrijd in Malden zondag a.s. om 14 uur. Man of the match vandaag…..het zou logisch en makkelijk zijn om wederom ons fenomeen Gokhan hiertoe te benoemen met 3 goals, maar voor mij was vandaag Redouan met afstand de beste man op het veld. Ben benieuwd of die wel te behouden is voor DVS ’33…..

 

Tot zondag 14.00 uur in Malden!

 

Edwin Ebskamp

 

’11 0-1 Wouter op den Camp

’32 1-1 Gokhan Yasar

’37 2-1 Gokhan Yasar

’75 3-1 Kesly den Haag

’88 4-1 Gokhan Yasar

 

De Meern: Taner Memili, Bob Verweij, Irak Asad, Redouan El Yakoubi, Trevor Mulders, Joris van Rooijen, Rick Kruijs, Leon Cats, Kesly den Haag, Gokhan Yasar en Eddy Vorm