• U bent ingelogd als:

Weer zure thuisnederlaag voor SO Soest

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De druiven waren weer zuur voor SO Soest. Het lijkt maar niet te lukken op het vertrouwde kunstgras van de Bosstraat-Oost. Deze zondag was Velsen met minimaal verschil te sterk. Extra domper waren de kaarten die SO Soest in de slotfase te verwerken kreeg. Naast de volle ziekenboeg, doelman Diango Alvarez viel ook nog een geblesseerd uit, betekenen de bekeuringen van deze wedstrijd personele zorgen voor trainer Herman Wallenburg. (Klik op lees meer)

Met nog maar vijf wedstrijden op de speelkalender is het terecht om met een zorgelijke blik naar de ranglijst te kijken. SO Soest heeft maar 21 punten en dat lijkt op voorhand te weinig om degradatie, dan wel nacompetitie te ontlopen. De ploeg heeft dat aan zichzelf te wijten. Vooral tijdens thuiswedstrijden wordt er, paradoxaal, niet thuis gegeven. Het eigen veld lijkt te verlammen. Ook deze zondag wist Soest over de gehele wedstrijd geen voldoende te scoren. Enkele spelers scoorden een invidueel zesje, maar het hele team kon het wederom niet waarmaken.

Toegegeven: het zat deze zondag vooraf al niet mee. De Soester motor op het middenveld, Maarten Jan Belt, heeft een voetblessure en hij verplaatst zich op krukken. Dat is al een streep door de rekening. Daarnaast laat de absentie van Bas Tullemans en Robin Smeeing zich ook voelen. Aanjager Dylan Meijer ontbrak ook door een blessure. Zo ontbrak een belangrijke kern van het Soester team.

Soest begon twijfelend en daar zat volgens teamleider Johan Staal het euvel. Hij verklaarde achteraf: “Als je vanaf het begin niet scherp bent en niet voor elkaar werkt dan hebben wij het gewoon moeilijk. Personele problemen? We hebben genoeg goede spelers. Maar ze moeten het wel laten zien.” De teamleider had gelijk. Soest heeft zoveel individuele kwaliteiten dat het gewoon zonde is dat dit er niet uitkomt.

Tegenstander Velsen was niet naar Soest gekomen om de schoonheidsprijs te winnen. De ervaren ploeg heeft nu 34 punten bij elkaar gevoetbald en doet dat met stevig voetbal. Het duel wordt niet geschuwd, af en toe gaat het even over de rand en met kleine slimmigheidjes worden vele voordelen behaald.

Soest kreeg wel wat kansen. Maar die waren op de vingers van één hand te tellen. Rayendall Bitorina, de voorin geplaatste Niels van der Plaats en Ali Coban waren dichtbij een goal. Dompers waren er meer. Het uitvallen van Diango Alvarez in de 39ste minuut was vervelend. Vooral voor de doelman zelf, die met een icepack rondom zijn knie strompelend de kleedkamer opzocht. Zijn vervanger Midas Dorrestein deed het overigens uitstekend. Voordat hij het veld had verlaten moest Diango een paar keer in actie komen. In de 10de minuut was hij kansloos toen Velsen een snelle aanval over rechts afrondde. De blessure van Diango werd veroorzaakt doordat de keeper in botsing kwam met Patrick Castricum van Velsen.

De gele kaarten voor Jorney Kappenberg en Hessel de Goeij en de rode prent voor Gido de Hiep (doorgebroken speler werd onregelmentair ten val gebracht) leveren schorsingen op voor het cruciale treffen tegen directe concurrent Assendelft. Dat wordt weer een flinke puzzel voor de trainer. Een lichtpuntje: SO Soest speelt komende zondag uit en zoals we inmiddels weten; op vreemde bodem presteren “De Blauwe Leeuwen” tot nu toe uitstekend. Bovendien is het tweede elftal deze zondag kampioen geworden en wordt het voor de trainer nu eenvoudiger om uit dit talentvolle team spelers te plukken.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez (39. Midas Dorrestein); Jorney Kappenberg, Gido de Hiep (rood 83), Wouter de Zoete, Thom Kok (66. Dave Klarenbeek); Majid Ghaddari, Hessel de Goeij, Rayendall Bitorina, Coen Roest (82. Marouane Ghaddari); Niels van der Plaats, Ali Coban