• U bent ingelogd als:

Weer forse nederlaag De Meern

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op een herfstachtige zondag met lenteachtige temperaturen moesten wij vandaag in en tegen Halsteren aantreden. Met 22 punten draaien zij bovenin mee in de Hoofdklasse B, waar wij het moeten doen met 2 schamele puntjes en op de laatste plaats bivakkeren. Vandaag moest weer eens aangetreden worden op een echte grasmat, of toch niet….In de ochtend kwam het bericht dat het hoofdveld afgekeurd was en er op het naastgelegen kunstgras moest worden gespeeld. Echter, het arbitrale trio dacht daar anders over en keurde de grasmat ’s middags alsnog goed. Dit betekende wel dat er nog een bladblazer met een jerrycannetje diesel moest worden geregeld, maar om half 3 kon er op een redelijk schoon veld gestart worden.

 

RKSV Halsteren uit de Gemeente Bergen op Zoom is opgericht in 1926. Men heeft de beschikking over een prachtig complex waarbij de kantine een beetje een dissonant is, saai, kil en oud. Maar verder proef je aan alles de ambitie van de club, waarbij de gratis gevulde boodschappentas van de lokale Plus niet de reden zal zijn waarom bepaalde spelers bij deze club spelen. Hier wordt ongetwijfeld serieus geld geschoven gezien de samenstelling van de selectie waarbij Robert Braber de meest aansprekende naam is. Deze oud-prof van oa Helmond Sport, Willem II, Excelsior en RBC is de huidige teammanager van RKC Waalwijk, maar is op 36-jarige leeftijd ook nog de belangrijkste man in het team van Halsteren.

 

Bij onze oranjehemden lagen een paar roerige weken achter ons, waarbij de belangrijkste beslissing het ontslag van Joël Titaley was en het feit dat de tandem Jeroen Hoefste en Hans de Wit als eindverantwoordelijken voor de groep waren gezet. Vandaag was daarbij keeper Menno Vink het belangrijkste slachtoffer, hij verloor zijn basisplaats aan Joey Swanink. Verder was Lejon Cats ziek en werd hij vervangen door Nathan Spaan.

 

Om 14.30 uur hebben wij ons op de overdekte tribune genesteld en fluit Victor Ris voor het begin van de wedstrijd. Na 1 minuut spelen heeft Dyllan Ahinful een mooie steekbal in huis op Serkan Yasar, maar deze kan er net niet bij waardoor de keeper van Halsteren kan ingrijpen. Maar 2 minuten later krijgen wij een nog veel grotere kans. Een prachtige steekbal van Serkan Yasar komt aan bij Hugo Peters, maar tot ontsteltenis van alle oranje-fans schuift hij de bal naast het doel. Dit soort grote kansen moeten er absoluut in op dit niveau.

 

Na een sterke openingsfase van ons neemt Halsteren het initiatief in handen en zoekt veelvuldig de hele sterke linksbuiten van Halsteren op. Deze speler met de naam Francis Kabwe Manengela is een plaag voor onze jonge back Jerremy Haarmans. Deze Congolese speler heeft 6 jaar in de jeugd van NAC gevoetbald en is dit seizoen overgekomen van voetbalclub Goes met als doel Halsteren naar de 3e divisie te brengen. En na 10 minuten spelen staat hij aan de basis van de 1-0. Jerremy wordt door hem uitgespeeld, zijn voorzet vanaf links is puntgaaf op het hoofd van Robert Braber. Hij kan vrijuit inkoppen en de 1-0 op het scorebord zetten. Na deze 1-0 hebben we het moeilijk, waarbij met name het aantal kopkansen van Halsteren opvalt. Iedere keer staat er weer iemand vrij om de bal te koppen, maar gelukkig blijft ons groter leed (nog) gespaard.

 

Na 17 minuten spelen “snoept” Serkan Yasar knap de bal van een verdediger van Halsteren af en komt tot de achterlijn. De bal die hij teruglegt op Nathan Spaan is prima, maar deze raakt de bal totaal verkeerd zodat deze kans verloren gaat. Hierna is het weer Halsteren wat de klok slaat, waarbij de 2-0 niet helemaal uit de lucht komt vallen. Wederom is het Francis Kabwe Manengela die Jerremy Haarmans te snel af is. Bijna op de achterlijn staand weet hij daarna de bal achter Joey Swanink te schieten. Jerremy zou zich de 2e helft overigens uitstekend herstellen, maar dit zijn wel harde lessen voor deze jonge verdediger. Daarna volgen er corners en vrije trappen voor Halsteren waar verschillende (vrije) kopkansen uit voortkomen, maar uiteindelijk niet tot succes leiden.

 

10 minuten voor rust komen we dan weer een beetje beter in de wedstrijd, waarbij een zware overtreding op Anis Ziani geel had moeten zijn. Verder floot scheidsrechter Ris een goede wedstrijd. Als wij een vrije trap krijgen komt deze perfect op het hoofd van Dyllan Ahinful terecht, maar hij kopt de bal helemaal verkeerd. Dit was echt weer een grote kans, maar helaas gaat deze verloren. Maar de grootste kans voor hem en van de wedstrijd moet dan nog komen. Vlak voor rust heeft Dyllan een prachtige actie in huis, speelt hij de keeper fraai uit en denkt de bal voor een leeg doel binnen te schieten. In een alles of niets poging komt er nog een verdediger inglijden die de bal nog weet te blokken. Tja, als je dit soort kansen zelfs niet maakt……Wat mij betreft een groot probleem binnen het team, wij hebben gewoon niemand die rigoureus de trekker kan overhalen. Vandaag ook weer 4-5 echt grote kansen, maar we weten er onvoldoende raad mee. In de 45e minuut redt Joey Swanink ons dan nog een keer als de spits door een mooi steekpasje alleen voor zijn neus opduikt. En zo gaan we met een 2-0 achterstand de rust in.

 

Onze oranjehemden komen na rust ongewijzigd uit de kleedkamer, maar hebben duidelijk de thee nog niet verteerd. Halsteren is vanaf de aftrap onafgebroken op onze helft met aanvallen en het duurt het paar minuten voordat de 3-0 valt. Het schot van Karim Didi wordt van richting veranderd waardoor Joey Swanink kansloos is. Karim Didi is ook weer een exponent van de ambitie van de club, hij heeft de afgelopen jaren vooral in België gevoetbald, maar heeft zijn jeugd doorgebracht bij RBC en Willem II.

 

Inmiddels zijn de lichten ontstoken en weet je dat je met een 3-0 achterstand weer een verloren wedstrijd speelt. Maar, ik vind het knap hoe het team niet opgeeft, ervoor gaat en er alles aan blijft doen. Na 10 minuten in de 2e helft komt Serkan Yasar helemaal alleen voor de keeper van Halsteren, maar hij raakt de bal helemaal verkeerd. Ook dit was weer een hele grote kans voor ons. En ook nu valt die aan de andere kant….Het is wederom Robert Braber die vanuit een corner vogeltje vrij kan inkoppen en ons op een pijnlijke 4-0 achterstand zet. Maar een paar minuten later is het dan eindelijk raak voor ons, Dyllan Ahinful heeft een mooi steekpasje in huis op Nathan Spaan die uiterst beheerst de bal langs de keeper van Halsteren schuift, 4-1. Hierna volgt een dubbele wissel bij ons waarbij Alain de Koter en Gideon Emanuels in het veld komen voor Nathan Spaan en Serkan Yasar.

 

We zijn inmiddels gelijkwaardig aan Halsteren, maar de aanvallen van Halsteren zijn gevaarlijker. Het is vaak Robert Braber die aan de basis staat van deze aanvallen. Maar ook wij krijgen nog wat kansjes, zo heeft Gideon Emanuals een fraai actie in huis, maar kan de keeper redding brengen. En vlak voor tijd produceert Hugo Peters nog een fraai schot, waar de keeper nog met moeite bij kan.

 

Als er na exact 90 minuten wordt afgefloten staan we weer met lege handen. Het schokeffect van de trainerswissel is helaas niet van toepassing tot nu toe. Ik denk dat de belangrijkste winst zit in het feit dat de sfeer een stuk beter is, er weer positiviteit in de groep zit, we voor elkaar door het vuur willen gaan en we kansen creëren. Het zure daaraan is dat we echt slecht zijn in het afmaken hiervan, want er waren echt hele grote kansen vandaag. Maar persoonlijk vind ik dat we toch weer terecht verloren hebben vandaag en dat met name het verschil in kwaliteit de doorslag heeft gegeven. Ik heb er hiervoor al een aantal spelers van Halsteren uitgelicht, maar als je dit rijtje er nog even bij zet dan zegt dit genoeg…..: Keeper Ariën Pietersma; NAC, RBC en Willem II, Jelle Voermans; jeugd van NAC, Jurgen Gijzen; jeugd van RBC en Dordrecht, Alper Ozturk; jeugd Willem II en RKC, Jerimo van den Bempt; jeugd NAC. Daar hebben wij mee te dealen op dit niveau, laten we eerst de lijn van de positieve sfeer en goede inzet maar eens doorzetten, en dan maar hopen dat dit ook eens punten gaat opleveren.

 

Volgende week ontvangen wij om 14 uur thuis IFC. Deze voetbalclub uit Hendrik-Ido-Ambacht wist gisteren met 2-1 te winnen van Vlissingen en staat met 17 punten op de 8e plaats.

 

Edwin Ebskamp

10′ 1-0  Robert Braber

24′ 2-0 Francis Kabwe Manengela

46′ Karim Didi

56′ 4-0 Robert Braber

59′ 4-1 Nathan Spaan

De Meern: Joey Swanink, Richie Agyapong, Jerremy Haarmans,  Mark den Hartogh, Anis Ziani, Tom Waltman, Hugo Peters, Nathan Spaan (61′ Alain de Koter), Dyllan Ahinful (87′ Kwabena Dua), Randy Ababio, Serkan Yasar (61′ Gideon Emanuels)

Geef een reactie