• U bent ingelogd als:

AURORA stunt in de beker tegen VVZA

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Aurora d

AURORA 1 – VVZA 1  3-2
Zondag 28 februari ‘16

Eindelijk na ruim tweeëneenhalve maand kon AURORA weer eens een thuiswedstrijd spelen in Werkhoven. Ondanks dat het veld er niet helemaal top bij lag kon er gespeeld worden. Een zwaar veld waar de ploegen de nodige problemen mee zouden krijgen. Op bezoek kwam VVZA uit Amersfoort dat een bus ter beschikking had gesteld om supporters naar Werkhoven te vervoeren.

Voor de Amersfoorste ploeg stond er wat op het spel. Bij winst kon VVZA winnaar worden van de 2e periodetitel. Een kans die ze niet wilde laten liggen tegen laagvlieger AURORA, zo stond te lezen in de Amersfoortse courant enkele dagen voor de wedstrijd.
Dat de spanning een rol  speelde bleek al in de beginfase. De Amersfoortse keeper kreeg een terugspeelbal die hij ver weg wilde trappen dat dat ging bijna verkeerd. De bal viel voor de voeten van Sander de Bruin die van deze kans niet kon profiteren. VVZA drong daarna aan en wist vanuit buitenspel te scoren maar deze werd door de scheidsrechter afgekeurd. VVZA probeerde zo snel mogelijk op voorsprong te komen maar moest alert blijven op de tegenaanvallen van AURORA. Clint de Ligt was dichtbij succes de keeper kon in tweede instantie de bal pakken. Nadat Tom de Bruin een poging op het doel had  gewaagd viel het doelpunt aan de andere kant. Na een snel opgezette aanval van VVZA wist keeper Timo Freen het eerste schot nog te keren maar de rebound zag hij langs zich heen gaan. Grote vreugde bij VVZA en haar supporters dat dacht op het juiste spoor te zitten dat zou leiden naar de periodetitel. De vreugde werd getemperd toen Bas van den Hoeven werd aangespeeld en de keeper met een mooie beweging passeerde en de gelijkmaker binnen schoot. Daarna ging het fout bij VVZA dat kort voor rust met 10 man verder moest. Nadat Sander de Bruin in een duel speler Kaddouri van VVZA ten val had gebracht reageerde deze speler met een kopstoot op het hoofd van Sander de Bruin. Deze domme actie kwam hem duur te staan want scheidsrechter trok direct rood. VVZA was de weg even kwijt en AURORA kon daar maximaal van profiteren. Motor op het middenveld Matthijs de Jong speelde de vrijstaande Clint de Ligt aan die de bal daarna beheerst langs de keer schoot. Kort daarna was het rust.

Clint de Ligt probeerde direct na rust met een direct schot op het doel de keeper te verrassen maar tot opluchting van de keeper ging de bal naast. Met gevaar voor eigen leven moest Timo Freen redding brengen . Hij plukte de bal van de schoen bij een aanvaller van VVZA waarmee het gevaar was geweken. VVZA drong steeds meer aan waardoor er voor AURORA ruimte ontstond. Matthijs de Jong zag dat en met de bal aan de voet verscheen hij in het strafschopgebied waar de keeper met een wel erg onbesuisde actie Matthijs hard onderuit haalde. De scheidsrechter bestrafte de keeper met geel en Sander de Bruin schoot daarna de strafschop in het doel. Door de 3-1 achterstand drong VVZA nog meer aan en was het aan de andere kant Matthijs de Jong die opnieuw gevaarlijk werd in het strafschopgebied maar ten val werd gebracht. De scheidsrechter liet echter doorspelen. VVZA zocht naar nieuwe mogelijkheden en dat werd beloond met een fraaie treffer in de kruising. VVZA wilde meer en was dichtbij de gelijkmaker maar de kopbal ging via de lat over het doel. Invaller Milton van Dam kreeg ook nog een prima kans maar schoot de bal over het doel. Het werd billenknijpen voor AURORA. Een vrije trap voor VVZA werd vol op de vuisten van Timo Freen geschoten waarmee ook deze kans verloren ging voor VVZA. AURORA hielt stand tot het einde van de wedstrijd. Een primeur want het was voor AURORA haar eerst gewonnen thuiswedstrijd van dit seizoen. Bij VVZA droop de teleurstelling van de gezichten. In een paar minuten had VVZA de periodetitel aan zich voorbij zien gaan en wel door eigen toedoen.
Voor AURORA was deze wedstrijd een mooie opsteker en zal ook voor de komende wedstrijd het nodige vertrouwen geven.

Wedstrijdfoto’s klikhier.

Scoreverloop:
33) 0-1
37) 1-1 Bas van den Hoeven
44) 2-1 Clint de Ligt
65) 3-1 Sander de Bruin (strafschop)
76) 3-2

Opstelling AURORA:
Timo Freen, Mike van Lunsen, Thijs van der Brink, Chris van der Lingen, Joris Verkerk, Clint de Ligt, Matthijs de Jong, Tom de Bruin (78 Milton van Dam), Bas van den Hoeven, Sander de Bruin
Wissels AURORA: Gilles Vernooij, Tom Strik, Aron van de Berg.

Aurora a

Aurora b

 

Aurora e

Aurora f