• U bent ingelogd als:

Warrig Voetbal, wel leuk en spannend

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Goed aanvalsspel

Elinkwijk speelt gelijk in een wedstrijd die eigenlijk niet te begrijpen is. Aanvallen doet Elinkwijk voornamelijk met goed gestructureerd aanvalsspel. Er ontstaan kansen om te scoren via schoten van Mike Korssen, Jackey Testa la Muta (bal tegen lat en bal verkeerde kant van de paal) en Okan Ozcelik. Een opvallende rol is er voor Nick van Rheenen. De reeds vanaf het begin van de competitie goed presterende back liet zich vandaag ook vele malen zien als een snelle opkomende back  in prachtige combinaties met medespelers. Elinkwijk groeit naar een  hecht team met daarin een combinatie van individuele klasse en samenspel. De spelers weten welke kwaliteiten hun medespelers bezitten en maken daar zeer goed gebruik van. Men weet elkaar te vinden.

Om en Om,  5 doelpunten

Abcoude valt  ook geregeld aan. De verdediging van Elinkwijk verwerkt de aanvallen zonder echt in problemen te komen, echter de omschakeling van verdediging naar de aanval en van de aanval naar de verdediging loopt vandaag niet soepel.  Abcoude maakt hiervan dankbaar gebruik in de 25e minuut . Een aanval, enkele slordige persoonlijke fouten in de Elinkwijk verdediging en een doelpunt. (1-0). Geen probleem  voor het team van Elinkwijk. In de dertigste minuut wordt er weer mooi en goed gecombineerd met een eindpass op Okan, die 1-1 maakt. Elinkwijk blijft veelal onder regie van  Anass el Ghannoutti  combineren.  Er volgen kansen, maar de vraag blijft:  Wanneer  maken de Elinkwijkers het af!  Met goede passes (Jacky, Nick , Mike) worden de openingen naar Okan en Guillermo Montero gezocht. Abcoude scoort weer. Tien minuten voor het verstrijken van de eerste helft wordt er een hoge bal voorgegeven en ingekopt door Martijn Groen  (2-1).  Dan moet Elinkwijk maar weer gaan scoren om gelijk te komen. De ene aanval na de andere volgt en dit leidt  tot een doelpunt (Okan 2-2).   Elinkwijk komt op dreef, houdt het initiatief en komt voor door een doelpunt van Okan (2-3).

Het kopje koffie smaakt de Elinkwijk supporters in de pauze erg goed. Deze wedstrijd wordt gewonnen.

Chaos en spanning

In de tweede helft  echter zet Abcoude aan. Hoezo kunnen we niet verliezen?  De Elinkwijk verdediging heeft het moeilijk, het middenveld kan de bal niet in bezit houden en er ontstaat een gatenklaassituatie. Krijgen we nog grip? In de 15 minuten die volgen komt Elinkwijk slechts enkele keren aan aanvallen toe.  Abcoude blijft komen en scoort in de 60 e minuut. (3-3).

Ellinkwijk herpakt zich, krijgt en houdt tot het eindsignaal het initiatief.  De 3-4 moet komen. Kansen te over voor Elinkwijk. Helaas ontstaat er een haast om te scoren waardoor het samenspel enigszins verdwijnt. Abcoude creëert nog enkele zeer gevaarlijke situaties voor het Elinkwijk doel  en het kan zomaar gebeuren  dat er door hen gescoord  wordt. Het blijft 3-3.

Zowel voor Elinkwijk als Abcoude is de uitslag van deze  warrige wedstrijd teleurstellend, een wedstrijd overigens die door het scoreverloop, de chaos en de spanning, toch erg leuk was om te zien.