• U bent ingelogd als:

Waarom winnen we niet gewoon

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Weer zoveel sterker en moeten winnen waarom gaan die ballen niet gewoon in het netje. Natuurlijk Vriendenschaar uit, is geen eenvoudige wedstrijd. De thuisclub is moeilijk te verslaan op het “verouderde kunstgras”, daarnaast is men bezig aan een goede serie en doet men nog mee om de 2e periodetitel. Sterker nog, twee weken terug won men met maar liefst 4-1 van Kampong.

Ook SCH doet nog mee in diezelfde 2e periode, een overwinning was dan wel noodzaak. SCH begon zeer stroef, men mistte overtuiging, in alles lag het tempo te laag, niet dat Vriendenschaar veel beter was maar zij waren wel veel feller. Zij werkten keihard en maakten veel extra meters. Als je zo aan een wedstrijd begint dan heb je vaak ook wat meer geluk. Op diezelfde gelukkige wijze kwam ook de 1-0 tot stand. Een vrije trap veranderde van richting via de muur waardoor onze keeper Nick op het verkeerde been stond.

Na de eerste zwakke twintig minuten begon het bij SCH wat meer te draaien.  Dit resulteerde in twee kleine en één grote kans op slag van rust voor Hugo Peters, helaas ontbrak de scherpte.

In de tweede helft trokken we ons goede spel door. Er werd constant op de helft van Vriendenschaar gespeeld. De beleving was beter, het veldspel prima, er ontstonden diverse kleine en grotere kansen. Met nog twintig minuten spelen was het dan eindelijk raak. Dennis zette een mooie 1-2 combinatie met Hugo op en scoorde met in één keer vanuit de lucht met een mooie uithaal de zeer verdiende gelijkmaker.

Daarna was het wachten op de 1-2. Een schot van Oussama werd van de doellijn gegleden en Mitch probeerde een lob die te kort was. Over de hele wedstrijd gaven we circa 15 voorzetten, echter die waren zelden op maat. Mede daardoor wisten we ons goede spel niet te belonen, sterker nog, we kwamen één keer goed weg, gelukkig stond de spits van Vriendenschaar buitenspel waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

Al met al een gemiste kans. Als je beter aan de wedstrijd was begonnen hadden we nooit met 1-0 achter gestaan. Buiten dit doelpunt werd Vriendenschaar niet gevaarlijk. De geel/zwarten vochten wel terug, maar moeten gewoonweg feller en sterker van start gaan. Volgende week gaan we naar Amsterdam tegen DCG.

Hier een samenvatting van de doelpunten.