• U bent ingelogd als:

VVZA blijft in de derde klasse

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

VIJFHUIZEN Onder leiding van trainer Rene Anneese heeft het Vijfhuizense DSOV vandaag een unieke prestatie geleverd door voor het eerst in haar historie te promoveren naar de 2e klasse. Vorige week werd in deel één van het tweeluik tegen het Amersfoortse VVZA al met 4 – 2 gewonnen en ook vandaag ging DSOV met winst van het veld: 0 – 3.

De openingsfase van de wedstrijd – waarbij vele Vijfhuizenaren aanwezig waren – verliep nerveus van beide kanten. Maar na zo’n 15 minuten ontbrandde het duel en leek VVZA op voorsprong te komen. De linksbuiten van VVZA ging door op een diepe bal en boogde de bal over keeper Jessie Molenaar van DSOV heen. Linksback Joey Carolina slaagde er wonderwel in de bal nog voor de lijn weg te schieten. Diezelfde Carolina leverde in minuut 18 zijn eerste onnavolgbare rush af. Diens tegenstander trok aan de noodrem en ontving geel. In de 23e minuut rondde de nummer 7 van VVZA een vloeiende aanval af met een schot op de lat. Op dat moment wankelde DSOV. Temeer omdat even daarvoor smaakmaker Joey Carolina met rood van het veld was gestuurd. Hij zou een tegenstander hebben getrapt. DSOV moest het de resterende 70 minuten met 10 man doen. VVZA rook bloed en ging koortsachtig op zoek naar de openingstreffer. Het was onder andere aan het sterke verdedigende optreden van Bianco Carolina te danken dat het bij 0 – 0 bleef. In de 45e minuut mocht de spits van VVZA nog ongehinderd binnen koppen uit een vloeiende voorzet van links. Ditmaal stond keeper Jessie Molenaar succes in de weg. De keeper zou in de 2e helft – samen met invaller Maarten van Rijckevorsel – uitgroeien tot man of the match.

Want in die 2e helft bleef VVZA jagen op een doelpunt, maar was het Molenaar die dat streven steeds weer in de weg stond. Zoals in de 2e minuut na de rust toen hij een kopbal keerde en even daarna toen hij moedig ingreep op een scherpe voorzet.

Na een kwartier greep trainer Anneese in en wisselde hij uitblinker van vorige week, Tim Schoenmaker voor Maarten van Rijckevorsel. Laatstgenoemde speelde vorige week juist een ongelukkige wedstrijd waarin hij een aantal grote kansen miste. Van Rijckevorsel deed al na 5 minuten wat hij vorige week vergat: scoren. Nadat een der middenvelders een VVZA-aanval onderbrak, stuurde deze van Rijckevorsel diep. Deze ging op turbosnelheid richting doel en scoorde weergaloos. Het was tegen de spelverhouding in, maar geen supporter van DSOV die daarom maalde. Daarna spoelde het geloof in een goede afloop langzaam weg bij de gastheren. Jason Esseboom mocht in de 25e minuut de wedstrijd op slot gooien nadat hij door van Rijckevorsel de bal had gekregen. Het doel was leeg, maar toch schot Esseboom met links naast.

VVZA bleef ook daarna voetballen, hoewel soms ook de frustratie zichtbaar werd. Bianco Carolina werd daarvan het slachtoffer. Na opnieuw een goede ingreep stapte zijn directe tegenstander op zijn rug. Feitelijk het enige smetje op een verder redelijk vriendschappelijke wedstrijd. VVZA kreeg nog wel enkele kansen, maar keeper Molenaar was vanmiddag niet te passeren voor de Amersfoorters.

0 – 2 werd het rond de 40e minuut en opnieuw was het van Rijckevorsel die het volledige rendement haalde uit een uitbraak. Hij omspeelde knap de keeper van VVZA en schoof de bal beheerst binnen. Trainer Anneese maakte daarop 3 vreugdesprongetjes, wetende dat de buit binnen was. Van Rijckevorsel kreeg kort daarna een publiekswissel. Voor hem viel Jeroen Somers in die binnen 30 seconden het 3e doelpunt aantekende. Dat was tevens de eindstand. DSOV trakteert zich met deze winst op een geweldig slot van een wisselvallig seizoen en komt volgend jaar – samen met SV Hoofddorp en RKSV Pancratius – uit in de zondag – 2e klasse.

Bron: hcnieuws