• U bent ingelogd als:

VVZ’49 weet niet te winnen van Focus’07

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Bron: VVZ 49

De uitwedstrijd tegen Focus, 15 december 2018, werd qua uitslag ( 1-3) ogenschijnlijk makkelijk gewonnen. Toen echter bleek al dat Focus een gelijkwaardige wedstrijd tegen VVZ kon spelen. De zeperd een week geleden tegen FZO, maar liefst 6-0, deed bij VVZ sommigen de uitspraak ontlokken dat die er niks van konden??

Afijn, gisteren om 16.28 uur, toen de goed leidende scheids affloot, bleek die gedachtegang verre bezijden de waarheid te zijn.

Het begint erop te lijken dat de tegenstanders inmiddels wel weten hoe VVZ het liefst speelt, en kunnen steeds meer ploegen hun strategie daarop aanpassen. We mogen best wel het spelletje proberen te maken, hebben ook vaak meer balbezit en scoren gemiddeld 2 goals per wedstrijd.

En toch hebben we na de winterstop eigenlijk nog geen 1 wedstrijd makkelijk gewonnen!! Tegenover 4 overwinningen staan 3 verliespotjes en 2 x gelijkspel.

Ook vandaag was het niet VVZ die de sterren van de hemel speelde. Focus toonde echter lering te hebben getrokken en de wil om tot het uiterste te gaan. Veel duelkracht en inzet, daarbij een gezond portie overtredingen makend, gingen ze de strijd aan. De voorsprong na 25 minuten was dan ook min of meer terecht. In het verloop van de 1e helft was er een schitterende een-tweetje te zien tussen Sebastiaan en Saddy, de subtiele lob van Sebastiaan over de keeper verdiende een doelpunt ware het niet dat een spits (!!!) van Focus de bal net voor de lijn nog wist weg te koppen. Echte kansen werden er door beide ploegen niet gecreëerd, het bleef steken op een paar speldenprikjes. De gelijkmaker viel dan toch doordat Saddy slim tegen de keeper aan liep en de scheids er een strafschop inzag. Een prooi voor Sebastiaan die de bal de kruising in schoot.

De 2e helft was nog geen 5 minuten oud of Focus wist wederom te scoren en aldus op een voorsprong te komen. De wissels in de 55e minuut, Luc voor Floris en Jordy voor de debuterende Marius, zorgden ervoor dat VVZ langzamerhand beter in hun spel kwam.

Je zou het een offensiefje kunnen noemen, echter ook Focus bleef dreigend en zorgde voor hachelijke momenten bij VVZ in het strafschopgebied, misschien mede omdat de handschoenen van Oscar hun werk niet goed deden.

Toen de goed invallende Bjorn B. voor de aangeslagen Steyn in het veld kwam en ook Jordy en Luc lieten blijken een meerwaarde te kunnen zijn, kwamen er genoeg mogelijkheden om de gelijkmaker erin te proppen. Saddy na 2 invalbeurten, nu als basisspeler, met diverse kleine mogelijkheden, echter nog niet scherp genoeg bij balaannames. Jordy alleen voor de keeper, Stan die de bovenkant van de lat raakte, Bjorn Fr. die de buitenkant van de paal wist te raken, verschillende afstandsschoten en evenzovele hoekschoppen konden de uitblinkende keeper van Focus, hij pakte echt alles, niet verontrusten.

En telkens weer wist Focus, steeds meer overtredingen makend, de rug te rechten en ook niet geheel ongevaarlijk richting de goal van VVZ op te stomen. Het bleef, na bijna 98 minuten voetbal, teleurstellend om weer niet te kunnen winnen en zelfs te verliezen.

Volgende week naar FZO, die gezien de laatste uitslagen een serieuze gooi naar de 3e periode gaan gooien. In de thuiswedstrijd, 4-1, waren ze met name de 1e helft zeker gelijkwaardig.

Kortom, in het verleden behaalde resultaten etc. etc.

Misschien dat onze mannen, niet alleen volgende week, maar alle nog komende wedstrijden, gaan uitstralen dat ze bovenin staan en dat ook laten blijken!! Niet alleen in balbezit maar ook zeker bij balverlies!!

Ook ergens gehoord, VVZ heeft eigenlijk nog het makkelijkste programma???

Juist het tegenover gestelde moeten we zien te voorkomen. In deze fase zijn er geen makkelijke wedstrijden meer!!!

Opstelling: Oscar, Steyn (Bjorn B 70e), Ruben, Stan, Bjorn Fr, Sebastiaan, Thijmen, Marius (Jordy 55e), Floris (Luc 55e) en Saddy.