• U bent ingelogd als:

VVZ’49 verliest van beter Volendam

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het dit seizoen geplaagde VVZ”49 kon zijn borst nat maken tegen de zaterdag amateurs van Volendam. De 5de wedstrijd die we ooit tegen elkaar mochten spelen is net als de 4 voorgaanden verloren gegaan

Volendam blijft apart.

Voetballen in en tegen Volendam blijft apart. Het is en blijft het meest aparte dorp van ons kikkerlandje. Met slechts 22.000 inwoners is het in staat om prominent aanwezig te zijn. Met goede voetballers als de gebroeders Mühren en Wim Jonk (zaterdag aandachtig toeschouwer), oud-scheidsrechter Jan Keizer (ook aanwezig) en een hele trits muzikanten, die ik vanwege mijn eigen voorkeur hier maar niet verder behandel. Knap wat ze daar presteren en zoals gezegd zeker op voetbalgebied. Want ook de mannen die nationaal het hoogste niveau niet halen zijn van een behoorlijk niveau. Dat hebben we in de jaren dat we elkaar mochten bevechten wel gemerkt. Nu het derde seizoen dat we bij elkaar spelen. Eerder in 03-04 en 01-02 waren de Volendammers elke keer de betere en met een doelsaldo van 16 tegen 3  heb je er voor duel nummer 9 op voorhand niet meteen alle vertrouwen in. Helaas kwam dat voorgevoel ook nu weer uit.

Déja vue.

De meegereisde supporters zagen een wedstrijd die veel weg had van de ontmoetingen tegen Zuidvogels en Eemdijk. Een eerste helft een (te) ver terugzakkend VVZ’49 en een tweede helft een meer aanvallend VVZ’49. In alle drie de duels tweede helften waarin de Heeren van VVZ’49 laten zien met betere tegenstanders mee te kunnen komen, en ook 3 duels waarin de in de eerste helft opgelopen achterstand niet meer in te halen bleek te zijn. Een typisch geval van het glas is half vol of het glas is half leeg.  Mensen die alleen de eerste helft komen kijken zien een VVZ’49 wat terecht onderaan staat, mensen die alleen na rust hun neus laten zien vragen zich af waarom VVZ’49 rode lantaarn drager is. Waarmee het wedstrijdverloop meteen een onderwerp voor tactische verhandelingen wordt, waarbij we voorlopig er maar van uit gaan dat trainer Ouaali het het beste weet van ons allen en dat het uiteindelijk goed gaat komen.

Een leeglopende ziekenboeg zal hem daar zeker bij helpen. Jefta van den Broek was weer wedstrijdfit en ook Benny Honing en Mo Messaoud waren hoentjesfris. Zo niet Jordi Verheijen, waarschijnlijk zijn klokje in een andere tijdzone had staan en daarmee alles en iedereen binnen de club onvolwassen in de steek liet.

Een helft lang is Volendam stukken beter.

Voor rust had VVZ’49 helemaal niets in de melk te brokkelen. Een technisch superieur Volendam was heer en meester op eigen veld en had als het zorgvuldiger was geweest met gemak op een 4 of 5-0 voorsprong kunnen komen. Een tweetal reddingen van Stijn Waals en een afkeuring vanwege buitenspel hielden het  op 2-0. Het groene keurkorps kon in die eerste 45 minuten aanvallend helemaal niks uitrichten. Of dat aan Volendam lag of aan het behoudende spel van VVZ’49 is ook onderdeel van de eerder aangehaalde tactische verhandelingen, maar feit is wel dat we aanvallend hoegenaamd niets te bieden hadden en dat de verdediging van Volendam heerlijk konden recreëren ter hoogte van de middenlijn.

Gelijkspel na rust.

Na rust ontspon zich een andere wedstrijd. Natuurlijk geholpen door een tandje terugschakelend Volendam maar zeer zeker door een VVZ’49 wat uit een ander vaatje tapte. Net 15 meter meer naar voeren staan maakt wel degelijk uit en dan blijkt een onder druk komende verdediging van de gastheren ineens niet zo stabiel als vooraf wellicht gedacht. Zonder nu veel kansen aan beide zijde van het veld te zien was het spelbeeld vanuit VVZ perspectief een stuk beter en bleken de mannen qua niveau een stuk dichter bij titelpretendent Volendam te zitten dan zichtbaar in de eerste helft. Geholpen door een domme duwfout op Tom Gesgarz, wat een penalty opleverde, werd Harry Hamstra in de gelegenheid gesteld om VVZ’49 terug in de wedstrijd te brengen. Dat het uiteindelijk 3-1 werd was een uitvloeisel van de ruimtes die toch achterin wegegeven werden. Waarmee het ook 1-1 na rust werd.

Aanspraak op winst was er de hele wedstrijd niet, maar een punt had erin gezeten. Bijna een hele 2de helft gelijkwaardig aan de nummer 2 van dit moment mag toch ook vertrouwen geven.

Opladen voor een belangrijke reeks.

Komende week wordt het zaak om alles en iedereen klaar te krijgen voor de komende maand. De competitieleider is ons gunstig gezind geweest door de komende weken ploegen op het programma te zetten die ons wat beter moeten liggen. De maand november zal wel eens een heel belangrijke maand kunnen worden, die we, niet geheel objectief met de laatste 3 tweede helften in het achterhoofd met enig vertrouwen tegemoet zien.

Thuis tegen DTS Ede.

Volgende week mogen we na 2 uitwedstrijden thuis spelen tegen DTS’35.

Aanvang 14.30 uur.

Opstelling VVZ’49

Stijn Waals,

Bjorn Bosman (67’ Yordi Verheijen), Tom Gesgarz (58’ Luca Bade), Rik Sterkenburg, Benny Honing,

Sven Kolle, Hidde Reitsma (58’ Mo Messaoud), Jefta van den Broek

Harry Hamstra, Joël Bade, Tristan Wallet

Scheidsrechter:   D. Prost

Assistenten:          M. de Neef  en P. Vogelzang

Scoreverloop:

24’     1-0 Niels Joren

38’     2-0 Johan Tol

56’     2-1 Harry Hamstra

75’     3-1 Niels Joren