• U bent ingelogd als:

VVZ’49 ten onder tegen Zwaluwen’30 0-3

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na 2 gelijke spelen en 2 nederlagen was Zwaluwen’30 op één van de onderste plaatsen van de competitiestand beland. Slechts een overwinning in Soest kon er voor zorgen dat het Hoornse team opschoof naar de grote middenmoot. Die noodzakelijke overwinning kwam er! Met een 0-3 zege trok Zwaluwen’30 aan het langste eind. Het zag er de eerste 10 minuten nog niet naar uit dat het uiteindelijke een gemakkelijke overwinning is geworden. In de 2e minuut kon een vrije bal van VVZ’49 met moeite tot corner worden verwerkt door de Zwaluwen’30-verdediging. Ook daarna kwam VVZ’49 nog een paar keer goed door.

Trainer Ron v.d. Gracht had Jelle Huitema in de spits gepositioneerd, terwijl Jim Nelen beurtelings als linker- of rechterspits opdook. Jouke Huitema, Joost Lieder en Thomas Hand moesten voor de aansluiting zorgen en de voorhoede bedienen. Achter was Dwain Nijon gestart als basisspeler en tezamen met Brian Sno en Perry Vlasman vormden zij achter een stevig blok. De achterhoede van VVZ’49, met een gemiddelde leeftijd van 28/29 jaar, had moeite met debewegelijke jonge voorhoede van Zwaluwen’30.

In de 20e minuut mocht Jouke Huitema een vrije trap nemen vanaf links. Hij bracht de bal van ver bij de 2e paal waar Brian Sno, bijna op de achterlijn staande, de bal uiterst curieus nog voor de 0-1 kon inkoppen. In de 24e minuut laat Dwain Nijon de bal lopen voor keeper Potveer. Deze rekende niet hierop en hij kon met moeite, in 2 instanties, de bal nog in zijn bezit krijgen.

In de 31 minuut gaat Jim Nelen weer eens op snelheid langs zijn tegenstander. De bal bal verdwijntnet langs de verkeerde kant van de 2e paal over de achterlijn. Jelle Huitema werd hierbij, geheel vrijstaand, over het hoofd gezien. In de 37e minuut gaat Joost Lieder goed door en via de voet van een tegenstander gaat zijn schot net naast de paal over de doellijn tot corner.

Na de rust kwam Mirko Boukens in het veld voor Toufik Abubakari. Mirko kreeg in de 48e minuut al zijn grote kans! Hij wacht even te lang, vrij voor de keeper en deze kan alsnog redding brengen. In deze fase had Zwaluwen’30 de wedstrijd al definitief naar zich toe kunnen trekken. Kansen voor Jim Nelen, welke niet werden benut. Bij een overtreding op hem, in de 57e minuut, wordt de bal door de scheidsrechter buiten het strafschopgebied gelegd. Vanaf onze positie was het een duidelijke overtreding binnen de beruchte lijnen. De vrije trap werd door de keeper van VVZ’49 onschadelijk gemaakt.

In de 68e minuut nog een kleine kans voor VVZ’49. Potveer redt uitstekend. Een minuut later ligt de bal wel op de stip bij VVZ’49. Een kleine overtreding op een Zwaluwen’30-speler deed de scheidsrechter besluiten de bal op de stip te leggen. Jouke Huitema wist wel raad met deze meevaller. Stand 0-2.

In de 73 minuut mag Wietse van Diepen een half veld oversteken zonder dat hem noemenswaardige tegenstand wordt geboden. Ook hij weet deze geste op waarde te schatten. Hij scoort onder de keeper door voor de 0-3. Wedstrijd gespeeld!!

In de 77e minuut komt Yannick Kuipers voor Thomas Hand in het veld.

In de 81e minuut nog een grote kans voor Zwaluwen’30; Jim Nelen mag doorgaan bij een duidelijke buitenspelsituatie. Hij slaagde er ook in 2 instanties niet in de keeper te verslaan.

In de 85e minuut komt Sekou Jomanday nog voor dezelfde Jim Nelen in het veld.

De laatste 2 kansen waren voor VVZ’46. Respectievelijk doelman Joey Potveer en Brian Sno brachten redding.

Een goede en verdiende overwinning van Zwaluwen’30 op VVZ’46 in Soest.

Zaterdag aanstaande ontvangen wij op eigen veld Roda’46. Dit team won verrassend van koploper Zuidvogels

Bron; Zwaluwen’30