• U bent ingelogd als:

VVZ’49 stuit opmars FZO

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

FZO was de afgelopen weken bezig met een mooie reeks, heeft de onderste plaats verlaten en heeft zelfs zicht op een eventuele 3e periode.

Het begin van de wedstrijd was dat dan ook overduidelijk. Een ware stormloop op de goal van VVZ, het wachten was eigenlijk op een tegengoal. Gelukkig hadden ze het vizier niet op scherp staan. Echte grote mogelijkheden werden of naast het doel geschoten, of men zag hun medespelers over het hoofd of Oscar was een grote sta in de weg. Heel af en toe waren er ook wat spelers van VVZ die om en nabij het strafschopgebied van FZO te zien waren.

De meeste VVZ-aanhangers stonden met de wind in de rug en het zonnetje op de voorgevels aan de zijkant van het grasveld (wat mooi leek maar het niet was) elkaar aan te kijken en vroegen zich hoe lang kan dat nog goed gaan.

Wel, toen het zonnetje na ca. 30 minuten verdween achter de wolken en het behoorlijk koud werd, begon het overwicht van FZO mede te verdwijnen. Daarna werd duidelijk dat VVZ tot het rustsignaal niet meer in de problemen kwam.

Een compleet anders VVZ begon na rust gewoon het initiatief te grijpen en al snel kon men waarnemen dat FZO het hoge tempo van de 1e helft niet meer op de mat kon leggen.

Bjorn B. had inmiddels begrepen dat Saddy de meeste kopduels won en anticipeerde daar wat beter op. Jordi kon in balbezit ook wat meer laten zien en Sebastiaan en Bjorn Fr. konden mede door de ondersteuning van Thijmen en met name Stan meer energie gaan besteden aan rust en vertrouwen in de ploeg. De snelle en behendige rechtsbuiten van FZO was in de rust uitgevallen waardoor Stan de vrijheid nam, op gevarieerde wijze de vierde/vijfde middenvelder en zelfs soms de derde/vierde spits positie naar behoren in te vullen.

Vooralsnog resulteerde dat niet in de op dat moment verdiende voorsprong. De jonge scheidsrechter floot als je het objectief zou kunnen zien, een prima wedstrijd. Hij floot voor de dingen waar hij voor moest fluiten. Het schijnt echter dat, en al bij de F-jes  begint dat, het voor lieve koek wordt aangenomen dat grensjagers niet altijd (of te vaak) de scheidsrechters niet helpen maar juist het tegenovergestelde. Tot 3-4 maal toe ging de vlag omhoog voor vermeend buitenspel en even zo veel keer floot de scheids.

Afijn, na een wederom ragfijne dieptepass van Bjorn Fr. kwam de bal bij Saddy die op snelheid lag en de bal op zijn karakteristieke wijze langs de keeper van FZO wist te schuiven. De terechte voorsprong in de ca. 70e minuut was een feit.

Toen daarna een verdediger van FZO zijn 2e gele kaart kreeg (dus rood) en de toegepaste wissels, Luc voor Jordi en Floris voor Steyn (waardoor Bjorn B. rechtsback werd) nog meer vertrouwen in de ploeg bracht, moest het allemaal goed komen.

De trainer van FZO probeerde door het inbrengen van 2 behoorlijke grote, lange stormrammen het tij nog te keren. Aldus was de tegenzet Kevin voor Thijmen ook logisch. Het gevolg was dat FZO in de laatste 10 minuten nog wat corners kreeg en waarbij 1x de bal via een scrimmage het doel van VVZ leek in te gaan.

In die laatste fase kreeg de grensjager het voor elkaar om de scheids weer te misleiden anders had er waarschijnlijk al in een eerdere stadium een grotere voorsprong ingezeten. Luc kreeg nog een gele kaart doordat hij de bal na het fluitsignaal nog effe prachtig binnenschoot. Voordien was Sebastiaan ook al getrakteerd op een gele prent.

Toch weer apart om mee te maken dat VVZ wel degelijk een hoop kan brengen, echter het niet altijd consequent kan tonen. Zal toch meer moeten gaan gebeuren om de komende wedstrijden tot een goed einde te brengen en gedeelde koploper te kunnen blijven om uiteindelijk 25 mei klaar te zijn.

Conclusie, toen het zonnetje verdween, kwam er een overwicht voor VVZ: Vrienden van Zonnegloren ?

De komende week zullen er naar alle waarschijnlijkheid een hoop vrienden van zonnegloren elkaar op het sportpark aan de Eemweg weer zien, immers vrijdagavond komt er een zoon van een Amsterdamse volkszanger zijn zangtalenten tonen. Dit in het kader van het 70-jarig bestaan van VVZ en het 30-jarig bestaan van de Club van 100!

Wat zou het mooi zijn indien we zaterdagmiddag om ca. 16.25 uur dit nog een gevolg kunnen geven, dit dan tezamen met de mannen van Hees waar de Nederlands talige muziek al tijden hoog in het vaandel staat. Een driepunter voor VVZ zou een en ander echt compleet maken!

Bron: VVZ’49