• U bent ingelogd als:

VVZ’49 sterker dan SO Soest in bekerduel (4-0)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De tweede dorspderby binnen twee weken. Wederom stond de wedstrijd SO Soest – VVZ’49 op het affiche. Inzet voor het duel van zaterdagmiddag waren de eerste punten in de bekercompetitie. De bekerduels worden dikwijls veredelde oefenwedstrijden genoemd. Maar in een wedstrijd met beide clubs afkomstig binnen de dorpsgrenzen staat natuurlijk ook wat prestige op het spel. Trainer Simon Ouaali van VVZ wil bovendien ver komen in de bekerstrijd. Kortom: genoeg ingrediënten voor een smakelijke pot voetbal. De uitvoering viel tegen en de uitslag viel hoog uit in het voordeel van VVZ’49 dat daarmee wel terecht de wedstrijd won.

Op het wedstrijdformulier waren namen te lezen van spelers en begeleiders die ook hun verdiensten hebben gehad voor de opponent. Zo gaat dat in een derby. Men kent elkaar, de sfeer is vriendschappelijk, maar de strijd en rivaliteit is er altijd. Zo hoort het ook. Toch kon de derby nooit het predikaat “gepeperd” krijgen. Integendeel; de circa 200 toeschouwers kregen een duel voorgeschoteld dat letterlijk een zomeravondduel genoemd mag worden. Beide ploegen grossierden in foute passes en de kansen waren op de vingers van één hand te tellen.

SO Soest speelde met een elftal waarin maar liefst zeven potentiële basisspelers ontbraken. Met Robin Smeeing, Majid Ghaddari, Hessel de Goeij, Thijs Janmaat, Maarten Jan Belt, Dylan Meijer en Ingvar Kok kom je als elftal goed voor de dag. Nu moesten deze spelers om verschillende redenen verstek laten gaan. Geen excuus voor de nederlaag trouwens. Want trainer Herman Wallenburg kon een acceptabel team op de mat brengen waarin Florian Beltman (afkomstig van VVZA) en Tim Slingerland (Spakenburg 2) hun offciele debuut voor de blauwwitten maakten.

Na 20 minuten kregen Florian Beltman en Levi Parinussa gezamenlijk een goede kans. maar oog in oog met keeper Stijn Waals bleek de VVZ-goalie de sterkste. De doelman stond ook op zijn post bij een kansrijke poging van Tim Slingerland. Aan de overkant deed zijn collega Diango Alvarez ook goede zaken door een bal stijlvol uit de kruising te tikken.

Ondertussen had VVZ al twee keer noodgedwongen moeten wisselen. Zowel Mo Messaoud als Harry Hamstra gingen met spierblessures naar de kant. De tegenstander liep het risico om in de personele problemen te komen. Het zou voor SO Soest het sein moeten zijn om door te drukken en zo het schijnbare veldoverwicht te verzilveren. Ali Coban, afgefloten op het randje van buitenspel, en Levi Parinussa konden jammer genoeg de score niet openen. Dat deed uitblinker Ismail Sardi van VVZ wel. De behendige speler, die in Marokko betaald voetbal speelde, haalde frank en vrij uit vanaf de rand 16 en Diango Alvarez was kansloos.

In de tweede helft moest Soest op jacht gaan naar de gelijkmaker. Maar de stootkracht bleef uit. VVZ’49 bleef eenvoudig op de been en doelman Stijn Waals kreeg het niet echt moeilijk op deze zaterdag. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan. Het venijn zat hem deze middag in het laatste kwartier. Gido de Hiep ontving zijn tweede gele kaart en kon voortijdig douchen. Uit de toegekende vrije trap schoot Sven Kolle fraai de 0-2 tegen de touwen. Terwijl Gido onder de douche de eerste shampoodruppels op zijn kruin deed kreeg hij gezelschap van invaller Glenn Merkenij. De kleine linkspoot kreeg na een opstootje, het enige “derby-achtige” incident deze middag, een rode kaart voorgeschoteld.

SO Soest met negen man tegen de gemotiveerde elf van VVZ’49 die zichtbaar de resterende tijd met zoveel mogelijk doelpunten wilden volmaken. Gelijk hebben ze. Voorzitter Aart Bosman van VVZ’49 beklaagde zich enkele keren dat het scorebord niet functioneerde. Hij zou de uiteindelijke uitslag wel leuk vinden staan voor zijn plakboek. Dat lot bleef SO Soest dus bespaard. Jefta van de Broek en Luca Bade verdubbelden in de slotfase de score, waarmee de uitslag ietwat geflatteerd de boeken ingaat. VVZ’49 mag zich een jaar de sterkste van het dorp noemen. Wat nu rest is het restant van de bekercompetitie en uiteraard de start van de competitie. Herman Wallenburg verwoordde het als volgt: “We speelden gezapig. Het kan nu alleen maar beter worden. We moeten de ploeg scherp krijgen. Voor mij is 4 september het belangrijkste als we de competitie starten tegen EDO.”

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Dave Klarenbeek, Jorney Kappenberg, Gido de Hiep, Thom Kok; Tim Slingerland, Bas Tullemans, Rayendall Bitorina, Ali Coban; Florian Beltman (85. Kenny Grant), Levi Parinussa (70. Glenn Merkenij)