• U bent ingelogd als:

VVZ’49 pakt koppositie terug

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Voor de eerste keer in onze historie toog ons vlaggenschip richting het rustieke Oudewater voor de uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC. Net als in de thuiswedstrijd waren de kansen en het spel wisselend voor beide partijen. Thuis mochten we niet klagen dat we er, met enig koplopersgeluk, een overwinning uitsleepten, maar ditmaal staakten de cijfers op een 1-1 gelijkspel. Een eindstand waar eenieder zich eigenlijk wel in kon vinden

Al snel na het beginsignaal llet Bjorn Frölich weer eens zien over een prachtige traptechniek te beschikken en dit wapen in combinatie met zijn vermogen om tevens “de ruimte” te zien, resulteerde al na 6 minuten in een voorsprong. Floris schatte de pass op waarde in en schoot de bal op subtiele wijze langs de keeper.

Dat Oudewater daar geenszins onder de indruk van raakte, lieten ze eigenlijk de gehele 1e helft zien. Veel power en loopvermogen en tevens bij verschillende spelers de technische vaardigheden hebbend, begonnen ze aan een soort offensief waarbij VVZ maar moeilijk kon aanhaken.

Met name in balbezit schroomden ze er niet voor om met opkomende backs en diepgaande middenvelders, vaak over de vleugels, hun strijdwijze ten toon te stellen. VVZ voetballend in een 4-4-2 formatie werd ver teruggedrongen, met name omdat het “knijpen en kantelen” nog wel eens behoorlijk haperde.Het was dus ook een kwestie van tijd dat de gelijkmaker gescoord zou kunnen worden.

Dat dit doelpunt uiteindelijk viel na een voorzet van rechts, had eigenlijk niet eens nodig geweest. Het leek erop dat zowel Ruben als Oscar de mogelijkheid hadden om deze weg te werken. Beide deden dat echter niet waarop de bal bij de 2e paal ingekopt kon worden. Op dat moment een verdiend doelpunt voor de thuisclub. Hij zat er immers aan te komen.

Bjorn Bosman kwam voor de geblesseerde Steyn in de 35e minuut. De 1e helft nog een  afstandsschot voor VVZ en een steeds maar weer lastige nr. 11 van Oudewater waren nog te aanschouwen alvorens de soms warrig fluitende scheids voor de rust floot.

Richting kantine lopend hoorde ik een speler van Oudewater al zeggen ” deze ploeg pakken we vandaag”. Hoe anders zou het gelukkig uitpakken.

Een zeer waarschijnlijk ontevreden trainer, zal in de rustbespreking zich wel hebben laten gelden. Oké, door het verlies tegen concurrent Jonathan waren we geen koploper meer, wat echter niet vertaald mag worden in een gemis aan geloof in het heroveren van die koppositie!! Vechtlust en strijd leveren, zijn dan ingrediënten die als eerste een must zijn!!! Niet alleen vandaag maar alle resterende wedstrijden!!!

Voetballend in een meer 4-3-3 formatie, Uzir die aan de rechtsbuitenpositie werd geposteerd, zorgde ervoor dat er nagenoeg geen opkomende verdedigers van Oudewater meer te zien waren. De controle op het middenveld werd door Sebastiaan, Thijmen en Bjorn Fr. langzaam overgenomen, met behulp van Stan en Bjorn B. die zich in balbezit ook aanspeelbaar maakten. Ook onze centrumverdedigers, Ruben en Delano wisten bijna elk duel in hun voordeel te beslissen. Oudewater werd nu wel met eigen wapens aangepakt. Veel power en de wil om een goed resultaat neer te zetten.

Toen Saddy in de 55e minuut inviel, kwam de fase die wel duurde tot ca. de 80e minuut dat VVZ echt de bovenliggende partij was. Zowat alle kopduels winnend en tevens op de juiste momenten diepgang zoekend, al strijdend een voorbeeld, was het ook met name deze Saddy die Uzir na een mooie combinatie een bijna niet te missen kans bood. De bovenkant van het vangnet was jammer genoeg het resultaat.

Tussen neus en lippen door werd Bjorn B. ( bijna in het strafschopgebied van Oudewater) met een gele kaart (onnodig en ook onterecht) getrakteerd, terwijl er op meerdere momenten ook diverse spelers van Oudewater een gele prent hadden kunnen krijgen.

Max kwam als een veredelde linksbuiten voor Uzir en ook hij wist door middel van zijn inzet de ploeg te ondersteunen.

In de laatste 10 minuten werd het echt spannend. Over en weer werden er nog mogelijkheden gecreëerd met als hoogtepunt de al eerder geroemde nr. 11 van Oudewater die werkelijk in de laatste seconden er tussendoor wist te glippen en alleen op de keeper afging. Oscar verkleinde zijn goal en rustig wachtend wist hij de inzet fantastisch te pareren. Gelijktijdig volgde het eindsignaal van de al met al goed leidende scheidsrechter. Een terecht puntje meegenomen naar Soest.

Euforie na afloop. Zowel CDW als Jonathan hadden verloren, waardoor we wederom koploper zijn, in ieder geval voor de komende 14 dagen. Zo zie je maar weer, nooit opgeven!! Er zijn nog 6 wedstrijden te spelen. Uitgangspunt moet sowieso altijd een gezond portie inzet, vechtlust en strijd zijn.

Er alles aan gedaan hebbend zult U de geschiedenisboeken vullen!!!