• U bent ingelogd als:

VVZ’49 met 3-1 langs het Bunnik van Harrie Epskamp

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na het behalen van de 1e periodetitel vorige week zaterdag, kwam vandaag Bunnik ’73 naar de Eemweg om de degens te kruisen met het vlaggenschip van VVZ’49.

Er werd waarschijnlijk weinig publiek verwacht, want er werd geen entreegeld gevraagd. Ook de loterij-regelaars waren vandaag niet present. Black-Friday??

Droog weer, maar het temperatuurtje was allesbehalve aantrekkelijk. Op de bank bij Bunnik Harry Epskamp, oud-trainer van VVZ’49, die nog wel probeerde het vuurtje op te stoken, maar de goed leidende scheidsrechter liet zich echter niet beïnvloeden.

Een weifelend startend VVZ kon, mede door het wel overtuigend startende Bunnik, maar niet zijn draai vinden, Met name in balbezit te gehaaste beslissingen, waarbij het opviel dat er bijna geen diepte werd gezocht. De beide backs Stan en Delano speelden dan wel erg hoog, maar konden eenmaal in balbezit geen medespelers in de diepte bereiken, ondanks de niet aflatende werklust van Floris.

Bunnik zat er kort op, soms te kort (wat overigens niet is verboden) en wist daardoor verschillende mogelijkheden te creëren, maar kwam niet tot scoren.

Het duurde tot de 33 e minuut alvorens de eerste mogelijkheid voor VVZ zich aandiende. Saddy raakte met een kopballetje vanaf zo’n 10 meter de bovenkant van de Lat. Vanaf dat moment kwam VVZ wel beter in hun spel en waren het resterende kwartiertje in ieder geval minimaal gelijkwaardig aan onze gasten uit Bunnik. Thijmens afstandsschot scheerde over het doel en Floris knalde nog van dichtbij op de keeper. De rebound werd door Bjorn, het leek te laconiek, naast geschoten.

Waarschijnlijk zorgde de bespreking in de rust, waarbij de juiste snaren werden geraakt, ervoor dat VVZ nu wel kon laten zien waarom ze koploper waren. De strijd werd feller, ze zaten er korter op, verdedigden in een eerder stadium naar voren en in balbezit kon men elkaar nu wel geregeld vinden. Bunnik kon zich niet uit de greep ontworstelen en werd gaandeweg, van een ploeg die wilde stunten, een ploeg die gedwee achter VVZ aan moest lopen.

Uiteindelijk was het Saddy die gevonden werd in het strafschopgebied, handig wegdraaide en de bal bijna vanaf de achterlijn strak voorgaf, waar Jordy klaar stond om de bal in te tikken.

Zoals vaker tijdens dit seizoen, voelt men dan bijna dat het motortje echt warm is gedraaid en is het wachten op meer leuke momenten haast normaal geworden. Sebastiaan die dan echt de regie in handen neemt, Bjorn Frolich die losser wordt en een Ruben die zijn spel naar een hoger niveau kan tillen (bijna foutloos), kortom de ploeg weet dan de lach op de gezichten van de toeschouwers te krijgen.

Dat Saddy achteraf als man van de wedstrijd werd gekozen, was geheel zijn eigen verdienste. Een individuele actie werd door hem onberispelijk ingeschoten alsmede een, misschien makkelijk gegeven, strafschop werd door hem op een fraaie wijze hoog in de hoek geknald.

Gaandeweg werden Floris, Delano en Thijmen bedankt voor bewezen diensten en kregen Luuk, Bjorn Bosman en Joey nog de gelegenheid om ook hun kwaliteiten ten toon te spreiden.

In de laatste minuut werd Kevin nog getrakteerd op een gele kaart, omdat hij een schot blokkeerde met de hand en aangezien dit volgens de scheids in het strafschopgebied plaats vond, resulteerde dit in een strafschop voor de gasten. De weer strak keepende Oscar was kansloos op de strafschop en aldus resulteerde dit in een 3-1 overwinning.

Volgende week de derby bij dorpsgenoot Hees, dat een mooi puntje uit bij CDW pakte en, zoals al eerder dit seizoen, heeft aangetoond er te kunnen staan indien nodig!! Op de fiets naar een uitwedstrijd blijft een uitdaging.

Opstelling: Oscar, Delano (Bjorn Bosman), Ruben, Kevin, Stan, Thijmen (Joey), Sebastiaan, Bjorn Frolich, Jordy, Saddy en Floris(Luuk)

 

 

 

Geef een reactie