• U bent ingelogd als:

VVZ’49 langs FZO (4-1)

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

De koploper tegen de lantaarndrager.

Jezelf rijk rekenen steekt dan al gauw de kop op, ondanks dat FZO tijdens de voorgaande wedstrijden al herhaaldelijk had aangetoond over veerkracht te beschikken, immers meerdere keren een gelijk spel uit het vuur gesleept, terwijl ze op achterstand stonden. Echter, bij een gelijkspel verdien je uiteindelijk maar 1 puntje. En dat schiet niet echt op!!!

Snel een paar keer scoren was het devies. Al in de 1e minuut had dat kunnen lukken.

De fase daarna was het FZO dat aan de touwtjes trok. Een paar messcherpe voorzetten van rechts hadden eigenlijk bekroond moeten worden met een voorsprong, echter Oscar was weer een echte “sta in de weg”, zoals hij tot de laatste minuut blijk gaf van zijn kwaliteiten. Onze handjes dichtknijpen, een behoorlijke achterstand was niet geheel onterecht geweest.

Dat VVZ alsnog op voorsprong kwam, was de verdienste van Uzeiyr, die naar nu blijkt zelfs met links uit kan halen. Na een afgeslagen aanval nam hij de bal vanaf zo’n 18 meter op zijn genoemde linkerschoen en de bal vloog in het dak van het doel. Opvallend was dat de ploeg enthousiaster reageerde op de voorsprong, dan Uzzi.

Nog steeds niet als koploper acterend, scoorde Floris na een prima voorzet van Bjorn de zo gewenste “ruime” voorsprong, was de stellige overtuiging van menigeen. De scheidsrechter had de goal al goedgekeurd, totdat de grensjager van FZO er door verschillende spelers op attent werd gebracht dat het buitenspel zou zijn geweest. De vlag ging alsnog omhoog en ja hoor, de scheids keurde alsnog het doelpunt af.

Niemand kon bevroeden dat vijf minuten voor rust , wederom door menigeen gedacht, FZO uit een perfect aangesneden vrije trap (waarom die werd gegeven was ook een raadsel) middels een prachtige kopbal de bal onhoudbaar langs Oscar in het doel deponeerde. Tsja, onze grens Teus stak de vlag omhoog voor buitenspel en ja hoor, ook dit doelpunt werd afgekeurd.

Alom consternatie, eigenlijk best wel te begrijpen.

Toen in de 2e helft VVZ uit een ander vaatje begon te tappen, eerder vastzetten van de tegenstander, verder van de goal af verdedigend, minder met de bal lopend en de passing allemaal wat harder en zuiverder, was de op dat moment verdiende 2-0 voorsprong een logisch gevolg. Zoals Bjorn (wel man of the match) later toegaf, was het eigenlijk een van de weinige keren dat hij deze middag zijn klasse toonde, door slalommend drie man te passeren waarna hij middels een met geel bestrafte overtreding kon worden gestopt.

Tijdens de wedstrijdbespreking werd er nog gehamerd op meer variatie voor dit soort momenten. Sebastiaan gaf daar gehoor aan, door de bal vanaf zo’n 20 meter langs de muur in de verre linkerbenedenhoek te knallen. Normaal schiet hij dit soort ballen in de kruising.

Vanaf dat moment was het verzet van FZO zo goed als gebroken. Aanvallend bleven ze nog wel gevaarlijk, maar de samenwerking tussen de linies was erg pover.

En dan kan VVZ laten zien waarom ze koploper zijn.

Een strafschop betekende de 3-0 . Bij afwezigheid van Saddy werd deze onberispelijk door Sebastiaan ingeschoten.

Joey (65) kwam voor Floris, Thijmen (70) voor Uzzi en Kevin (80) voor Ruben. Alle drie de mannen hadden reeds een helft in het tweede elftal geacteerd. Leuk dat ze ook nog speeltijd kregen bij het vlaggenschip.

Joey lekker werkend, Thijmen die beheerst de 4e goal er in legde en Kevin die probleemloos Ruben verving.

Bijna in de laatste minuut plukte Oscar, volgens menigeen geheel volgens de regels, nog een bal van de voeten van de centrumspits van FZO. Raar maar waar, de scheids vond het een overtreding en legde de bal op de stip. De ingeschoten strafschop werd nog wel getoucheerd door Oscar maar het net bolde uiteindelijk wel. Aldus 4-1 de einduitslag.

Hoopgevend voor de toekomst blijven onze youngsters, Floris en Luuk vandaag iets minder opvallend, maar Stan daarentegen (misschien wel de man of the match) geeft toch zo langzamerhand een seintje af dat hij die linksbackpositie aan het opeisen is!!

 

Alleen maar hosanna?

Echt niet. Vandaag is gebleken dat een scheidrechter zijn oren niet altijd moet laten hangen naar de ingevingen van zijn assistenten. Dat kan uitmonden in gemarchandeer, wat onnodige spanningen tussen beide ploegen (en toeschouwers) teweeg brengt.

Ook de spelers die gewisseld worden, mogen best blijk geven dat voetbal een teamsport is en wat enthousiaster reageren als medespelers ook speeltijd krijgen!!

Volgende week de laatste wedstrijd van het jaar 2018. Op naar FOCUS ’07 in Culemborg waar het uitgangspunt koploper blijven is.

Kan me niet meer heugen wanneer dit voor het laatst is geweest.

Bron: VVZ’49

 

 

 

Geef een reactie