• U bent ingelogd als:

VVZ’49 krijgt verdiend klop van sterk Zuidvogels

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ploeg van Ouaali nog steeds niet op toeren

En weer stond VVZ’49 zaterdag met lege handen. Koploper Zuidvogels was een maatje te groot voor het team van Simon Quaali. ‘ We kunnen met opgeheven hoofd het veld verlaten. Er is hard gewerkt en we hebben naar onze mogelijkheden gevoetbald’, analyseerde de coach.

Het wil met VVZ maar niet lukken dit seizoen. Zaterdag moest het aantreden zonder vijf basisspelers die geblesseerd of geschorst waren. Toch had de wedstrijd wellicht een andere draai gekregen als de groenwitten de schaarse kansen hadden benut. Tristan Walet was twee maal niet scherp voor het doel. ‘ We hadden zomaar voor kunnen staan, maar we maakte de counters niet af’, opperde Ouaali. Zijn team werd in de eerste helft echter overklast door de behendige Noord-Hollanders, die nadat doelman Stijn Waals enkele keren nog redding had kunnen brengen, door Danny Roozendaal verdiend op 0-1 kwamen. Waals liet zich verrassen door een bal die vlak voor hem opstuiterde. Ouaali: ‘ Een schot uit de tweede lijn die er niet in mag. Dan sta je gewoon ongelukkig achter. Ik geef overigens mijn defensie niet de schuld. Als wij de bal niet voorin kunnen houden wordt het moeilijk achterin.’ En dat het moeilijk werd bewees Roozendaal vlak voor rust door volkomen vrij de 0-2 tegen het nylon te koppen.

De tweede helft was nog geen minuut oud of de 0-3 lag al achter Waals. ‘ ik had in de rust gezegd dat we er nog een wedstrijd van konden maken, maar ja, dan meteen die treffer. Die kwam als een nekslag voor mijn ploeg’, merkte Ouaali op. Het duel leek gestreden. VVZ leek de tijd plichtmatig uit te spelen, maar in de 66e minuut leefde het even op. Joel Bade soleerde door de defensie van Zuidvogels en liet doelman Frank Mol kansloos: 1-3. Drie minuten later leek de wedstrijd te kantelen, want andermaal verschalkte Bade de doelman :2-3. De koploper schrok wakker en gaf de Soesters geen kans meer. Ouaali was reëel: ‘ Je hoopt het bij een 2-3 stand wel, maar toen zag je dat wij dan de power niet hebben om door te drukken.’