• U bent ingelogd als:

VVZ’49 krijgt de lang gewenste tribune

Geplaatst in Clubnieuws

Afgelopen vrijdag 15 juli heeft VVZ’49 de tribune van Zeeburgia overgenomen. Hiermee komt een lang gekoesterde wens, van veel leden, binnen handbereik; namelijk het bouwen van een mooie tribune op ons complex.

Het zal nog wel enige tijd duren, voordat de tribune er daadwerkelijk staat. Allereerst moet er een bouwvergunning aangevraagd worden en ook de tribune zelf zal onderhanden genomen moeten worden.

De wethouder Sportzaken, Janne Pijnenborg, die gelukkig ook Ruimtelijke Ordening in haar portefeuille heeft, is ook enthousiast over de revival van de oude tribune van Zeeburgia en zal er ook alles aan doen om er voor te zorgen dat de benodigde bouwvergunning door de gemeente Soest afgegeven gaat worden.

De tribune is al wat jaartjes oud en op sommige plekken is dat ook te zien. Dat was overigens geen belemmering voor de overname aangezien een dergelijk kunststukje elders in het land (bij s.v. Gramsbergen zie foto) al eens gedaan is en met een prachtig eindresultaat.

Het bestuur is al meer dan 2 jaar bezig met de overname van de tribune maar stuitte met de Gemeente Amsterdam en Zeeburgia steeds weer op andere problemen. Zowel de gemeente Amsterdam als ook het bestuur van Zeeburgia zijn zeer welwillend en coöperatief geweest met het tot stand komen van de overname. Wij willen beide partijen dan ook bedanken voor hun medewerking.

Voor het bestuur van Zeeburgia was één van de redenen dat de tribune, die toch een stukje industrieel erfgoed is, in zijn volle glorie heropgericht gaat worden op niet al te verre afstand van Zeeburgia. Het lijkt het bestuur van Zeeburgia dan ook leuk om met VVZ’49 een jaarlijks terugkerend evenement te gaan organiseren. Denk aan een jaarlijks vriendschappelijk duel van steeds een ander team om de Tribunebokaal. Zo kunnen de leden van Zeeburgia toch jaarlijks “hun” oude tribune nog zien.

Op dit moment wordt alles in een sneltreinvaart geregeld en is het te vroeg om met het concreet uitgewerkte plan naar buiten te komen. Na de zomervakantie zal het bestuur een Tribune Commissie (TriCo) gaan oprichten, die mandaat gegeven wordt om de tribune te gaan bouwen.

Uitgangspunt van het bestuur is overigens dat het benodigde geld opgebracht gaat worden door nieuwe externe sponsoring speciaal voor dit doel en zelfwerkzaamheid, waardoor het de vereniging verder geen geld mag gaan kosten.

De eerste werkzaamheden starten op 22 augustus met de sloop van de huidige tribune in Amsterdam. Henk van der Pol, Wout van Logtestijn en Henk van Asch zullen hierbij gaan assisteren.